УКР РУС

Ліга чемпіонів: Атлетіко вирвав перемогу над Міланом, Ліверпуль принизив Порту, Брюгге з Соболем здолав РБ Лейпциг

28 вересня 2021 Читать на русском

У вівторок, 28 вересня, стартував другий тур ЛЧ 2021/22. Звіт про 5 поєдинків читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, 2 тур

Група C

Аякс – Бешикташ – 2:0

Голи: Бергейс, 17, Аллє, 43

Борусія Д – Спортінг Лісабон – 1:0

Гол: Мален, 37

Група А

РБ Лейпциг – Брюгге – 1:2

Голи: Нкунку, 5 – Ванакен, 22, Рітс, 41

Група B

Мілан – Атлетіко – 1:2

Голи: Леау, 20 – Грізманн, 84, Суарес, 90+4 (пен)

Вилучення: Кессьє, 29

Порту – Ліверпуль – 1:5

Голи: Таремі, 75 – Салах, 18, 60, Мане, 45, Фірміно, 78, 83

Ігровий день стартував у Амстердамі, де місцевий Аякс приймав Бешикташ у рамках квартету C. У першому турі підопічні Тен Хага розбили Спортінг (5:1), а турецька команда поступилася Борусії Д (1:2). Наставник Бешикташа Сершен Ялчин мав серйозні кадрові проблеми – одразу 14(!) гравців основної обойми не могли допомогти команді на Амстердам Арені. У запасі "чорних орлів" було лише 6 футболістів.

Тому не дивно, що Бешикташ пропустив вже на 17-й хвилині. Тадіч прорвався лівим флангом і знайшов Бергейса у штрафному майданчику, а Стівен більярдним ударом вразив дальній нижній кут. До перерви рахунок мав ставати 2:0, але Тадіч примудрився не влучити у практично порожні ворота з меж воротарського. Зрештою, ще в першому таймі Аякс таки забив ще один м'яч. Аллє коліном переправив м'яч у сітку, замкнувши подачу з правого флангу. На цьому перший тайм завершився.

Реал епічно зганьбився проти Шерифа: Вернидуб написав казку у Мадриді, його команда – абсолютний лідер

У другій 45-хвилинці Бешикташ, здавалося, скоротив відставання, але гол Карамана був скасований через порушення правил. Перестарався форвард у боротьбі з суперниками. Аякс, у свою чергу, дещо збавив оберти, тому рахунок більше не змінився. 2:0 – Аякс набрав 6 очок і очолює групу C, набравши 6 очок. У 10-ти офіційних матчах сезону амстердамці не виграли лише двічі, а переможна серія команди Тен Хага налічує вже 7 поєдинків.

В іншому матчі групи А Борусія Д без травмованого Ерлінга Холанда приймала Спортінг. Вже на старті поєдинку "джмелі" втратили Дауда, який через травму пішов з поля. Замість нього вийшов Юліан Брандт. Господарі таки забили наприкінці першого тайму – Мален після пасу Беллінгема більярдним ударом в дальній кут вивів Дортмунд вперед. Цей гол став єдиним до перерви. У другому таймі Мален оформив дубль, але цей гол був скасований. Зрештою, 1:0 – Борусія та Аякс набрали по 6 пунктів і зробили вагому заявку на вихід з групи. Бешикташ і Спортінг без очок.

Брюгге який у першому турі відібрав очки в ПСЖ, поїхав в гості до РБ Лейпциг. Едуард Соболь вийшов у стартовому складі, а його команда пропустила швидкий гол. На 5-й хвилині українець з партнерами не витримали лінію офсаду, Форсберг віддав на Нкунку, який випередив Соболя і переграв Міньйоле.

Бельгійці відігралися в середині тайму. Соболь двічі вдало вступив у боротьбу на чужій половині поля, а атака Брюгге завершилася ударом Ванакена в порожні ворота. Рефері скасував взяття воріт через офсайд, але після підказки VAR змінив рішення.
Ще до перерви Брюгге вийшов вперед. Ванакен пробив, але після рикошету вийшов вдалий пас на Рітса, який з меж воротарського розстріляв Гулачі. 1:2 – чемпіони Бельгії пішли відпочивати з перевагою в рахунку. У другому таймі ще один гол Брюгге скасував VAR, а рахунок більше не змінився. Команда Едуарда Соболя після нічиєї з ПСЖ здобула першу перемогу в ЛЧ і набрала вже 4 очки.

Мілан, який після тривалої перерви повернувся в ЛЧ, доволі швидко забив у ворота Атлетіко. Рафаель Леау застав зненацька Облака, вразивши дальній кут воріт "матрацників". Але ще в першому таймі "россонері" залишилися вдесятьох – Кессьє отримав другу жовту картку за фол у центрі поля і достроково пішов з поля. Атлетіко скористався чисельною перевагою лише на останніх хвилинах – гол Грізманна подарував гостям нічию. Перший м'яч француза після повернення з Барселони. Після цього Атлеті ще й заробили пенальті, який реалізував Суарес. Драматична перемога гостей. У команди Сімеоне 4 пункти, у Мілана – 0.

В іншому матчі групи B Ліверпуль на виїзді першим забив у ворота Порту. Мохамед Салах на 18-й хвилині був першим на добиванні. На перерву команда Клоппа пішла з комфортною перевагою в рахунку – Мане на 45-й хвилині дещо курйозно вразив порожні ворота після помилки кіпера "драконів". Асист в активі Мілнера. По перерві рахунок став розгромним – Салах завершив контратаку Ліверпуля, оформивши дубль. Мохамед забив свій 31-й гол у ЛЧ, вийшовши на чисте друге місце у списку бомбардирів-африканців. Попереду лише Дрогба – 44 м'ячі. В Ето'О залишилося 30.

Таремі скоротив відставання Порту, але дубль Фірміно дозволив Ліверпулю оформити розгром. Відзначимо перший гол бразильця, який метрів із 30-ти вразив порожні ворота після невдалої гри воротаря. 5:1 – мерсисайдці здобули другу перемогу і очолюють квартет з 6-ма очками. Порту замикає турнірну таблицю, маючи 1 бал.

Шахтар втратив очки з Інтером у домашньому матчі ЛЧ – Пятов став героєм розв'язки