УКР РУС

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед: повний провал Моурінью, феноменальний Бернарду та рекорд Агуеро

11 листопада 2018 Читать на русском

Манчестер Сіті обіграв Манчестер Юнайтед у матчі 12 туру АПЛ. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед розпочався о 18:30 за київським часом. Чинні чемпіони Англії здобули перемогу з рахунком 3:1.

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Команда Хосепа Гвардіоли ледь не забила на 2-й хвилині поєдинку. Бернарду Сілва, отримавши передачу від Фернандінью, змістився у центр та потужно вистрілив повз ближню стійку воріт Де Хеа. А вже за мить пробивав сам екс-"гірник", однак зробив дуже слабо та невлучно.

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед: онлайн-трансляція матчу

Манчестер Сіті продовжував активно йти вперед та заслужено відкрив рахунок вже на 12-й хвилині. Швидкий гол у складі "містян" провів капітан Давід Сілва. Рахім Стерлінг виконав передачу з лівого флангу на дальню стійку, Бернарду переправив сферу вздовж лінії воротарського, а Сілва з декількох метрів не залишив Де Хеа шансів. Іспанець вперше відзначився за чемпіонів Англії у трьох домашніх матчах поспіль.

Після забитого м'яча господарі поля трохи заспокоїлись, знизивши темп, а "червоні дияволи" за весь перший тайм не спромоглись бодай на одну осмислену атаку. Підопічні Моурінью припускались величезного браку при передачах та шукали свого шансу після нечисленних стандартів.

На ще один по-справжньому небезпечний момент довелось чекати аж до 45-ї хвилини, коли Агуеро після передачі Бернарду з гострого кута пробив у зовнішню сітку. Цим і завершився доволі посередній перший тайм. Команда Гвардіоли зіграла по рахунку, а у манкуніанців просто нічого не клеїлось. Хоча, Санчесу та Маті, схоже, така гра МЮ дуже подобалась (див. фото).

Не встигли команди вийти з роздягальні, як господарі подвоїли свою перевагу. Агуеро розіграв класну "стіночку" з Марезом та з гострого кута вколотив сферу під поперечку воріт Де Хеа.

Жозе Моурінью відреагував на другий пропущений гол своєї команди заміною пасивного Лінгарда на Лукаку. Щойно з'явившиcь на полі, бельгійський нападник МЮ заробив пенальті. Ромелу прокинув м'яч повз Едерсона та був збитий голкіпером Сіті. Вирок холоднокровно виконав Мартіаль, який забив у 5-му матчі АПЛ поспіль.

Здавалось, що після забитого м'яча "дияволи" отримають впевненість у власних силах та атакуватимуть значно активніше, однак Ман Сіті продовжував спокійно контролювати гру. Більше того, заколисавши свого суперника тривалим розіграшем м'яча, господарі забили втретє. Гюндоган, який замінив Агуеро, з близької відстані переграв Де Хеа. Німецький хавбек опинився самотужки перед воротами МЮ після філігранної передачі Бернарду.

Манчестер Сіті у підсумку здобув легку перемогу в дербі та закріпився на першому місці АПЛ (32 очки). МЮ залишився на 8-й сходинці – 20 балів.

Дербі не вийшло – Гвардіола легко переграв Моурінью

Манчестерське дербі відверто розчарувало. Справжні гурмани футболу, які очікували феєричної гри, напевно, кусають собі лікті, що не обрали для перегляду зустріч Барселони та Бетіса на Камп Ноу. Можливо, на видовищність поєдинку негативно вплинув швидкий гол Давіда Сілви, який, схоже, сильно підкосив командний дух "червоних дияволів". Склалось враження, що підопічні Моурінью просто здались на милість переможцеві. Важка перемога МЮ у Турині та втрата Погба – дуже непереконливе виправдання для "Особливого", який заявив, що Сіті витратив значно менше сил у грі з Шахтарем.

У МЮ не виходило абсолютно нічого – ні надійно перекривати тили, ні комбінувати попереду. Не усі команди з нижньої частини УПЛ припускаються стільки браку при передачах, як манкуніанці на Етіхаді. За весь перший тайм вони жодного разу не потурбували Едерсона ударом в рамку воріт, не набагато краща ситуація й за підсумками всього матчу – одне влучання. Навіть після реалізованого пенальті гості не підняли на голову, хоча за логікою речей мали б чимдуж бігти вперед. Цікаво, скільки ще боси Юнайтед терпітимуть Моурінью?

Ман Сіті після швидкого м’яча відверто грав по рахунку, можливо, навіть у півноги. "Містяни", не відчуваючи пресингу з боку суперника, спокійно займались своєю улюбленою справою – довго розігрували сферу та колекціонували передачі, яких в кінці гри назбиралось більше семисот. Втім, навіть не вмикаючи максимальних швидкостей господарі зуміли провести три голи. М’яч Гюндогана, який поставив крапку, став справжнім віддзеркаленням ідеології Пепа Гвардіоли. Тотальний контроль, 44 передачі у стилі барселонської "Тікі-таки" та виведення гравця на ідеальну ударну позицію. Все геніальне – просте!

Бернарду Сілва – гравець матчу

Португальський хавбек видав шоу світового масштабу. "Давід Сілва перебував на звичному для себе топовому рівні, але Бернарду був просто неймовірним", – визнав Пеп Гвардіола після гри. Вінгер зробив дві результативні передачі, створив 6 небезпечних моментів поблизу воріт Де Хеа та продемонстрував 85% точності передач, 6 з яких виявились ключовими. Якщо додати сюди ж 100% виграних єдиноборств (3 з 3-х), то отримаємо майже ідеальний матч у виконанні Бернарду, який поволі перетворюється на лідера команди. Зрештою, Сане не просто так програє конкуренцію технічному піренейцеві.

Авторитетний аналітичний портал WhoScored не сумнівається – португалець був найкращим гравцем мату з балом 8,7. Бернарду забракло лише забитого м’яча, який став би для нього найкращою винагородою за зразковий футбол.

Цікаві факти

– Агуеро повторив рекорд Руні за голами у манчестерському дербі – 8.

– Мартіаль став лише 5-м франузьким гравцем, який відзначався у 5-ти матчах АПЛ поспіль.

– Давід Сілва вперше забив за Манчестер Сіті у 3-х домашніх матчах поспіль.

– Вперше в історії британського футболу три команди (Сіті, Ліверпуль та Челсі) не поступились жодного разу за 12 стартових турів.

АПЛ, 12 тур

Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед – 3:1

Голи: Сілва, 12, Агуеро, 48, Гюндоган, 86 – Мартіаль, 57 (пен)