УКР РУС

УЄФА підтвердив правомірність виступів Мораєса за збірну України

3 травня 2019 Читать на русском

УЄФА виніс рішення у справі щодо натуралізації ФФУ нападника Шахтаря Жуніора Мораєса. Збірна України не отримає санкцій та не буде позбавлена очок у відборі на Євро-2020.

Збірна України не отримає санкцій за натуралізацію Жуніора Мораєса. УЄФА визнав натуралізацію бразильського нападника правомірною, повідомив президент ФФУ Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook.

Натуралізація Мораєса: Юристи дали правову оцінку ситуації з можливим порушенням статуту ФІФА

"Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах з Португалією і Люксембургом! Це перемога Мораєса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну і її гравців — справжніх патріотів України, і в УЄФА, і в ФІФА.

А Жуніор вже довів, що є її патріотом. Адже, в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинули Україну, Мораєс залишився вірним нашій країні, обравши її новою батьківщиною для своєї сім’ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави. Таким чином Жуніор продемонстрував гарний приклад патріотизму для молодого покоління і майбутніх гравців національної збірної!

УЄФА відкрив справу проти України після скарг Португалії та Люксембургу щодо натуралізації Мораєса

Браво, Мораєс! Щиро бажаю футболісту успіхів і забитих голів за головну команду України! А вболівальників збірної запрошую підтримати "синьо-жовтих" у двох найближчих матчах з Сербією і Люксембургом, які відбудуться у Львові на початку червня! Слава Україні", – написав Павелко.

Нагадаємо, після матчу відбору до Євро-2020 проти Люксембургу тамтешня федерація футболу подала скаргу в УЄФА на неправомірність натуралізації 32-річного Жуніора Мораєса. Люксембург та Португалія мотивували це тим, що форвард не проживав в Україні безперервно протягом 5-ти років.

Таким чином Україна не буде позбавлена очок у відборі на Євро-2020. Нагадаємо, після двох турів у активі команди Шевченка 4 пункти та перше місце в групі B.