УКР РУС

Інтер переміг Фрозіноне, К'єво після поразки від Наполі вилетів з еліти: 32-й тур Серії А, матчі неділі

14 квітня 2019 Читать на русском

У 32 турі Серії А Інтер переміг Фрозіноне, К'єво поступився Наполі, Сампдорія впевнено здолала Дженоа. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2018/2019, 32-й тур

Торіно – Кальярі – 1:1

Голи: Дзадза, 52 – Паволетті, 78

Вилучення: Дзадза, 74 – Пеллегріні, 83, Барелла, 96

Сампдорія – Дженоа – 2:0

Голи: Дефрель, 3, Квальярела, 53 (пен)

Вилучення: Біраскі, 51

Сассуоло – Парма – 0:0

Нереалізований пенальті: Чераволо, 40

Фіорентина – Болонья – 0:0

К’єво – Наполі 1:3

Голи: Цесар, 90 – Кулібалі, 16, 81, Мілік, 64

Фрозіноне – Інтер – 1:3

Голи: Кассата, 62 – Наінгголан, 19, Перішіч, 37 (пен.), Весіно, 90+3

Вболівальник Роми переоцінив свої здібності, отримав унікальний шанс та епічно зганьбився – курйоз дня

В рамках 32-го туру чемпіонату Італії Торіно приймав Кальярі. Туринці дещо несподівано опинились серед претендентів на те, аби представляти Італію у Лізі чемпіонів (адже від 4 місця їх відділяло лише 6 очок і матч в запасі). Натомість "острів’яни", які практично зняли питання про виживання, не збирались відбувати номер на полі. Перший тайм запам’ятався впертою, а іноді надто грубою боротьбою, що увінчалось п’ятьма жовтими картками. На 52-й хвилині Торіно зусиллями Сімоне Дзадза вийшов вперед. На 74-й автора голу було вилучено за атаку на суперника, а вже за 4 хвилини Кальярі відновив "статус кво". На 83-й хвилині суддя зрівняв склади команд, показавши другу жовту картку Пеллегріні. На шостій доданій хвилині Кальярі залишився у меншості, але через брак часу Торіно не зміг скористатись цією перевагою.

Феєрія різнокольорових карток у відеоогляді нічийного матчу Торіно – Кальярі

Центральною зустріччю неділі стало Ліхтарне дербі (відоме також як Дербі Маяка) у Генуї. Сампдорія провела його блискуче, відкривши рахунок вже на третій хвилині зустрічі після прострілу Квальярели, який з кількох метрів замкнув Дефрель – 1:0. На 28-й Прат дальнім ударом міг подвоїти перевагу своєї команди, однак м'яч пролетів поруч зі стійкою. Загалом же Сампа домінувала, а на старті другого тайму ще й залишилась у більшості після гри рукою Біраскі. Найгірше для Дженоа полягало в тому, що Давіде порушував у власному штрафному, тому арбітр призначив пенальті, а Квальярела впевнено його реалізував. Даний гол вирішив долю матчу; команди могли забити бодай ще один м'яч, але цього так і не сталося. 2:0 – впевнена перемога Сампдорії.

Сассуоло розписав нульову домашню нічию з Пармою – і, з огляду на хід поєдинку, її можна занести в актив господарям. Моментів у поєдинку було не дуже багато, гра виглядала рівно, але гості на 40-й хвилині могли забити з пенальті. На щастя для Сассуоло, Чераволо запоров удар з "точки", а чогось яскравішого вболівальники за весь матч так і не побачили.

Аналогічний результат було зафіксовано і в зустрічі між Фіорентиною та Болоньєю. Перший тайм команди провели на рівних, а от у другому гості відверто відскочили як мінімум тричі: на 54-й хвилині складний удар К'єзи витягнув голкіпер, на 68-й він же врятував після пострілу Міральяса з меж штрафного, а на 79-й Муріель з дистанції влучив у праву стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Гаттузо: Потягнув стегно, коли біг заспокоювати гравців

Наполі переміг К'єво. На 16-й хвилині Кулібалі замкнув подачу Мертенса з кутового і вивів неаполітанців вперед в рахунку. "Партенопопейці" продовжили контролювати ситуацію і в другому таймі подвоїли свою перевагу, Мілік відзначився голом. А завершив справу Кулібалі, центральний захисник офрмив дубль на 81-й хвилині. Цесар один гол відіграв наприкінці матчу, але цього не вистачило для камбека. Після цієї поразки К'єво втратив усі шанси на збереження прописки в еліті.

В останньому матчі дня аутсайдер чемпіонату Фрозіноне приймав Інтер. У першому колі "канарки" зазнали розгрому і прагнули взяти реванш. Адже смак перемоги вони відчули сповна: в останніх двох матчах ними були биті Парма та Фіорентина. Та першим забив Інтер: на 19-й хвилині Раджа Наінгголан головою замкнув навіс у нижній кут воріт. На 37-й хвилині "нерадзуррі" реалізував одинадцятиметровий (за затримку суперника був покараний Раман Чібса). У другому таймі, зусиллями Франческо Кассати, Фрозіноне скоротив відставання. А на третій доданій хвилині Інтер забив втретє і поставив жирну крапку у матчі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ