УКР РУС

Заховайло: Не думаю, що хтось з таким підбором виконавців, як в Динамо, зможе грати в яскравий футбол

30 серпня 2018 Читать на русском

Відомий агент В'ячеслав Заховайло прокоментував виліт Динамо з Ліги чемпіонів від амстердамського Аякса, а також поділився думками про перспективи київського клубу.

"Після поразок всі завжди прагнуть знайти винних серед гравців і тренерів. Однак я закликаю бути реалістами. Потрібно розуміти, в якій політичній і економічній ситуації знаходиться Україна.

Чи відправить Суркіс Хацкевича у відставку після вильоту Динамо з Ліги чемпіонів – головні причини

Вболівальники хочуть, щоб Динамо завжди перемагало, проте для виходу в Лігу чемпіонів не було передумов. Тільки чемпіонство в Україні зараз дозволить вийти в груповий етап ЛЧ, пробитися нашим клубам через кваліфікацію, на жаль, дуже складно.

Аякс на три голови сильніший за Динамо в економічному плані. Навіть на чотири. Амстердамський клуб може дозволити собі придбати футболістів за 11-15 млн євро, що не скажеш зараз про київський клуб. Ця команда (Динамо) – шикарна для чемпіонату України, щоб боротися за призові місця, для європейської сцени не вистачає кваліфікації.

Динамо – Аякс: вирішальний фактор "нового Хаві", ганебні антирекорди киян та цифри, які пояснюють провал Хацкевича

Київська команда грає з імітацією нападника. Динамівці кожен раз грають вдесятьох, виправдовуючись проблемами в півзахисті і на флангах, звідки не завжди м'яч доставляється до атакувальної фази. Динамо не може створити тиск, тому що команда вибігає обмеженою кількістю гравців, яка не встигає увірватися в штрафну суперника.

Не подумайте, що я критикую тренерський штаб, мовляв, фахівці приймають неправильні рішення. Хацкевич грає з тим, що є. Положення клубу диктує тактику команди, враховуючи рівень футболістів. Не думаю, що хтось з таким підбором виконавців зможе грати в яскравий футбол.

Не потрібно звинувачувати в усьому Хацкевича. З таким підбором виконавців складно досягти більшого. Шахтар вже шість матчів не може обіграти Динамо, а "гірники" нічим не гірші за Аякс. Коли київська команда програє, виникає багато негативу і тиску на клуб. Однак це потрібно подолати і забути. Поразки дуже дорого обходяться, але добре навчають. Найголовніше – зробити висновки і рухатися далі.

"Рішення щодо Супряги приймав не Хацкевич", або "Як гарантувати собі 42 млн євро": реакція соцмереж на Динамо – Аякс

Не скажу, що в Динамо катастрофа. У команді велика кількість кадрів. Необхідно тих гравців, які не відповідають рівню Динамо, реалізувати на ринку в літнє або в зимове трансферне вікно. Важливо надалі вибрати один курс і дотримуватися його. Згодом може все налагодитися. І в країні, і в футболі.

Хочу підтримати Хацкевича. Вважаю, що тренерський штаб робить максимум, що можливо на сьогоднішній день. Втім, для великого футболу і Ліги чемпіонів Динамо поки не готове, це потрібно розуміти. Для цього потрібні футболісти іншого рівня. У нинішньому становищі не винні ні тренери, ні керівництво. Так склалася економічна ситуація в країні. Будемо реалістами. Уболівальникам і журналістам не варто нагнітати", – розповів Заховайло Dynamo.kiev.ua.

"Навіщо Динамо виходити в ЛЧ? Щоб там ганьбитися?" Легендарний "динамівець" пояснив, чому рівень киян – ЛЄ