УКР РУС

Шеффілд втримав перемогу над Вест Хемом – "молотобійці" без Ярмоленка зазнали першої поразки під керівництвом Мойєса

10 січня 2020 Читать на русском

Шеффілд Юнайтед в рамках дуже непростого матчу 22-го туру АПЛ мінімально переграв Вест Хем (1:0).

Вест Хем у двох матчах під керівництвом Девіда Моєса здобув дві перемоги, сподіваючись продовжити серію у Шеффілді. На жаль, помічником у цій справі не міг стати Андрій Ярмоленко, який продовжує заліковувати пошкодження.

Мойєс прокоментував відновлення Ярмоленка

Перший тайм зустрічі класними моментами вболівальників не потішив. Команди на двох завдали дев'ять дуже неточних ударів, так і не змусивши голкіперів вступити у гру – тим не менш, саме з ними будуть пов'язані ключові події матчу. Зокрема, таким епізодом стала травма воротаря Вест Хема Лукаша Фабіанскі, якого на 15-й хвилині замінив Девід Мартін. До перерви резервіст "молотобійців" роботи не мав, а от по перерві йому було непереливки.

Другий тайм Шеффілд розпочав дуже агресивно. Так, на 50-й хвилині Флек двічі стріляв з краю штрафного – перший удар заблокували, а другий пролетів повз порожній кут воріт (Мартін вже лежав на газоні). На 53-й же голкіпер Вест Хема викотив передачу на Бальбуена, яку Фабіан несподівано не прийняв; м'яч перехопив Флек, вискочивши на ворота й викотивши поперечний пас на МакБерні – Олівер впевнено закотив м'яч у сітку!

На 65-й хвилині Болдок міг подвоїти перевагу Шеффілда, але його удар з гострого кута заблокували в останній момент. Вест Хем міг покарати за марнотратство шикарним голом Аллє на 70-й, але його скасували через офсайд – господарі відповіли на 74-й виходом віч-на-віч, який запоров Муссе (Мартін парирував його удар). Ще одним класним моментом у середині другого тайму став штрафний у виконанні Лансіні на 78-й хвилині, який з-під ближньої стійки витягнув Хендерсон.

Ярмоленко очолив показовий рейтинг АПЛ – українець став найкращим за межами топ-6

В завершенні поєдинку "молотобійці" цілком могли відігратися. Так, на 81-й хвилині Лансіні внаслідок помилки Ігана пробивав з лівого краю штрафного у ближній кут (Хендерсон врятував), а на 88-й Форналс замкнув подачу на правий край – над поперечиною. Вже у компенсований час лондонці забили гол завдяки прориву Райса та передачі на Снодграсса, який вистрілив метрів з восьми під ближню стійку з рикошетом від неї – втім, VAR скасував взяття воріт через гру рукою у виконанні Деклана.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Шеффілда, який перервав триматчеву безвиграшну серію, набрав 32 очки й піднявся на п'ятку позицію в турнірній таблиці. Вест Хем, зазнавши першої поразки під керівництвом Девіда Мойєса, залишився на шістнадцятій сходинці з 23 заліковими балами.

Маліновський проти лідера Серії А, мадридське дербі у Суперкубку, зустріч фіналістів ЛЧ – топ-матчі євровікенду