УКР РУС

Стильно на всі 160 мільйонів – фотоекскурсія новим стадіоном Колоса та амбітні плани клубу

3 сентября 2020 Читати українською

"Футбол 24" побував у Ковалівці на презентації оновленої арени Колоса. Фото, враження та пряма мова керівництва клубу – в нашому матеріалі.

Стадіон розташований у центрі села. "Було два варіанти: або збудувати при в'їзді в Ковалівку, або на старому місці в центрі. Обрали другий, щоб люди повноцінно відвідували село, а не просто приїжджали на футбол посеред поля", – пояснює президент Колоса Андрій Засуха.

Колос офіційно відкрив оновлений стадіон – на арені гратимуть збірні України

На вході арка.

Відразу за нею невеличкий фан-шоп.

Вибір товарів традиційний: фірмові футболки, шалики, кепки, всякі дрібнички з емблемою Колоса.

Підходимо до поля. Перед початком будівництва була лише одна трибуна – на фото справа. Зараз тільки над нею є накриття.

Інші – відкриті. На бокових оформлені написи "Колос" і "Kolos", на центральній – "Ковалівка".

Сидіння звичайні, нічого особливого. Але з будь-якої точки на трибунах хороший огляд поля. "Сліпих" зон немає.

Бокові трибуни добудували, щоб відповідати вимогам УПЛ, маючи необхідну кількість сидячих місць. У підсумку місткість стадіону складає – 5050. Забагато, як для села з населенням у півтори тисячі жителів, однак Колос розраховує на вболівальників зі всієї області. "Поставимо автобуси в Білій Церкві та Фастові – зібрати 5 тисяч не буде проблемою", – хвалиться Андрій Засуха.

У клубі взагалі не соромляться того, що вболівальники не приносять доходу, і визнають, що звозять всіх охочих на матчі. "Ще ми забезпечуємо їх атрибутикою. Ми любимо своїх вболівальників", – гордо каже працівник Колоса. Ситуація трішки дика, але це український футбол і клуб, який лише заробляє популярність.

Розміри поля – 105 метрів на 65 метрів. Газон у хорошому стані. Замовляли його у Житомирі.

Туалети під боковими трибунами.

Будівля біля стадіону.

Працівники клубу та стадіону на кожному кроці нагадують, що Андрій Засуха все сам проєктував, продумував і "вкладав душу" в кожен квадратний метр. Хвалили боса дуже багато, аж занадто, але варто визнати – президент Колоса заслуговує компліментів. Будівля виглядає дуже красиво як ззовні, так і всередині. Все зроблено стильно та ефектно.

На поверхах розкладені колоски.

У кожному приміщенні можна знайти емблему клубу в особливому стилі.

В кімнаті для розминки навіть лампа у формі КК.

Комфортна роздягальня, в якій, можливо, трішки бракує простору. Але футболісти запевняють, що їх все влаштовує.

Є окремо жіноча та чоловіча арбітерські.

Тунель, яким проходитимуть команди перед початком матчу.

Лава запасних.

Місця для коментаторів.

Стадіон обійшовся сім'ї Засух у 160 мільйонів гривень. Будівництво тривало 14 місяців. Результати дуже й дуже непогані.

Наступний матч УПЛ Колос вже зіграє на власному стадіоні, а от до єврокубків арена ще не допущена – незабаром має приїхати єврокомісія. Однак Андрій Павелко вже анонсував, що в Ковалівці гратимуть молодіжні збірні України та жіночий націонал.

Колос представив Селезньова, трьох динамівців та досвідченого українця

На презентації Андрій Засуха був максимально амбітним. "Підписали всіх, кого хотіли. Ми не замахуємося на ті трансфери, яких не можемо здійснити", – заявив президент.

За його словами, Колос працює над відкриттям клубних шкіл у (колишніх) районних центрах Київської області. План наступний: по периферії збирати найперспективніших дітей в академію у Києві (будується також на кошти Засух) і там вирощувати футболістів під Колос.

"Хочу, щоб в Ковалівку потрапляв вже дорослий футболіст, щоб Ковалівка – це була мрія. Зараз в нас тренуються 400 дітей. Від 6 років до U-21. Ведемо серйозну роботу щодо створення жіночої команди", – каже Андрій Засуха. У структурі клубу вже є юнацька хокейна команда "Ковалівські кабани", а на території стадіону – льодова арена та школа з таким малюнком.

На питання, хто фаворит у чемпіонській боротьбі УПЛ – Динамо чи Шахтар, він відповів: "Я не аналітик, а функціонер. Мені треба себе бачити фаворитом змагань". Щоправда, завдання Колоса на сезон назвати відмовився. Як і річний бюджет.

Президент Колоса відмовився розкривати зарплату Селезньова, порівнявши форварда з Ібрагімовічем

Частково озвучив завдання зірковий новачок Євген Селезньов: "Якщо Ковалівка вийде в групу Ліги Європи, тоді моє перебування тут на 50% буде виправдане". Між рядками читалося, що інші 50% – це особистий рекорд Селезньова. Євген може стати найкращим бомбардиром в історії чемпіонатів України. Потрібно 13 голів, щоб обійти Сергія Реброва та Максима Шацьких.

Про ці 13 (14, 15) голів говорили всі безперестанку. Президент, головний тренер і сам Селезньов. Форвард на презентації виглядав страшенно змореним. Каже, що його заганяли тестами.

Колос 2 роки вів переговори з Євгеном, а угоду підписали після того, як форвард подзвонив президенту клубу та сказав, що угода з Бурсаспором завершилася.

"Навіть якби прийшов Мессі, команда залишалась би на першому місці. Є Колос, а Селезньов в нього або вливається, або не вливається. Ми не будуємо навколо Селезньова команду. Нам треба, щоб він забивав, це не реклама клубу іменем футболіста", – переконує Андрій Засуха.

Звичайно, президент Колоса лукавить (Селезньов – це гучне ім'я і постійна увага медіа), але форвард такого рівня і з таким досвідом потрібен команді-дебютанту єврокубків і в ігровому плані. Головний тренер Руслан Костишин сказав, що Селезньов дав йому слово старатися та вклався в усі тестові норми.

Можливо, з допомогою Євгена Колос через декілька тижнів битиметься з омріяним Міланом за вихід у групу Ліги Європи на новому стадіоні. Залишилося 2 кроки – пройти 2 раунди кваліфікації.

Всі фото клікабельні. Джерело – "Футбол 24"

Аріс проти Колоса: "Бог війни" рятує збитих льотчиків Динамо, реанімував зірку Дніпра і рветься у Лігу Європи