УКР РУС

"Це трагедія": Анчелотті визначився з долею Луніна – фанати Реала дорікають Куртуа, барселонці зловтішаються

10 серпня 2021 Читать на русском

Український кіпер вразив уболівальників Реала надійною грою на передсезонних зборах. Вишенькою на торті став феноменальний сейв у матчі з Міланом.

Андрій Лунін нарешті побачив світло в кінці тунелю. Прекрасна робота на передсезонних зборах відкриває значно ширші перспективи у королівському клубі. 22-річний українець взяв участь у всіх літніх спарингах Реала, а проти сусідів з Райо Вальєкано несподівано приміряв капітанську пов'язку "бланкос".

Після розкішних сейвів у Глазго наш чемпіон світу опинився на перших шпальтах іспанської преси. Андрія хвалили усі – від мадридської Marca до каталонського Mundo Deportivo. Він майже не помилявся, удосконаливши, зокрема, гру на виходах. Повернення Куртуа, який трохи пізніше приєднався до команди, зовсім не знітило вихованця Дніпра і Металіста.

Лунін зіграв за Реал у матчі з Міланом – диво-сейв і сухий поєдинок українця, незабитий пенальті, дебют Алаби

Карло Анчелотті напрочуд інтелігентно підійшов до вирішення "воротарського питання". У контрольному матчі з Міланом італійський фахівець розділив ігровий час порівну між обома кіперами. Бельгієць провів стартові 45 хвилин, а українець – з'явився на полі відразу по перерві. Ба більше, саме фантастичний сейв Луніна став справжньою окрасою того поєдинку.

Він настільки якісно працював у міжсезоння, що Мадрид вже не розглядає жодних варіантів з орендою. Лунін залишається, проте зараз йому обіцяють більше практики в офіційних матчах. Карлетто начебто не збирається йти шляхом Зізу, який довірив Андрію ворота лише одного разу – у катастрофічній для "бланкос" перестрілці з Алькояно в Кубку Іспанії.

"Раніше ми майже не бачили Луніна. Так, у минулому сезоні він провів один поганий матч, але зараз проявляє себе з найкращого боку. Українець, який вразив усіх у Глазго, ще й врятував Реал після удару Браїма. Що ж, "бланкос" надійно прикрили тил у випадку можливих проблем Куртуа", – резюмує Marca за мотивами матчу з Міланом.

Сейв Луніна буквально заполонив фанатські пабліки Реала. Щоправда, далеко не усім прихильникам "бланкос" подобається нинішнє становище українця. Якщо одні захоплюються майстерністю "вічного" резервіста, то інші – вважають мадридський етап кар'єри все ще молодого і перспективного воротаря трагедією. Свої "п'ять копійок" вставили й зухвалі фанати Барселони!

"Сейвище Луніна. Наші ворота прекрасно захищені".

"Великий Лунін вкотре продемонстрував, шо він є воротарем рівня Реала. Ми маємо чудесного Тібо Куртуа й чудесного Луніна".

"Реал Мадрид – Мілан – 0:0. Основні тези:

– Лука Модріч повернувся свіжим.

– Бейл показав кілька хороших речей.

– Сподобався бойовий настрій Йовіча і Родріго.

– Марсело знову доводить, що Мігель повинен бути перед ним.

– Класний матч Алаби.

– Лунін знову демонструє свій великий рівень".

"Якби не Куртуа, Лунін міг би бути основним голкіпером Реала. Які ж удари він відбиває".

"Лунін – монструозний. Яка оборона".

"Лунін заслуговує грати більше, ніж один матч в Кубку Іспанії".

"Лунін – майбутній господар воріт Реала, без сумніву".

"Який же привілей мати Луніна як заміну для Куртуа. Вони обоє – прекрасні".

"Регочу з Мадрида, адже у них найкращий гравець передсезонних зборів – Лунін".

"Це трагедія, що Лунін повинен бути запасним протягом усього року".

Лунін провів героїчний матч за Реал – українець вразив тренера і змусив згадати магію фіналу ЛЧ, а іспанські ЗМІ лякають