УКР РУС

Олімпіада: друга медаль України, вдалий старт Світоліної, провали у боксі та дзюдо – результати другого дня

25 липня 2021 Читать на русском

Українські атлети вдало продовжують боротьбу на Олімпійських іграх у Токіо.

Жіноча збірна України зі стрільби з лука поступилася в 1/8 фіналу команді ОКР, яка складається з росіянок. Атлетки Вероніка Марченко, Лідія Січенікова та Анастасія Павлова віддали два стартових сети суперницям, далі зрівнялися у рахунку, однак вирвати перемогу українкам не вдалося. Підсумковий рахунок – 6:2 на користь команди ОКР. Росіянки пройшли до 1/4 фіналу, де зустрінуться зі збірною США.

Триразова призерка Ігор в Афінах та Лондоні Олена Костевич вийшла у фінал олімпійських змагань з кульової стрільби (на відстанні 10 м з пістолету). Однак взяти медаль їй не вдалося, Костевич посіла 4 місце. Зауважимо, Україна цьогоріч вдруге фінішує в Токіо на четвертому місці у цій дисципліні. У перший день змагань за крок від медалі був Павло Коростильов.

Білодід приносить першу медаль, фіаско Світоліної і Ястремської – дебютні результати України на Олімпіаді

Дзюдоїст Георгій Зантарая здобув перемогу у першому раунді турніру, однак в 1/8 фіналу 33-річний атлет поступився представнику Словенії Адріану Гомбосу. Українець переважав суперника протягом усього поєдинку, проте за півхвилини до завершення бою пропустив атаку вазарі. Словенець заробив один бал, чого виявилось достатньо для перемоги. Зантарая закінчив свій шлях на ОІ-2020.

Сестри Кіченок завоювали перемогу у першому раунді парного розряду з жіночого тенісу на Олімпіаді-2020. Вони обіграли дует з Індії з рахунком 2:1 (0:6, 7:6, 10:8). Людмила та Надія продовжують боротьбу за медалі.

Фехтувальник Ігор Рейзлін єдиний з українців-чоловіків пройшов перший раунд у фехтуванні на шпагах. Далі він здолав швейцарця Макса Хайнцера – 15:12. За вихід у півфінал Рейзлін змагався з сенсацією Ігор у Токіо – єгиптянином Мохамедом Ельсаєдом. За підсумками першого та другого періоду українець програвав супернику – 2:3 та 7:8. Однак у заключному третьому періоді Рейзлін вирвав перевагу. Підсумковий рахунок – 15:13.

У 1/2 фіналу Ігор Рейзлін поступився французу Ромену Каннону – 10:15. Проте він продовжив боротьбу за бронзу. У надважкому поєдинку за медаль український спортсмен переміг італійця Андреа Сантареллі та завоював друге призове місце для України. Остаточний рахунок – 15:12.

Друга бронза: Рейзлін здобуває для України ще одну медаль Олімпіади-2020

Сергій Куліш та Олег Царьков не змогли отримати путівку у фінал стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів. Спортсмени завершать свої виступи на головному спортивному планетарному форумі.

Ярослав Харциз сенсаційно вилетів у першому раунді олімпійського турніру з боксу (у вазі до 63 кг). Усі п'ять суддів віддали перемогу його супернику, Джавіду Чалабієву (Азербайджан). Українські боксери вже другий день олімпійських змагань поспіль зазнають прикрої поразки у першому ж колі.

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов виграли втішний заплив двійок у веслуванні та здобули путівку у півфінал змагань в Токіо.

Велогонщиця Валерія Кононенко знялася з шосейної гонки на 81-му кілометрі дороги. Українка закінчила свій шлях у Токіо.

Україна з оптимізмом, війна США та Росії: експерти склали медальну таблицю Олімпіади-2020

Маргарита Песоцька поступилася в другому раунді змагань з настільного тенісу індійці Маніці Батрі – 3:4 (11:4, 11:4, 7:11, 10:12, 11:8, 5:11, 7:11).

Еліна Світоліна у важкому трьохгодинному матчі вирвала у німкені Лаури Зіґемунд квиток до другого кола одиночних змагань з жіночого тенісу на Олімпіаді-2020. Рахунок – 2:1 (6:3, 5:7, 6:4).

Обидва представники України з бадмінтону Марія Улітіна та Артем Почтарьов вилетіли у першому ж колі турніру з цього виду спорту. Марія поступилася американці Бейвень Чжан – 0:2 (12:21, 7:21). Артем програв представнику Малайзії Лі Зій Цзю – 0:2 (5:21, 11:21).

Українська плавчиня Дарина Зевіна не пройшла кваліфікацію у плаванні на спині (100 метрів). Вона фінішувала 6-ю у своєму запливі та 30-ю серед усіх учасників. Путівку у півфінал здобули 16 атлеток. Однак участь в ОІ-2020 для неї ще не завершилась. 29-го липня вона змагатиметься на своїй приорітетній дистанції – 200 м на спині.

Вікторія Ус пройшла кваліфікацію у слалом-веслуванні та змагатиметься за медалі Ігор-2020. За підсумками другої спроби вона посіла 16-е місце.

Спортивна гімнастка Діана Варінська не змогла вибороти путівку у фінальну стадію. Україна залишиться без жінок у фіналах з цього виду спорту вже третю Олімпіаду поспіль.

Без власних лиж і в чужих чоботах – епічна історія першої української медалі на Олімпіаді