УКР РУС

Лунін кидає виклик Куртуа, вирок володарю Золотого м'яча – 10 війн у Реалі, фанати підказали Зідану рішення

16 квітня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Чи гідний гравець збірної України Мадрида? Вболівальники підказують Зідану, як діяти щодо Луніна і не тільки. Реал чекає "війна поколінь", вважає мадридське видання Marca.

На сайті популярної іспанської газети було проведено опитування фанатів "бланкос" щодо 10 дуелей нового сезону. Лунін – один з героїв цієї масштабної "війни" молодих з досвідченими. Зідан має ту розкіш, що може обрати команду, середній вік якої становитиме 20 років, або знову покластися на ветеранів, і тоді вона буде старшою на декаду. Перші проблиски революції ми побачили в минулому сезоні – спочатку Вінісіус очолив "заколот", а згодом і Регілон на деякий час відвоював позиції. Стара гвардія похитнулася, але зуміла протистояти великим чисткам завдяки приходу Зідана. Та зараз настає пора нових викликів.

"План Бомба": Реал підсилиться двома суперфорвардами – зразкова "дорожня карта" для перебудови атаки

Marca вважає, що це лише питання часу, коли молоді таланти, в яких інвестували великі кошти, почнуть все активніше стукати у двері основи. Воротар збірної України увійшов до списку топ-10 найгарячіших батлів у "війні поколінь". Лунін є основним у цій сповненій надій команді 20+, вважає редактор "королівського" відділу Хосе Луїс Кальдерон. "Це війна 10 років у Мадриді. Боротьба між ветеранами і новенькими. Як би не завершився сезон, очевидно – повстання молодих буде неминуче".

Бейл, Марсело, Кроос і Модріч вже відчувають загрозу, а Іско та Карвахаль з тривогою очікують швидкого повернення Едегора з Ашрафом, які виступають в оренді. Рамос і Бензема на черзі, хоча наразі їхні позиції залишаються недоторканними. Амбіції "дітлахів" і старішання легенд провокують певну напругу всередині роздягальні. Хтось уже виріс з пелюшок, тому не хоче повертатися на лавку, як норвежець і марокканець. Зідан (або ж той, хто прийде французу на зміну) повинен вирішити нові дилеми, а фанати "вершкових" спробували допомогти йому.

Едегор (21 рік) чи Модріч (34)

Уже одна з найгарячіших дуелей. Володар Золотого м'яча 2018 потроху втрачає позиції в основі, вік дає про себе знати. Едегор – це ідеальна заміна Модрічу з нульовими витратами, вважають у Реалі. І фанати Мадрида абсолютно згодні. Відразу 76% бачать саме норвежця у стартовому складі "королів" на сезон 2020/21.

Вальверде (21) чи Кроос (30)

Уругвайський опорник зазіхнув на святе – порушив недоторканність пари Модріч-Кроос. Зідан довірився Вальверде у критичні моменти найважливіших матчів, і той не підвів тренера. За 2 перші роки на дорослому рівні Феде не зібрав жодної результативної дії, у поточному – 2 голи плюс 4 асисти. Це був справжній бум! В активі Вальверде вже більше матчів за сезон, ніж у Модріча, і лише на 1 менше за Крооса. Фанати Реала ставлять на уругвайця в основі (68%), якщо їм доведеться обирати когось одного.

Вінісіус (19) чи Азар (29)

Бразилець тільки почав ставати ключовим у мадридській команді, як на його позицію купили головну зірку галактичного масштабу. Гол Барселоні, асист при єдиному взятті воріт Манчестер Сіті – схоже, Вінісіус воскрес в останні тижні перед форс-мажорною паузою. Однак Еден залишається безапеляційним гравцем основи. То що ж робити у цій парі? Більшість вболівальників Реала за Азара у старті, Вінісуса в ролі джокера (49%). На одного бразильця (мовляв, він молодший) покладаються тільки 9% респондентів. А відразу 42% читачів вважають, що порятунком стане переведення 19-річного праворуч зі збереженням місця старшого бельгійця на лівому фланзі.

Родріго (19) чи Бейл (30)

Утім на правому крилі вже забито місце для бразильця. Родріго в перший же європейський сезон порвав усіх – 7 голів, 2 асисти в усіх турнірах. Marca недавно класно написала про Бейла: "Він дав команді рівно стільки, скільки сподівався Зідан – нічого". Француз простягнув валлійцю руку миру, а той показово її проігнорував, відзначившись більшою кількістю скандалів, ніж голів. Родріго витіснив у запас і Лукаса Васкеса, перевершивши обох конкурентів за результативністю – не дивно, що його обирають 88% фанів Реала.

Карвахаль (28) чи Ашраф (21)

А ось тут вболівальницький вибір трохи здивував. Досвідченіший Карвахаль отримав першу серйозну перемогу старих над молодими (56% проти 44%). І навіть 10 голів та 17 асистів Хакімі за Борусію Дортмунд не переважують 2+13 іспанця. Дані трохи здав, натомість Ашраф вибився в лідери серед правих захисників світу. Якщо Реал поверне свого 21-річного таланта, в цій дуелі летітимуть іскри.

Марсело (31) чи Менді (24)

Бразилець уже здавав свої позиції Регілону, а тепер ось і захиснику збірної Франції. Статистика асистів та голів свідчить на користь Марсело, але вболівальників Реала не переконує. Ферлану свої симпатії віддають аж 86% опитаних, а першого віце-капітана команди готові бачити лише 14%. Зідан захищає свого лівого латераля, а керівництво та інчас не проти залишитися з Регілоном і Менді.

Лунін (21) чи Куртуа (27)

Єдина у списку дуель, яку автор називає "наразі неіснуючою". Куртуа з відходом Наваса і приходом Ареола вибився на роль беззаперечного №1. А ось Луніну не щастило 2 роки з орендами у клуби Прімери, які мали підготувати його до остаточного приходу в Реал. У клубі існує сліпа впевненість у таланті українського воротаря, але Андрій так рідко грав, а тут ще й вимушена перерва, коли він тільки почав максимально набирати ігровий час.

Лунін основний у команді майбутнього від каталонців на 400 мільйонів – найстаршому в цьому Реалі 26 років

Його камбек у Мадрид під загрозою через ті випадки програної конкуренції. Та якщо в короткостроковій перспективі не може бути жодних дебатів, то в майбутньому, боси "бланкос" мають таку впевненість, українець дуже ускладнить життя Куртуа. А ось 64% з кільканадцяти тисяч фанатів Реала вважають, що Луніна треба лишати на роль заступника Куртуа, а не відправляти в чергову оренду.

Бензема (32) чи Йовіч (22)

Найкращий бомбардир (19 голів) та найкращий асистент Реала (9 гольових пасів) не дав конкуренту жодних шансів. Для Зідана Бензема – еталон мадридського форварда. Йовіч провалився, тим не менше половина фанатів "вершкових" виступає за те, що сербу потрібно дати значно більше ігрового часу в наступному сезоні. За продаж чи оренду підтримують 32%.

Рамос (34) чи Мілітао (22)

Серхіо уже 15-й рік залишається незамінним гравцем основи. Відколи перебрався на Бернабеу і до сьогодні. Зараз це більш ніж капітан команди. Рамос всуху громить Мілітао не тільки за кількістю голів (7:0) у сезоні. У витрачені клубом 50 мільйонів євро не вірять 67% фанатів, які вважають бразильця просто нерівнею іспанцю.

Іско (27) чи Кубо (18)

Майже рік іспанський атакувальний хавбек не забивав за Реал. Початок 2020 року, здавалося, принесе Іско відродження. Забив у Суперкубку та чемпіонаті Іспанії, став єдиним, хто вразив ворота Манчестер Сіті в ЛЧ. Утім, загалом Іско не вражає. Ще й на фоні 18-річного японця, який видав 3+3 за системою гол плюс пас у Прімері за Мальорку. Водночас стара любов так швидко не минає. Фанатам Реала запропонували залишити когось одного з цієї пари на новий сезон, і 68% вибрали Іско.

"Хочу виграти все з Україною": інтерв'ю Луніна про Реал, розмову з Зіданом, подарунок Переса та критику