УКР РУС

Англія, Чехія, Туреччина та Франція вийшли на Євро-2020, Португалія знищила Литву з хет-триком Роналду

14 листопада 2019 Читать на русском

Відбулися перші матчі 9-го туру кваліфікації на чемпіонат Європи-2020.

Євро-2020, кваліфікація

Група А

Англія – Чорногорія – 7:0

Голи: Окслейд-Чемберлен, 11, Кейн, 19, 24, 37, Рашфорд, 30, Софранац, 66 (аг), Абрахам, 84

Чехія – Косово – 2:1

Голи: Крал, 71, Челюстка, 79 – Нухіу, 50

Група В

Португалія – Литва – 6:0

Голи: Роналду, 7, 22, 65, Піцці, 52, Пасьєнсія, 56, Сілва, 63

Група H

Туреччина – Ісландія – 0:0

Франція – Молдова – 2:1

Голи: Варан, 35, Жиру, 79 (пен) – Рата, 9

Албанія – Андорра – 2:2

Голи: Балай, 6, Манаж, 55 – Мартінес, 18, 48

Ісландії потрібно було перемагати на виїзді Туреччину, щоб зберігати шанси на вихід у фінальну частину Євро-2020. Однак матч завершився нульовою нічиєю, а турки виглядали навіть краще. У першому таймі могли відзначитися Ундер і Їлмаз, а в останній третині зустрічі господарі ще декілька разів пробили по воротах острів'ян. Самі ісландці провели блідий поєдинок і заслужено припинили боротьбу в групі H.

Туреччина та Франція стали учасниками Євро-2020. Чинні чемпіони світу, отримавши приємну звістку, ледь не зганьбилися в грі з Молдовою. Французи пропустили швидкий гол, зрівняли рахунок в епізоді з підозрою на порушення правил, а перемогу вирвали на останніх хвилинах завдяки пенальті від Жиру. А от Албанія не уникла провалу та втратила очки в матчі з Андоррою.

Англія також гарантувала собі місце на чемпіонаті Європи, познущавшись з Чорногорії у своєму тисячному матчі. У ворота балканців влетіло 7 голів: Харрі Кейн оформив хет-трик і зрівнявся із найкращим бомбардиром відбору, ще по м'ячу забили Окслейд-Чемберлен, Рашфорд і Абрахам.

В іншому матчі групи А вирішувалася доля другої путівки. Поєдинок вийшов дуже драматичним. Чехи вдома пропустили першими від Косова, але потім здійснили надважливий камбек і вирвали перемогу. Після цього успіху Чехія відірвалася від конкурента в таблиці на 4 очки та забезпечила собі участь на континентальній першості за тур до кінця кваліфікації.

Таким чином, сьогодні Англія, Чехія, Туреччина та Франція приєдналися до України, Польщі, Бельгії, Італії, Іспанії та Росії на чемпіонаті Європи.

У групі B, яку достроково виграла збірна України, Сербія та Португалія продовжують боротьбу за друге місце. Чемпіони Європи рознесли на власному полі Литву з рахунком 6:0. Кріштіану Роналду відзначився хет-триком (9-й у збірній). До 100 голів у національній футболці залишилося лише два точні удари.

Сербія обіграла Люксембург і зберегла 1 очко відставання від Португалії. Тому все вирішиться в останньому турі – піренейці зіграють з Люксембургом, а балканці приймуть Україну.

Україна вимучила перемогу над Естонією на останніх секундах матчу – Безусу допоміг екс-гравець Карпат