УКР РУС

Атлетіко втримав перемогу над Хетафе в матчі з двома вилученнями, Вальядолід з Луніним у запасі переграв Бетіс

19 серпня 2019 Читать на русском

Завершився 1-й тур нового сезону Ла Ліги. Леванте зазнало виїзної поразки від Алавеса, Еспаньйол програв Севільї, а Вальядолід переміг Бетіс, а Хетафе поступився Атлетіко.

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 1-й тур

Алавес – Леванте – 1:0

Гол: Хоселу, 54

Еспаньйол – Севілья – 0:2

Голи: Регілон, 44, Ноліто

Бетіс – Вальядолід – 1:2

Голи: Лорен, 68 – Гвардіола, 63, Плано, 89

Атлетіко – Хетафе – 1:0

Гол: Мората, 23

Вилучення: Лоді, 42 (друга жовта)– Моліна, 38

Нереалізований пенальті: Мората, 56

Недільна програма іспанської першості стартувала з поєдинку у Вітория-Гастейс, де місцевий Алавес приймав Леванте. Матч не порадував вболівальників значною кількістю небезпечних моментів, однак один гол вони таки побачили. Його на 54-й хвилині організували два новачки господарів – Алейш Відаль виконав подачу з кутового, а Хоселу замкнув.

Гранада вирвала нічию з Вільяреалом у матчі з вісьмома голами, Осасуна перемогла Леганес: 1-й тур Прімери, матчі суботи

Леванте намагався відігратися й був близьким до цього на 79-й, однак складний удар головою у виконанні Везу витягнув голкіпер Пачеко. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Алавеса.

Еспаньйол у рідних стінах приймав Севілью. Суперник Зорі у плей-офф Ліги Європи доволі рівно тримався проти потужного колективу Хулена Лопетегі й майже вистояв тайм, однак наприкінці першого тайму каталонцям дуже не пощастило. На 44-й хвилині Люк Де Йонг ударом головою замкнув подачу з правого флангу, однак Вацлік парирував; голландець тут же зіграв на добиванні, однак по дивній траекторії м'яч полетів у небо й впав на поперечку! Здавалося, Еспаньйол відбився, але на дальній стійці опинився Регілон, який добив сферу з кількох метрів – 0:1.

"Вони такі ж люди, як і ми", – Будківський про гравців Еспаньйола

В другому таймі Еспаньйол мав шанс заробити пенальті після ймовірної гри рукою Діогу Карлоса, але відеоповтор показав, що все було в межах правил. Загалом же, Севілья тримала ініціативу, тиснула на ворота суперника і, зрештою, забила другий гол на 86-й хвилині: Ноліто отримав пас від Регілона, увійшов на лівий край штрафного, хитнув Налдо та пробив у дальній кут – 0:2. Це була перемога.

Бетіс приймав Вальядолід, за який грає Андрій Лунін. Наш голкіпер весь матч провів на лаві запасних, а от воротар Бетіса – Роблес – відправився відпочивати у роздягальню вже на 8-й хвилині. Зрізавши нападника суперника, він побачив перед собою пряму червону картку. Через це господарям довелося знімати з гри Хоакіна, що вплинуло на атаку "вердібланкос". До кінця першого тайму вони так і не забили.

"Лунін має неймовірні якості, за ним майбутнє", – екс-голкіпер Реала Касілья

По перерві у доволі рівній грі несподівано вирвався вперед Вальядолід. На 63-й хвилині Серджі Гвардіола прийняв передачу від Алькараса й завдав потужного удару метрів з 24-х у дальній кут – 0:1! Втім, вже за п'ять хвилин Лорен вирвався віч-на-віч с Масіпом і зрівняв рахунок. Здавалося, що на цьому матч і завершиться, однак наприкінці другого тайму Плано точним пострілом з меж штрафного приніс перемогу гостям – 1:2! Вальядолід створив сенсацію.

Атлетіко відкривав сезон домашкою проти непоступливого Хетафе. Розпочалося все доволі обнадійливо: вже на 23-й хвилині Мората відзначився голом, замкнувши класну подачу Тріпп'єра – 1:0. На 38-й же гості залишились у меншості після фолу нападника Моліни, який наступив на п'ятку Курурельї – арбітр переглянув повтор і показав пряму червону. Втім, на перерву команди пішли в рівних складах, адже новачок "матрацників" Ренан Лоді примудрився отримати дві жовті картки за дві хвилини.

Сімеоне запропонував революційні зміни для чемпіонату Іспанії

На старті другого тайму Атлетіко отримав шанс збільшити перевагу в рахунку, забивши з пенальті. Його взявся виконувати Мората, однак удар з "точки" витягнув голкіпер Соріа. Атлетіко продовжував тримати ініціативу, але на 85-й Хетафе міг відігратися з удару Анхеля – хавбек з дистанції влучив у поперечину. На 89-й закрити інтригу в матчі повинен був Мората, який вивалився віч-на-віч з голкіпером, але Альваро запоров і цей момент. Тим не менш, "матрацникам" вдалося втримати мінімальну перемогу.

Зозуля з Альбасете у стартовому матчі сезону програв Альмерії – хороша оцінка українця у провальному поєдинку команди