УКР РУС

Наполі здобув перемогу над Фіорентиною у феєричному матчі з сімома голами, Ювентус здолав Парму: 1-й тур Серії А, субота

24 серпня 2019 Читать на русском

В рамках матчу-відкриття нового сезону чемпіонату Італії Парма не змогла відібрати очки у Ювентуса (0:1). В центральній же зустрічі Фіорентина влаштувала перестрілку з Наполі, зазнавши прикрої поразки (3:4).

Чемпіонат Італії 2019/20, 1-й тур

Парма – Ювентус – 0:1

Гол: К'єлліні, 21

Фіорентина – Наполі – 3:4

Голи: Пульгар, 9 (пен), Міленковіч, 52, Боатенг, 65 – Мертенс, 38,, Кальєхон, 56, Інсіньє, 43 (пен), 67

Новий сезон італійської Серії А відкривав матч Парми проти Ювентуса. Для чинних чемпіонів поєдинок розпочався доволі переконливо: вже на 21-й хвилині К'єлліні вивів свою команду вперед, підправивши прострільну передачу Алекса Сандро у ворота – 0:1. Ще за кілька хвилин подвоїти перевагу гостей міг Роналду, який завдав удару з меж штрафного, однак м'яч лише чиркнув об стійку. Тим не менш, Кріштіану відзначився на 34-й, красиво хитнувши захисника на правому краю та пробивши низом у дальній нижній кут – втім, арбітри після перегляду відеоповтору скасували гол через офсайд. У Парми було кілька непоганих дальніх ударів, але Щенсни діяв уважно.

Ювентус планує грандіозний обмін з ПСЖ – туринці відмовились від трансферу Неймара

По перерві ініціатива залишилась за Ювентусом, однак довгий час господарям вдавалося тримати туринців на дистанції. Втім, у другій половині другого тайму розійшовся Роналду: на 66-й він втік від захисників та пробив з лінії штрафного під поперечку, а на 73-й обійшов двох гравців та вистрілив низом – в обох випадках голкіпер Сепе виконав блискучі сейви. Поступово гра вирівнялася, але Пармі відігратися так і не судилося. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Ювентуса.

Центральною подією суботи в Італії стало протистояння між Фіорентиною та Наполі. "Фіалки" у рідних стінах здорово стартували, заробивши пенальті вже на 7-й хвилині після того, як Зєлінскі підіграв собі рукою в штрафному. Пульгар реалізував "11-метровий" майстерно – 1:0. Гості спочатку занервували, пропустивши серію атак і підсівши на 3 жовті картки за 5 хвилин, однак поступово гра вирівнялася. Зрештою, на 38-й хвилині Наполі відігрався після блискучого удару Мертенса з дистанції в дальню дев'ятку, а на 43-й "Партенопеї" вийшли уперед після пенальті, який Дріс заробив (точніше, намалював), а Інсіньє забив – 1:2!

Наполі підписав Лосано – трансферний рекорд і клаусула на 130 млн євро

На старті другого тайму команди обмінялися голами: Міленковіч на 52-й хвилині замкнув подачу Пульгара з кутового, а Кальєхон на 56-й пробив метрів з 25-ти низом під ліву стійку – 2:3! Після цього Боатенг та Мертенс влаштували розмін дальніми ударами у правий нижній кут (голкіпери парирували), а згодом вони взялися за організацію чергової порції голів. На 65-й Кевін-Прінс зрівняв рахунок пострілом з-за меж штрафного з рикошетом від каркасу воріт, а на 67-й Кальєхон прийняв діагональ від Дріса й прострілив на Інсіньє – Лоренцо головою знову вивів Наполі уперед!

На цьому голи завершились. Підопічні Анчелотті почали успішно сушити гру, хоча на останніх хвилинах Рібері завалили у штрафному гостей – це було дуже схоже на пенальті, але арбітр проігнорував епізод. Зрештою, фінальний свисток зафіксував фантастичну перемогу Наполі.

Серія А 2019/20: перспективи українців, найцікавіше про трансфери, прогнози на сезон і знайомство з новачками