УКР РУС

Манчестер Юнайтед – Челсі: війна чотирьох за місце під сонцем Ліги чемпіонів, парад травм та "казковий" Де Хеа

28 квітня 2019 Читать на русском
Автор: Юрій Федина

Манчестер Юнайтед розійшовся миром з Челсі (1:1) в рамках 36-го туру АПЛ. Детальний звіт про матч читайте на "Футбол 24".

До очної зустрічі в рамках 36-го туру суперники підійшли дуже мотивованими. Ще до стартового свистка Челсі зумів піднятися на 4-ту сходинку турнірної таблиці завдяки фіаско Арсенала у матчі з Лестером (0:3). Манчестер Юнайтед знаходився на відстані 3-х очок від лондонців.

З перших хвилин "аристократи" організували дві непогані атаки, але до небезпеки біля воріт Де Хеа це не призвело. Манкуніанці з відповіддю не забарились, проте удар Лукаку теж був повз ціль. Команди продовжили почергово створювати набіги у штрафні майданчики один одного, м'яч в центрі поля практично не затримувався.

Манчестер Юнайтед – Челсі – 1:1– відео голів та огляд матчу

На 11-й хвилині господарі підняли на ноги Олд Траффорд. Лукаку красивим "черпачком" перекинув оборонців гостей точно на Люка Шоу, в свою чергу захисник не став одразу пробивати, а віддав гострий пас в район 11-метрової позначки, відігравши голкіпера манкуніанців. Хуану Маті залишалось лише не поцілити у гравців суперника, з чим він успішно впорався та відкрив рахунок. Варто відзначити, що сьогодні Маті виповнюється 31 рік.

Через 5 хвилин у гостей з'явився хороший шанс для того, щоб вирівняти становище, арбітр призначив небезпечний штрафний удар у ворота МЮ, але після пострілу Алонсо м'яч пролетів значно вище каркасу воріт. Челсі перехопив ініціативу в поєдинку. Здебільшого атаки підопічних Мауріціо Саррі були позиційними, тому господарі мали достатньо часу для організації захисної ланки. Гравці Юнайтед зробили акцент на контратаках, і варто віддати належне, це могло принести свої дивіденди. Ерік Байлі міг подвоювати перевагу господарів після навісу з кутового, але м'яч по-зрадницьки пролетів біля стійки.

За лічені хвилини до свистка на перерву Мата міг оформлювати дубль, але Маркус Алонсо закрив собою удар іспанця. Далі все за класичним сеценарієм "Не забиваєш ти – забивають тобі".

Захисник Челсі Антоніо Рюдігер наважився на дальній постріл, здавалось, це "робочий" удар для голкіпера, але Давід Де Хеа з ним не справився. Іспанський голкіпер відбив м'яч перед собою, де вже чатував його співвітчизник Маркос Алонсо, який і зумів переграти зіркового воротаря. Справедлива нічия після першого тайму.

Другу половину зустрічі команди розпочали обережніше, віддаючи перевагу саме контролю м'яча і позиційним атакам. Ніхто не хотів ризикувати та "оголювати" тили. Побільшало боротьби біля центрального кола, що підтверджують дві жовті картки для гравців Челсі за перші 10 хвилини другого тайму (Вілліан та Ковачіч отримали "гірчичники").

Після 60-ї хвилини наставникам довелось освіжити гру замінами. Антоніо Рюдігер зазнав травми та покинув поле, його місце зайняв Андреас Крістенсен. Головний тренер МЮ Уле Гуннар Сульшер був змушений замінити непомітного Маркуса Рашфорда, який зазнав пошкодження, на Алексіса Санчеса. На цьому травми гравців Юнайтед не завершились, Ерік Байлі завалився на газон після зіткнення з Ковачічем та не зміг продовжити гру. Замість нього на поле вийшов оборонець Маркос Рохо.

Суперечливий епізод трапився на 79-й хвилині, коли свіжий Маркос Рохо небезпечним підкатом "в'їхав" у ногу Вілліану. Арбітр мав достатньо підстав для вилучення аргентинця, але обмежився лише жовтою карткою. Хавбек Челсі після зіткнення провів на полі кілька хвилин та попросив заміну. Його місце зайняв Педро.

Гра перетворилась у силове протистояння. На Олд Траффорді все частіше лунав свисток Мартіна Аткінсона, фіксуючи порушення правил з боку обох суперників. Через цю "феєрію" фолів, рефері додав аж 7 хвилин до основного часу зустрічі.

Сульшер став на захист Де Хеа після непереконливої гри іспанця в матчі з Челсі

"Червоні дияволи" мали ще дві чудові нагоди вирвати три очки, але у першому епізоді Ромелу Лукаку заліз в офсайд, вибігши на "рандеву" з Кепою. Під час другого моменту Педро виніс головою м'яч з лінії воріт після небезпечного удару Рохо. У відповідь Гонсало Ігуаїн, який відверто провалив поєдинок, не зміг переграти Де Хеа під час виходу один на один.

Нічия не змінила розташування команд у турнірній таблиці. Челсі (68 очок) закріпився у топ-4, та вже на два пункти випереджає Арсенал (66). Манчестер Юнайтед на 6-й сходинці не відпускає далеко своїх суперників (65 пунктів). На третьому місці причаївся Тоттенхем (70 залікових балів), який за весняний період чемпіонату "розтринькав" свій гандикап і теж має шанси залишитись без Ліги чемпіонів в наступному сезоні.

Такий стан справ лише підвищує інтерес до заключних двох турів першості, адже боротьба до останньої хвилини відбуватиметься не лише між лідерами (Ман Сіті та Ліверпулем). Три лондонські гранди та МЮ поділять між собою дві путівки в ЛЧ. Буде спекотно.

Бернлі – Манчестер Сіті: Зінченко як третій найкращий і переписування історії, або Долю лідерства вирішують 40 мм