УКР РУС

Ворскла – Шахтар: анонс матчу УПЛ

24 жовтня 2020 Читать на русском

Полтавська Ворскла в рамках 7-го туру УПЛ зустрінеться з донецьким Шахтарем. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

"Якщо навколо колір червоний, значить все нормально – ти живий і здоровий", – співав колись Кузьма. У коронавірусну епоху все перегорнулося: Полтаву перевели в червону карантинну зону, тому матч Ворскли проти Шахтаря необхідно було перенести до іншого міста – "зелено-білі" обрали Олександрію. Втім, у керівництва "гірників" були свої плани, тож після невеличкого скандалу клуби домовились поміняти місцями домашні поєдинки. Тепер зустріч відбудеться у столиці.

Шахтар – Ворскла: стали відомі деталі резонансного перенесення матчу

Коронавірус проник не тільки в логістику Ворскли. Минулого тижня медіа підривали інфопростір заявами про масштабний спалах COVID-19 у команді – керівництво ж то спростовувало, то підтверджувало й доповнювало інформацію. Зрештою, на матч проти Олімпіка з усіх прізвищ, які називалися у пресі, не вийшли тільки Ребенок, Пешіч та Кане, а також Юрій Максимов. У день тієї зустрічі полтавці офіційно повідомили про ще два випадки захворювання, але перемогти донеччан це не завадило.

Максимов допоможе Ворсклі у поєдинку з Шахтарем – нещодавно у тренера діагностували COVID-19

Юрій Максимов проводить прекрасний сезон. У його команді сімейна атмосфера, а на полі панує залізна дисципліна. Крім того, Ворскла має дуже якісний набір футболістів та нетипову для УПЛ схему 3-4-2-1, більш характерну для Італії. Як наслідок, досі "зелено-білі" йдуть на другому місці в турнірній таблиці, не знаючи поразок і пропустивши всього чотири голи – це найкраща оборона чемпіонату. Словом, Шахтарю сьогодні буде дуже важко.

Шахтар жахливо розпочав сезон, програвши Динамо, розписавши нічию з Десною та Зорею, а також ледь не поступившись Руху. "Гірники" наразі відстають від першої позиції всього на два очки, але це стало можливим тільки завдяки осічкам лідерів. До всього цього додалися спалах коронавірусу, який викосив усіх лідерів, та важкий календар. Здавалося, що Луїша Каштру ось-ось звільнять.

Втім, без лідерів "гірники" заграли набагато краще. За 18 хвилин резервісти накидали чотири голи у ворота Львова, а у Мадриді вони забили три голи за тайм – і не якомусь Хетафе, а Реалу! При цьому найгіршим футболістом визнали Марлоса. Щоправда, ще в матчі з Олімпіком було помітно, що донеччани повертають тонус і клас, а зараз у них ще й значна частина основних футболістів повернулася до роботи. Тепер Луїш Каштру може серйозно задуматись над ривком до першого місця.

Шахтар відмовив Минаю в оренді Корнієнка – гравець став одним із героїв історичної перемоги над Реалом

Кадрова ситуація

З табору Ворскли інформації щодо травмованих не надходило, а прізвища інфікованих COVID-19 клуб не називає. Поки що можна бути впевненим лише у тих, хто вийшов на матч з Олімпіком. Точно не зіграє тільки Якубу, який відбуває дискваліфікацію.

У Шахтаря до тренувань повернулися всі лідери, однак Мораєс, Фернандо та Кривцов працюють індивідуально – їхній вихід на поле перебуває під великим сумнівом. Травми заліковують Ісмаїлі та Коноплянка, разом з якими в окремій групі працюють Коваленко та Вакула. Дискваліфікованих у складі "гірників" немає.

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Ворскла

Шахтар: Трубін – Додо, Хочолава, Матвієнко, Сіпріано – Степаненко, Майкон – Марлос, Алан Патрік, Тайсон – Дентіньо

Ворскла: Різник – Пердута, Чеснаков, Альюн, Сапай – Васін, Челядін, Пуцлін, Татарков – Кулач, Степанюк

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Ворскла точно дасть бій чемпіону. У полтавців дуже дисциплінований та швидкий колектив, здатний терпіти та ефективно контратакувати, а також найкраща оборона УПЛ. Шахтар же досі розбалансований через COVID-19, хоча полтавці за Юрія Максимова вже й били основу "гірників" – до того ж, досить впевнено.

Втім, тоді донеччани могли собі дозволити осічку, але зараз вони будуть грати на перемогу. Тим паче, що у "зелено-білих" також відчутні втрати у складі. Найгірше для полтавців те, що Шахтар зараз набрав хід, розриваючи на ганчірки не тільки команди УПЛ, а й чемпіонів Іспанії. Саме тому слід ставити на перемогу підопічних Луїша Каштру – непросту, але переконливу.

Помаранчева революція у Мадриді: молодь рятує штаб Каштру, судоку для Реала і горе-експерти каналу Футбол