УКР РУС

Швейцарія – Україна: екс-президент УПЛ Грімм розкритикував дії головного санлікаря Люцерну

18 листопада 2020 Читать на русском

Колишній очільник УПЛ Томас Грімм залишився незадоволений діями головного санітарного лікаря кантону Люцерн Роджера Харстолла.

"Чи здобуде Швейцарія технічну перемогу? Я можу тільки здогадуватися. Але цю дискусію можна було б врятувати, якби лікар кантону своїм рішенням не схибив. Наприклад, можна було б перенести гру на середу і ще раз перевірити українську команду перед грою.

Директор збірної Швейцарії: Не бачив, щоб збірна України займалась пошуком вирішення ситуації

Якщо б 13 або більше гравців отримали негативні результати тестів, то могли б зіграти. За правилами УЄФА, наскільки я знаю, є два варіанти: технічна поразка або жеребкування. Обидва рішення незадовільні, тому що вони не були реалізовані на полі. Навіть враховуючи невигідне становище Швейцарії, коли справа стосується жеребкування.

Чи є інші рішення? Можливо, новий розклад ігор на наступний рік. Наприклад, матч можуть провести замість однієї з підготовчих ігор до Євро-2020. На мій погляд, в УЄФА немає ніяких обмежень по часу, щоб зіграти поєдинок в цьому році. Це було б найсправедливішим спортивним рішенням", – цитує Томаса Грімма Blick.

Нагадаємо, що у вівторок, 17 листопада, влада кантону Люцерн заборонила проводити матч Швейцарія – Україна через нові випадки коронавірусу, а "синьо-жовтих" відправили на карантин. Пізніше УАФ заявила, що збірна готова провести поєдинок 18 листопада з наявними неінфікованими гравцями.

Швейцарія – Україна: чому матч скасовано остаточно – варіанти, які тепер чекають на команду Шевченка