УКР РУС

Колос – СК Дніпро-1: анонс матчу плей-офф УПЛ

25 липня 2020 Читать на русском

Колос зустрінеться з СК Дніпро-1 в рамках плей-офф УПЛ за вихід у єврокубки. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Мало хто перед початком цього затяжного сезону міг подумати, що Колос у дебютному виступі в УПЛ підніметься вище середини турнірної таблиці. Ковалівці присоромили критиків, не тільки прорвавшись у першу шістку, а й прибивши там Динамо та забивши три голи Шахтарю в одному матчі. Взагалі, в кожному поєдинку в еліті підопічні Руслана Костишина виглядали дуже гідно – так, вони програли вісім матчів з десяти, але в кожному давали шалений бій. І ось тепер, перед матчем плей-офф за єврокубки, всі експерти знову не ставлять на Колос. Challenge accepted!

Колос – СК Дніпро-1: як потрапити на матч плей-офф УПЛ за путівку у Лігу Європи

Дивно, адже в суперниках у аграріїв такий же дебютант – СК Дніпро-1. Так, його коронують на єврокубки ще з часів другої ліги, і так – у альтернативи старому Дніпру шикарний, як для свого рівня, склад, який підсилюється трансферами за валюту. Ним керує потужний тренерський штаб з італійським асистентом та менеджером-інтелектуалом, який вихований на ідеях іспанських спеціалістів часів Рамоса. Суто тактично гра "спортклубівців" виглядає прогресивно, однак поточний сезон вийшов доволі неоднозначним – команда не прорвалася у першу шістку, хоча її називали одним із фаворитів, а в другій разом з низкою дуже сильних поєдинків "жовто-чорні" зазнали ряд фіаско. Словом, СК Дніпро-1 зарано коронувати.

Колос на тлі колективу Дмитра Михайленко виглядає простішим колективом, який не будує комбінаційних мережив і напирає на фізичну підготовку, контратаки та надійність в обороні. Попри це, ковалівці грають агресивно, мають зіграний склад, а останні десять матчів вони провели проти лідерів чемпіонату – і виглядали круто. Під цю команду навіть Луїш Каштру не знайшов переконливої тактики, але під високим темпом Колос починає просідати. СК Дніпро-1, своєю чергою, вміє підіймати швидкості та якісно рухає м'яч. Команда більш гнучка тактично, має певний клас (в її складі є дуже досвідчені гравці та чемпіони світу) та ширшу лаву запасних. Таким чином, маємо дуже цікаве протистояння.

Супряга в Серію А: став відомий клуб, який хоче українця, – Ліга чемпіонів гарантована

Кадрова ситуація

Колос вже давно не дає інформації щодо наявності травмованих, але перед матчем проти Динамо їх майже не було. Виникають питання лише по Олегу Ільїну, який після пошкодження з Олександрією не потрапив у заявку на чотири матчі поспіль. Немає інформації і по голкіперу Антону Яшкову, який після травми пропустив вісім турів. Також на дискваліфікацію нарвався Вадим Мілько, який отримав дві жовті з Динамо. Він повинен пропускати плей-офф.

У таборі СК Дніпро-1 повна ідилія. Травмованих немає, і навіть Лукас Тейлор вже повернувся до тренувань у загальній групі. У списку дискваліфікацій дніпровці також відсутні.

Орієнтовні склади на матч Колос – СК Дніпро-1

Колос: Волинець – Зозуля, Максименко, Гавриш, Чорноморець – Богданов, Задоя – Костишин, Морозко, Вільх'яльмссон – Лисенко

СК Дніпро-1: Юрчук – Адамюк, Лопирьонок, Логінов, Цуріков – Кравченко – Хобленко, Ді Франко, Когут, Булеца – Супряга

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Букмекери не бачать очевидного фаворита зустрічі, віддаючи обом претендентам приблизно однакові коефіцієнти. В поєдинку цілком вірогідна нічия й серія пенальті, адже ризикувати з перших хвилин ніхто не стане – і з других також. Втім, на голи очікувати варто: Колос у першій шістці не пропускав менше двох тільки по великих святах, а про привізну оборону СК Дніпро-1 можна писати книжки – той же Львів спокійно поклав цій команді два голи за перші 20 хвилин.

"Говорити – не мішки перевертати": СК Дніпро-1 цікавиться екс-чемпіоном України

Варто не забувати, що ковалівці останні десять поєдинків провели проти лідерів чемпіонату, а загалом оборона в них досвідчена й зіграна. Крім того, сильні суперники повинні були прокачати витривалість та майстерність футболістів – і виходило добре. Колос виглядав стабільно, а от у дніпровців матч на матч не приходиться – в другій шістці вони стартували натужно, програвали Маріуполю й Ворсклі, але під кінець розкочегарились (хоча зі Львовом все одно було важко).

Словом, робити прогноз дуже важко, однак СК Дніпро-1 в поточному сезоні важко грав проти Колоса – вдома підопічних Руслана Костишина вдалося дотиснути аж на останній хвилині, а на Оболонь Арені їх винесли з рахунком 4:0. Саме тому мінімальну перевагу в протистоянні хочеться віддати ковалівцям, які з того часу стали тільки сильнішими.

"Протасова плавили давно": після відставки залишив телефон, заліг на дно в Греції і "підсиджував" Луческу в Шахтарі