УКР РУС

Агробізнес розписав нічию з Вересом і погіршив шанси на УПЛ, Металіст 1925 у меншості вигриз перемогу у Гірник-Спорта

29 квітня 2021 Читать на русском

У четвер відбулись поєдинки 24-го туру Першої ліги. Читайте звіт про матчі на "Футбол 24".

Перша ліга 2020/21, 24-й тур

Полісся – Волинь – 1:0

Гол: Коваль, 7

Вилучення: Галенков, 64 (Полісся)

Металіст 1925 – Гірник-Спорт – 3:2

Голи: Батюшин, 9 (пен.), Пономар, 51, Жичиков, 53 – Романов, 14, Краєв, 23

Вилучення: Цвіренко, 25 (Металіст 1925, червона картка)

Агробізнес – Верес – 0:0

Верес у разі виходу в УПЛ ризикує повторити долю Маріуполя

Поєдинок розпочався з курйозного гола Полісся – Коваль запресингував голкіпера Волині та змусив його помилитись, забивши вже на 7-й хвилині зустрічі. Після забитого м'яча Полісся грамотно захищалось, а Волинь не створила великої кількості моментів. По перерві житомиряни залишились у меншості через фол останньої надії Галенкова, але "хрестоносці" навіть у більшості не змогли врятувати бодай нічию. Таким чином, Волинь набрала 37 очок та залишилась на 5 сходинці турнірної таблиці, Полісся з 28 пунктами залишилось десятим.

Оболонь заперечила чутки про відхід Яковенка

Металіст 1925, який відчайдушно бореться за вихід в еліту, приймав на своєму полі середняка першості Гірник-Спорт. Вже на 8-й хвилині господарі заробили право на пенальті. Владислав Дмитренко лівим флангом увірвався у штрафний майданчик суперника і намагався прострілити в центр. Захисник Гірник-Спорта у падінні спробував перервати передачу – м’яч влучив йому у руку. Юрій Батюшин з позначки відкрив рахунок у матчі. Вже за п’ять хвилин гості зрівняли: Сергій Романов зважився на дальній удар метрів з 35-ти, що стало несподіванкою для голкіпера харків’ян.

Ще до середини першого тайму підопічні Ігоря Жабченка забили вдруге: Лукас Вентура віддав розкішний пас в район одинадцятиметрової позначки на Владислава Краєва, той на мить випередив захисників і вивів Гірник-Спорт вперед. Вже за дві хвилини легіонер гостей виходив сам на сам з кіпером Металіста 1925 і був збитий Максимом Цвіренком. Як наслідок, червона картка і харків’яни залишились у меншості. По перерві господарі протягом 3 хвилин зуміли зрівняти і вийти вперед. Спочатку навіс Максима Жичикова в падінні вдало замкнув Віталій Пономар,а за мить автор асиста зі штрафного майстерно закрутив м’яч у ближню дев’ятку. Перемога принесла Металісту 1925 46 очок – від Чорноморця, який йде другим, харків'яни відстають на 2 пункти. Гірник-Спорт з 35-ма балами залишився сьомим.

Верес остаточно визначився зі стадіоном для участі у Прем'єр-лізі

Головна битва туру відбулась між Агробізнесом і Вересом. Перший тайм між півфіналістом Кубка України та беззаперечним лідером Першої ліги пройшов без голів. Доволі рівна та в'язка гра по перерві могла увінчатись голом гостей за десять хвилин до завершення матчу: Роман Гончаренко зі штрафного пробив над поперечиною. Згодом Геннадій Пасіч продемонстрував відмінну швидкість, промчав лівим флангом, обіграв захисника і намагався закрутити м'яч у сітку – лише реакція голкіпера Олега Мозіля врятувала Агробізнес від гола. Шалена кінцівка матчу – і вже Віталій Груша міг виводити гостей вперед. Як наслідок, бойова безгольова нічия принесла Вересу 52 очки і зміцнила лідерство у Першій лізі, Агробізнес з 42-ма пунктами залишився четвертим і погіршив шанси на вихід в УПЛ.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ