УКР РУС

Маріуполь – Динамо: анонс матчу УПЛ

13 квітня 2019 Читать на русском

Маріуполь приймає Динамо в рамках 24-го туру УПЛ. Анонс та прогноз на матч читайте на Футбол 24.

Маріуполь – Динамо

13 квітня, 14:00, Маріуполь, стадіон ім. В. Бойка

Головний арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Від Маріуполя у матчах проти Динамо завжди очікується відчайдушний бій до "останнього патрону". Дійсно, проти киян азовці завжди стараються, але досі "біло-сині" впевнено долали спротив, за всю історію протистояння поступившись лише двічі (один раз – технічно); передостання ж нічия трапилася 6,5 років тому. Всього їх було п'ять, але крайню у столиці запам'ятають надовго: 1:1 у травні 2018-го де-факто коронувало Шахтар, хоча до того кияни йшли у трьох очках від "гірників". Тим не менш, у поточному чемпіонаті все повернулося на свої місця: 0:2 у Маріуполі, 4:0 у Києві – без шансів для Маріуполя.

Алієв: Шахтар завжди підбадьорює Маріуполь перед матчами з Динамо

Навесні азовці йдуть дуже непогано, хоча яскравим їх футбол назвати важко. Підопічні Олександра Бабича зуміли прорватися у верхню шістку, в п'яти останніх турах оформивши три нічиї та дві перемоги. Остання виявилась особливо яскравою: пропустивши від Львова у першому таймі, гості по перерві забили три голи за 22 хвилини – щоправда, відігратися вдалося завдяки "одинадцятиметровому" та вилученню Мартана. Пенальті взагалі є весняною стихією Маріуполя – так, у надважливому поєдинку проти Олімпіка азовці заробили їх одразу два, що й принесло три очки.

Динамо на внутрішній арені виглядає неймовірно сильно, вигравши всі п'ять весняних турів і видавши дуже пристойну кубкову битву проти Шахтаря. Статистика голів за цей період (17:5), прекрасна форма лідерів (4+4 у Циганкова), вияв характеру у топових матчах (камбек із Зорею, 120 хвилин з Шахтарем) – все це свідчить про те, що у Хацкевичу та його тренерському штабу за зиму вдалося підготувати команду до гонитви за золотом. Втім, з керуванням по ходу зустрічей у нього досі виникають проблеми – чого лише коштують провальні тайми у Запоріжжі та Харкові.

Сідклей: У Динамо відчуваю себе розгубленим через мовний бар'єр

Насторожують лише відверто привозна оборона та приступи непереконливого футболу Динамо після топ-матчів. Так, за розгромом від Челсі стався нервовий поєдинок з Олімпіком (1:2), а ще восени після важкої виїзної перемоги над Ренном кияни вдома програли Львову. Ці команди схожі з Маріуполем за своїм стилем, а значить сьогодні повинно бути весело.

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Команди провели 43 очних зустрічі, в яких Динамо перемогло 37 разів, а Маріуполь – лише один. У прем'єр-лізі зіграно 39 матчів: 33 перемоги киян, 5 нічиїх, 1 перемога азовців. Крім того, Маріуполь має одну технічну перемогу.

2. Загальний рахунок протистояння: 23-111 на користь київського Динамо. В рамках УПЛ – 23-98.

3. Найбільша перемога Динамо в чемпіонатах України була зафіксована саме в матчі проти Маріуполя,який тоді ще називався Іллічівцем. У 2010 році кияни розгромили азовців з рахунком 9:0.

4. Маріуполь не перемагає Динамо у чемпіонатах 13 матчів поспіль (2 нічиї, 11 поразок).

5. Динамо може забити Маріуполю 100-й гол у Прем’єр-лізі (ще 2 м’ячі).

6. 30-й гол у Прем’єр-лізі може забити Віктор Циганков.

Кадрова ситуація

Маріуполь жодних проблем зі складом не має. Лазарет команди пустий, на картках ніхто не сидить, всі працювали у загальній групі – словом, повна ідилія. Вона сталася дуже вчасно, адже їх титулований суперник зіткнувся з просто-таки феєричними втратами.

Динамо заявило новачка Де Пену на УПЛ – є цікавий нюанс

Одразу п'ять основних футболістів Динамо пропустять поєдинок через дискваліфікацію: Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Томаш Кендзьора, Тамаш Кадар і Денис Гармаш – останній взагалі отримав 4-матчеве відсторонення. Крім того, через травми не зможуть зіграти форварди Фран Соль та Артем Бєсєдін, а до відсутності Йосипа Піваріча та Мікеля Дуелунда всі вже встигли звикнути. Жах.

Орієнтовні склади на матч Маріуполь – Динамо

Маріуполь: Худжамов – Полегенько, Яворський, Биков, Демірі – Ігнатенко, Федорчук – Зубков, Чурко, Вакула – Борячук

Динамо: Бойко – Бурда, Шабанов, Сидорчук, Миколенко – Шепелєв, Алібеков – Циганков, Вербіч, Сідклей – Русин

Прогноз Футбол 24 – 1:2

Бабич: У матчі з Динамо момент психології вийде на перший план

Враховуючи кадрові проблеми киян та непогану форму азовців навесні, розраховувати на легку прогулянку Динамо не доводиться. Маріуполь, можливо, навіть заб'є першим, але клас "біло-синіх" та їх вміння брати очки в катастрофічно складних ситуаціях змушують прогнозувати перемогу гостей.