УКР РУС

Швейцарія – Україна: УЄФА не буде оперативно вирішувати долю скандального матчу Ліги націй

19 листопада 2020 Читать на русском

Союз європейських асоціацій не буде поспішати із ухваленням рішення щодо скандального поєдинку Ліги націй УЄФА між збірними Швейцарії та України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що УЄФА вирішить долю звітного матчу вже 20 листопада. Однак Meta-ratings стверджує, що дисциплінарний комітет завтра розглядати справу швейцарського матчу збірної України не буде. Рішення буде ухвалене вже наступного тижня, після того як союз проаналізує всі документи щодо цього питання.

Жеребкування відбору ЧС-2022: всі кошики, дата та розклади – Україна має шанси на прямий вихід, крах Росії

Річ у тім, що до 20 листопада Українська асоціація футболу, як і Швейцарський футбольний союз, повинні будуть надати всю вичерпну юридичну інформацію, яка стосувалася історії невдалого поєдинку в Люцерні. Крім основних аргументів, що збірна України налічувала для заявки на матч 13 здорових футболістів, українська сторона додасть до справи результати ПЛР-тестів української делегації, які команда здала після повернення до Києва 19 листопада. Всі вони були негативні, в тому числі у Жуніора Мораєса і Сергія Кривцова, які раніше здали помилково-позитивні тести в Люцерні.

"Після поразки Карпат хотів заплакати": голкіпер Македонії розмовляє українською і готовий вийти проти України на Євро

Справа зірваного поєдинку між командами Швейцарії та України потрапила на розгляд Дисциплінарного комітету УЄФА. Регламентом змагань передбачено кілька варіантів, зокрема, й технічна поразка для "синьо-жовтих" або жеребкування задля визначення переможця дуелі. Результат матчу має важливе значення, оскільки від нього залежить склад дивізіонів Ліги націй на новий сезон.

Нагадаємо, у вівторок, 17 листопада, влада кантону Люцерн заборонила проводити матч Швейцарія – Україна через нові випадки коронавірусу, а "синьо-жовтих" відправили на карантин. Пізніше УАФ заявила, що збірна готова провести поєдинок 18 листопада з наявними неінфікованими гравцями, проте команда Шевченка все ж вирушила додому.

Швейцарія – Україна: чому матч скасовано остаточно – варіанти, які тепер чекають на команду Шевченка