УКР РУС

Хетафе на виїзді вирвав перемогу над Вільяреалом: 19-й тур Прімери, матчі суботи

12 січня 2019 Читать на русском

В рамках 19-го туру іспанської Прімери Леганес мінімально переграв Уеску, Валенсія не змогла втримати перемогу над Вальядолідом,, Жирона розділила очки з Алавесом, а Хетафе виграв у Вільяреала.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 19-й тур

Леганес – Уеска – 1:0

Голи: Ен-Несірі, 74

Валенсія – Вальядолід – 1:1

Голи: Парехо, 71 – Алькарас, 82

Нереалізовані пенальті: Морено, 54

Жирона – Алавес – 1:1

Голи: Стуані, 12 – Борха, 51

Вільяреал – Хетафе – 1:2

Голи: Кабрера, 76 (автогол) – Моліна, 52, Анхель, 89

Нереалізовані пенальті: Екамбі, 90+2

Леганес приймав Уеску, залишивши нашого Андрія Луніна у запасі. Великої кількості роботи у його конкурента Івана Куельяра не було: Леганес виглядав активніше, а Уеска лише одного разу серйозно потривожила ворота суперника – це Ферейро на 29-й хвилині пробив так, що м'яч з лінії довелося виносити захиснику. Голкіперу Уески було важче, адже довелося рятувати після серії щільних ударів по кутах у виконанні Оскара, Хонатана Сілви та Ен-Несірі. Останній на 49-й хвилині влучив у штангу, а на 74-й таки забив гол з передачі Хонатана. Відігратися гостям так і не вдалося, тож фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Леганеса.

Леганес відреагував на можливий перехід Луніна в Уеску: 3 варіанти для українського воротаря на другу частину сезону

Валенсія у домашній зустрічі проти Вальядоліда швидко захопила ініціативу, вже на 6-й хвилині отримавши шанс вийти уперед після удару Солера повз праву штангу. Поруч з каркасом воріт у першому таймі також пробивали Парехо та Черишев, в той час як нападники гостей жодного разу не потривожили голкіпера "кажанів". Після перерви тиск Валенсії перетворився у пенальті, однак його виконання запоров Родріго. На 71-й хвилині валенсійці таки забили після красивої комбінації, яку точним ударом під поперечину завершив Дані Парехо – 1:0. Здавалося, що це вже перемога, адже Вальядолід виглядав занадто пасивно, але на 82-й хвилині Рубен Алкарас красивим пострілом зі штрафного зрівняв рахунок. Відновити свою перевагу Валенсія так і не змогла, завершивши матч бойовою нічиєю.

Батшуаї може не повернутись в Челсі – форварда хоче перехопити Монако

Жирона у рідних стінах зустрілася з потужним нині Алавесом, шокувавши його шикарним голом на 12-й хвилині – це Крістіан Стуані забив у падінні через себе. Загалом же каталонці діяли активніше, маючи шанс подвоїти перевагу на 21-й та 35-й хвилинах після ударів Стуані та Алькали, але голкіпер гостей врятував свою команду. На старті ж другого тайму баски перехопили ініціативу та відігралися зусиллями Борхи Бастона, який розстріляв ближню дев'ятку з меж карного майданчика. Алавес пішов уперед і на 71-й хвилині міг навіть вирвати перемогу, однак замикання Калеро головою у нижній правий кут парирував голкіпер Буну. Зрештою, забити ще бодай один гол командам не вдалося, тому фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

Ібаі Гомес повернувся в Атлетік Більбао

Вільяреал у заключному суботньому матчі приймав Хетафе. У першому таймі активніше виглядали господарі, які не реалізували серію моментів: на 11-й хвилині удар Морено головою парирував голкіпер, на 24-й Чуквуезе влучив у штангу, а на 33-й момент у штрафному Хетафе міг завершитись пенальті – врятував лише арбітр, який не розцінив гру рукою як навмисну. У гостей був лише класний постріл Портільйо на старті першого тайму (Асенхо врятував), але одразу по перерві вони несподівано вийшли уперед зусиллями Хорхе Моліни, якому вдався шикарний постріл з лінії штрафного під ліву штангу. Відігратися власними силами Вільяреалу не вдалося, хоча на 58-й хвилині Морено був близьким до цього – завадила неймовірна гра голкіпера Давіда Соріа. На допомогу "жовтій субмарині" прийшов Леандро Морено, на 76-й зрізавший простріл у власні ворота. Втім, втримати результат левантійці не змогли: на 89-й хвилині Анхель, який тільки-но вийшов на заміну, вийшов віч-на-віч з Асенхо та забив переможний гол – 1:2. На 90+2-й хвилині Вільяреал отримав шанс вирвати нічию, однак Токо Екамбі не зміг реалізувати пенальті.

Екс-хавбек Олімпіка Вуковіч може перейти у Бенфіку, Спортінг або Вільяреал

Таким чином, Алавес залишився на четвертій позиції з 32 пунктами. Хетафе набрав 28 очок та піднявся на 6 місце, Жирона з 24 балами вийшла на 8 сходинку, а Валенсія 23 пунктами йде на 10-й. Леганес та Вальядолід з 22 очками тепер займають 14-15 позиції, а Вільяреал та Уеска з 17 та 11 пунктами відповідно замикають турнірну таблицю.