УКР РУС

Ньюкасл розбив ПСЖ в історичному матчі Ліги чемпіонів – Мбаппе зник, неочевидні голеадори і вогняна атмосфераfire

5 жовтня 2023 Читать на русском

Ньюкасл вперше з сезону 2002/03 приймав на Сент-Джеймс Парк поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів – суперником став ПСЖ. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

На Сент-Джеймс Парк панувала фантастична атмосфера – арена вперше майже за 20 років приймала поєдинок Ліги чемпіонів. "Сороки" ще й мали серйозного суперника – ПСЖ навіть без Мессі та Неймара залишається грізним суперником.

Мілан і Борусія Д розписали нульову нічию та ускладнили собі життя в "групі смерті" Ліги чемпіонів

Проте, французи на старті гри відверто знітились – чи то від пресингу Ньюкасла, чи то від палкої підтримки місцевих вболівальників. Перший момент, втім, створили саме парижани – Мбаппе знайшов Дембеле на дальній стійці, а той з лету трохи не влучив.

Активний пресинг Ньюкасла дав свої плоди на 17-й хвилині. Маркіньйос обрізався, намагаючись дати верхову передачу в центр поля. Гімараєш перехопив, одразу віддавши на Ісака – Доннарумма відбив удар шведа в сторону, але на м'ячі був першим Альмірон, який технічно поклав м'яч у дальній кут – 1:0!

ПСЖ відповів дальнім пострілом Заїра-Емері – снаряд просвистів над дальньою дев'яткою. Ньюкасл відповів класним розіграшем кутового – Шер відклеївся від захисника, але пробив трошки повз ворота. На 39-й хвилині "сороки" подвоїли свою перевагу. Після навісу Тріпп'єра зі штрафного м'яч полетів у ворота, Доннарумма потягнув. Гімараєш першим встиг до нього та навісив, а Ден Бьорн замкнув. Суддя зарахував взяття воріт після перегляду VAR.

Барселона втримала перемогу над Порту, але втратила чергову зірку на Шахтар

На старті другого тайму Ньюкасл зробив перевагу розгромною. Тріпп'єр віддав на забігаючого Лонгстаффа, а той потужно пробив – Доннарумма пропустив під рукою. Парижани контролювали м'яч, але забити вдалось на 57-й хвилині – Заїр-Емері класно закинув на Лукаса Ернандеса, а той головою переправив м'яч у сітку воріт.

ПСЖ в останні 10 хвилин організував щось на кшталт навали, притиснувши Ньюкасл до власних воріт. Однак, лише раз Поуп здійснив сейв після удару Дембеле під поперечку. А "сороки" в компенсований час добили суперника – Шер підключився до атаки та поцілив у дев'ятку, послизнувшись при виконанні.

Таким чином, Ньюкасл набрав 4 очки та очолив "групу смерті", випередивши ПСЖ – 2 місце та 3 пункти в активі.

Шахтар перестріляв Антверпен у божевільному матчі ЛЧ – Ракицький привіз і виправився, дубль Сікана, пенальті на 90+7