УКР РУС

Маліновський дебютним голом підсвітив провал конкурента: високі оцінки ЗМІ, недолугий жарт про ракети та ложка дьогтю

6 февраля 2023 Читати українською
Автор: Вадим Грищук

Півзахисник Марселя Руслан Маліновський вперше забив у складі провансальців, але поразка затьмарила цю подію. "Футбол 24" зібрав реакцію французьких ЗМІ на розкішний гол українця.

Ігор Тудор відверто здивував стартовим складом на матч 22-го туру Ліги 1 проти Ніцци. Відсутність в основі Руслана Маліновського можна було б пояснити провалом у попередньому матчі та бажанням зробити ставку на перевірених бійців проти сильного суперника. Але ж вийшов Вітінья – абсолютний дебютант гучно провалився. Як і Дімітрі Пайє. Прямий конкурент українця взагалі став ледь не найгіршим за ті 45 хвилин, які отримав від тренера. Його заміна відразу по перерві читалася і була максимально логічною.

Фірмова гармата Маліновського у відеоогляді матчу Марсель – Ніцца – 1:3

Більшість видань, які спеціалізують лише на виставленні оцінок, зійшлися на тому, що перестановки Ігора Тудора мали сенс. Конкурент Маліновського зовсім не скористався таким рідкісним для себе шансом, а Руслан на його тлі видав дуже сильний перфоманс. 6/10 від 90min – найкращий результат у Марселі на рівні з Клоссом та Жиго: "Руслан Маліновський забив гол та довів правоту головного тренера, який зняв із гри Пайє". Le Phoceen також включив нашого земляка у топ-3 за оцінками (5,5). Однак без ложки дьогтю не обійшлося: "Українець вийшов на заміну та забив гол, який дозволив підопічним Ігора Тудора скоротити відставання у рахунку. Однак під час матчу Маліновський часто припускався помилок у своїй грі".

Французька редакція Eurosport відзначає фактор українця, який подарував своїй команді надію на камбек: "Це велике розчарування для провансальців. Була чудова нагода зміцнити своє друге місце у турнірній таблиці. Вперше Марсель зміг показати своє справжнє обличчя з виходом Руслана Маліновського та Алексіса Санчеса – гравцями, які були більш ініціативними та далекоглядними. Каспер Шмейхель відповів чотирма важливими сейвами. Він капітулював лише після удару Маліновського. У той момент гравці Ігора Тудора вирішили, що зможуть переламати перебіг гри. Але, зрештою, вони здалися. Це була перша поразка Марселя у чемпіонаті за більш ніж три місяці".

Гол і сильний виступ Маліновського не врятували Марсель від поразки "солодкій булочці" – ПСЖ пішов у далекий відрив

L'Equipe вважає Маліновського одним із найкращих у Марселі. Оцінка – 6 (найвища у Клосса – 7). З перших хвилин на полі Руслан підсадив на жовту Ндаїшіміє (48 хвилина), завдав удару по воротах, але влучив у плече Тодібо (50 хвилина), гарний кутовий (58-хвилина), який намагався реалізувати Жиго. Українець показав найкращу гру з моменту виходу на поле. Ідеальне розміщення і передача на Клосса (60 хвилина), але Руслан заплутається у своєму дриблінгу під час контратаки (71 хвилина).

MaxiFoor: Маліновський відроджує ОМ, але... Кінець першого тайму став катастрофою для Марселя. Після перерви Тудор зробив перші зміни. Вітінья і Пайє, які розчарували в першій половині, поступилися місцем Санчесу і Маліновському. Марсель нарешті, повернувся у гру – Маліновський лівою ногою з меж штрафного майданчика переправив м'яч у ворота, змусивши Велодром вибухнути. Оцінка для Руслана – 6 (друга найвища в команді). Пайє не зумів затьмарити українця – отримав лише 3. Француз не шкодував сил у грі без м'яча, але йому не вистачало точності у фінальній третині поля. На 46-й хвилині його замінив Маліновський, який думав, що своїм голом зможе оживити Марсель.

FootMercato також високо оцінив гру українця – 6,5 (більше лише у Жиго): "Маліновський одразу вступив у гру, але Тодібо заблокував його потужний удар. Новачок Марселя таки продемонстрував свою техніку і врешті-решт повернув команду в гру чудовим пострілом, а потім змарнував дуже небезпечну контратаку. Українець вперше забив у Франції, і цього було достатньо, щоб вселити надію в цілу націю, розбудити стадіон Марселя і дати початок моменту сили для своєї команди. Зрештою, у Ніцци був необхідний запас, щоб не дозволити супернику відігратися".

Маліновський дав обіцянку після дебютного гола за Марсель і несподіваної поразки

У редакції Le Parisien переконані, що наш земляк був здатен на більше, ніж один забитий м'яч. Хоча конкурент (Пайє) був одним з найбільших розчарувань: "Здавалося, Марсель повернувся в гру завдяки новачкові Руслану Маліновському, який забив заслужений гол. Проте команді потрібно щось робити із завершенням, адже ані Клосс, ні Ундер, ні Маліновський не зберегли холоднокровність у останній момент. Це ж стосується Вітіньї. Найдорожчий новачок в історії клубу волів би забути цей похмурий вечір. Португалець брав участь у пресингу, але не зумів зробити те, чого від нього чекали. Його єдиний постріл опинився у хмарах. Перший тайм став розчаруванням і для Дімітрі Пайє, який в одному зі своїх рідкісних стартів не зумів вийти на перший план".

Репортери Le Figaro солідарні з колегами і також розкритикували капітана Марселя: "Вітінья був не єдиною жертвою змін від тренера. Як і його новий партнер по команді, Дімітрі Пайє також пішов на лаву запасних у перерві після сорока п'яти хвилин, які лише розчаровують. Французу не вистачало впливу. Як тільки темп набирав обертів, здавалося, що він не у своїй тарілці. Його вибір не завжди був розумним. Маліновський, який вийшов замість Пайє, додав атакувальній лінії набагато більше гостроти".

Портал So Foot проводить голосування серед уболівальників. Не потрібна навіть реєстрація. Середній бал Маліновський – 5,6 (знову другий у складі Марселя). Редакція супроводила оцінку доволі суперечливим коментарем у нинішніх реаліях: "Чому українці вимагають ракетні установки в інших країн, якщо мають свою в ідеальному стані?".

Мудрик підписався на "довічне", Суркіс зірвав джекпот, гравець збірної України ризикує кар'єрою