УКР РУС

Маріуполь – Зоря: анонс матчу УПЛ

22 лютого 2020 Читать на русском

Маріуполь в рамках 19-го туру УПЛ приймає Зорю. Анонс та прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Весняну частину чемпіонату відкриють Маріуполь та Зоря. Обидві команди в цій зустрічі переслідують важливі завдання: азовцям важливо втриматись у зоні плей-офф за єврокубки, а луганцям потрібно або не відставати від Динамо (до киян два очки), або не підпускати Десну й Олександрію (від них відділяє лише одне очко). Маріуполю останнім часом даються матчі із Зорею (три перемоги і нічия), тож можна сподіватися на цікавий за мірками УПЛ поєдинок.

Сабо не вважає Динамо фаворитом у боротьбі за срібло УПЛ

Збори

Зоря провела на зборах вісім матчів, вигравши шість і не пропустивши жодного голу (забили 15). В суперниках не було серйозних клубів, але були кусючі балканці, поляки та казахи. Загалом, команда працювала в рамках того стилю, який був властивий Скрипнику в першій частині сезону, тож особливих змін після зимової перерви у футболі луганців не виникне.

Маріуполь домовився на зборах про дев'ять товариських зустрічей, в яких вдалося здобути лише чотири перемоги – втім, і поразка була лише одна. Суперниками були представники країн Балкан і Балтії, Австрії й навіть України (зі Львовом розписали 1:1), а загалом підопічні Олександра Бабича забили 23 голи – щоправда, дев'ять з них було проведено в матчі проти латвійської Валмієри. Оборона відпрацювала не найкращим чином, пропустивши десять м'ячів, але на зборах це не дуже показово. Загалом, Маріуполь за зиму також не зазнав стилістичних змін.

Бабич підбив підсумки тренувальних зборів Маріуполя

Кадрова ситуація

Зоря серйозно розвантажила першу команду, здихавшись Литвина, Нортона, Уціди, Ратао та Будківського, а також віддавши в оренду Білого. Найголовнішим ударом по кадровій комплектації луганців стала втрата Русина, якого забрало Динамо; натомість, прийшли нападник Будучності Перовіч, опорник Цвек та племінник Ігоря Циганика – Андреас Циганікс. Останнього Віктор Скрипник знає по роботі в Німеччині (Андреас був у системі Байєра разом з Абу Ханною).

Скрипник відверто оцінив зимові трансфери Зорі

Маріуполь за час зимової перерви не зміг втримати лише Вакулу, однак великий брат не залишив молодшого в біді. На правах оренди Шахтар поділився з азовцями Ігнатенком, Дудиком, Кирюханцевим, Сагуткіним, Муравським та Бібликом. Класика, без якої УПЛ була б вже не та – можливо, колись Маріуполь підсилиться і Тайсоном з Патріком.

Також варто зазначити, що гру пропустять хавбеки Дмитро Іванісеня (Зоря) та В'ячеслав Танковський – у обох дискваліфікації.

Орієнтовні склади на матч Маріуполь – Зоря

Маріуполь: Гальчук – Полегенько, Дава, Яворський, Биков – Федорчук, Чех – Чурко, Мишньов, Муравський – Фомін

Зоря: Махарадзе – Тимчик, Абу Ханна, Чеберко, Михайліченко – Цвек – Лєднєв, Юрченко, Громов – Кабаєв

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Матч повинен потішити вболівальників голами, хоча феєрії на кшталт поєдинку Бетіс – Мальорка очікувати не доводиться. Все ж, команди лише входять у сезон, але більш зібраним та агресивним здається колектив Віктора Скрипника. Так чи інакше, робити прогноз на точний результат важко – ця зустріч може піти за будь-яким сценарієм.

Найбажаніший гравець збірної України вас здивує – його сватають у топ-клуби АПЛ і ставлять у команди мрії