УКР РУС

Мессі дав останню прес-конференцію в Барселоні – про контракт, зменшення зарплати, ПСЖ і цілі на майбутнє

8 серпня 2021 Читать на русском

Аргентинський нападник Ліонель Мессі зустрівся з журналістами, щоб розповісти про причини прощання з Барселоною.

"Для мене це дуже складно після стількох років. Торік, коли була вся ця нісенітниця з бюрофаксом, мене переконали піти. Але в цьому році – ні. Це наш дім, і ми любимо Барселону. Це стосується як спортивної складової, так і повсякденного життя. Після 21 року тут я їду з дружиною і трьома аргентинськими каталонцями. Ми повернемося, це наш дім, я обіцяв своїм дітям.

Приниження Реала, знущання з суперників та неймовірні рекорди – 10 незабутніх моментів Мессі у Барселоні

Я ніколи не думав, що попрощаюся, тому що ніколи не думав, що піду. Це ще більш дивно через пандемію і матчі без фанатів. Я завжди відчував любов фанатів і, сподіваюся, повернуся в якийсь момент. Було так багато хороших часів, а також трохи невтішних, але це допомогло мені вирости і стати тією людиною, якою я є.

Я дякую всім, хто допомагав нам. Я завжди віддавав все для цього клубу, за цю футболку. З першого дня до останнього, і я більш ніж задоволений. Завжди дякуйте людям за їхню любов. Я б хотів попрощатися по-іншому. Я ніколи не уявляв собі свого прощання, але і не міг собі цього уявити. Хотілося б зробити це на полі, щоб почути останню овацію. Я йду з цього клубу, не бачачи уболівальників півтора року. Якби я уявив це, це було б з повним стадіоном.

Так сталося, і, повторюю, я ціную підтримку протягом усіх цих років. Я завжди буду любити цей клуб. Сподіваюся, в якийсь момент я зможу повернутися, щоб стати частиною цього клубу. Сподіваюся, я зможу зробити свій внесок, щоб цей клуб продовжував залишатися найкращим у світі. Я впевнений, що забуваю багато чого сказати, але це те, що я можу сказати зараз, я не в змозі думати, і слова виходять назовні.

Про контракт: Все було узгоджено з Лапортою і клубом, але зрештою це виявилося неможливим, ось і все. Було сказано багато, і зі свого боку я теж хотів залишитися, але цього просто не могло бути. Що мені зрозуміло, так це те, що я зробив все можливе. Я запевняю, що зі свого боку я зробив все можливе.

Найпам'ятніший момент: Вибрати складно, але я думаю, що це той день, коли я дебютував. Це було початком всього, це була моя мрія.

У моїй голові багато речей. Я все ще не усвідомив реальність. Прощання з цим клубом повністю змінить життя. Я був у першій команді 16 років. Для мене все завжди було однаковим, і тепер життя починається з нуля. Це важка зміна, особливо для сім'ї, тому що я знаю, що вони відчувають до цього міста. Я знаю, що у нас все буде добре, і ми адаптуємося.

ПСЖ – це лише можливість. На цю мить я ні з ким ні про що не домовився. Коли ця заява вийшла, я отримав багато дзвінків. Є кілька зацікавлених клубів. Я відкритий до різних варіантів, але ми говоримо з парижанами.

Новий клуб Мессі – жертвами вражаючої угоди можуть стати 9 гравців

Я ріс із цінностями цього клубу. Я завжди намагався поводитися скромно та проявляти повагу. Я сподіваюся, що мене відзначать за це, а не лише за гру на полі. Кожен запам’ятає мене, як захоче. Я вдячний за кар'єру, яку я зробив. Поразки змусили мене вчитися і рости. Було більше радощів, ніж поразок. Святкування титулів з людьми, з сім'єю. Слава Богу, мені є, що пам'ятати.

Реальність така: після виборів я пішов обідати з Лапортою, ми поговорили. Після цього я був переконаний, що я все ще гратиму тут. Не буде проблем з тим, щоб продовжити контракт. Насправді мій контракт ніколи не був проблемою. Згодом сталося те, що сталося. Було багато розмов, але ми вже знали, що все було вирішено.

Вболівай, переживай справжні емоції під час Ліги чемпіонів разом з друзями та улюбленою
Żubrówka! Żubrówka – відкрий легенду! Для тих, хто хоче справжнього! Дізнатись більше про
Żubrówka тут.

Барса – це одна з найкращих команд у світі. Великі гравці продовжуватимуть приходити сюди. Гравці йдуть, але клуб завжди важливіший за всіх. Люди звикнуть до цього. Це буде дивним, але вони звикнуть, як це завжди буває у всьому. Тут є чудовий склад.

Нам усім було зрозуміло, що я збираюся приїхати і підписати нову угоду, оскільки ми про все домовилися. Я думаю, що ми завжди були чесними з людьми, принаймні з мого боку. Цього не сталося через те, що вже було сказано. Я ніколи не обманював людей. Я погано знаю деталі. Знаю лише, що це було неможливо через Ла Лігу, через борг клубу, тому що клуб не хотів більше брати у борг. Я ніколи нічого не казав Тебасу. Я зустрічався з ним двічі, і ми сердечно привіталися. Ні, я не маю що йому сказати, тому що у мене з ним немає проблем.

У Барселоні всі знають мене, вони знають, що я – переможець і хочу продовжувати конкурувати. Хочу провести останні роки кар'єри, борючись за титули. Я вітаю Дані Алвеса, який виграв олімпійську медаль, і я попереджаю його, що я йду боротися, щоб наздогнати його і перевершити його рекорд. Це мій менталітет. Я повинен знайти свій спосіб продовжувати конкурувати і перемагати. Давайте подивимося, скільки я можу витримати з точки зору фізичних кондицій. У мене не було серйозних травм.

Бразилія дотиснула Іспанію і вдруге поспіль виграла Олімпійські ігри – Дані Алвес здобув 46-й трофей у кар'єрі

Фото з гравцями ПСЖ – це збіг обставин. Ми зібралися за день до мого від'їзду. Ми домовились піти до Неймара на барбекю. Фото зроблене саме тоді. Там, звісно, були жарти. Вони сказали мені переходити в ПСЖ. Нічого дивного. Випадок, фото друзів.

У мене є ціль виграти ще одну Лігу чемпіонів. Півфінал проти Ліверпуля... Півфінал проти Челсі з Пепом... У нас було покоління, яке могло досягти більшого в Лізі чемпіонів. З іншого боку, мені вдалося виграти інші трофеї. Я не шкодую про це.

Ні, я не почуваюся обманутим. Ми зробили все, що могли. Більше зробити просто не могли. Я завжди був справжнім і відданим прихильником цих кольорів. Я знизив свою зарплату на 50%, а потім від мене більше нічого не вимагали. Неправда, що вони просили у мене іще чогось".

Мессі і Барселона розлучилися у катастрофічному стилі – чому вибухнула світова бомба та чим це загрожує