УКР РУС

Карпати – Зоря: анонс матчу УПЛ

25 серпня 2019 Читать на русском

Карпати в рамках 5-го туру УПЛ приймають Зорю. Анонс та прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Карпати після важких поразок від грандів у перших двох турах стали набирати очки, спочатку розписавши нічию з Маріуполем вдома, а потім перегравши Олімпік на виїзді. За цей час оновлена команда Олександра Чижевського встигла трішки притертися один до одного, а досвідчені новачки Кучер, Халль та Діогу вже дебютували у зелено-білій футболці. Також повернувся Понде, а Гуцуляк поступово стає схожим на нового лідера – та й загалом Карпати стали набагато дисциплінованішими й цікавішими, ніж у минулому сезоні.

Карпати отримали трансферний бан від ФІФА, – журналіст

Втім, не варто коронувати львів'ян раніше часу. Той же переможний матч проти Олімпіка був не таким і простим – "левам" дуже пощастило з арбітражем, який намалював сумнівний пенальті й вилучив центрхава суперника. З Маріуполем же, втомленим після переїздів та матчу проти АЗ, Карпати розписали нічию. Звісно, з того часу "зелено-білі" стали сильнішими, але проблеми через наспіх зібраний склад ще не раз дадуть про себе знати протягом першої частини чемпіонату. Львів'яни непогані, але стабільності від них чекати зарано.

Карпати оголосили про відхід Прце – хорват провів у команді всього два місяці і не зіграв жодного матчу

Зоря на старті сезону не вражає. Довгий час ігрові проблеми луганців списували на важкий календар, перші матчі, прагматичну роботу по рахунку та, врешті-решт, виправдовували все результатом, але в останніх поєдинках зник і він. У минулому турі УПЛ колектив Віктора Скрипника вдома безапеляційно поступився Олександрії, пропустивши два голи й ледь не пропустивши третій, а у єврокубках команда зазнала болючої поразки від Еспаньйола.

"Мужики" демонструють значні проблеми при організації позиційного наступу. Зоря багато тримає м'яч по всій площині поля, але у зоні перед штрафним різко гальмує, розвертаючись на фланг чи назад, до власних воріт. Часто футболісти просто не помічають вигідних відкривань партнерів, або ж вибудовуються на початку атаки в одну лінію з п'яти-шести виконавців – звісно, так м'яч уперед не просунути. Віктор Скрипник намагається навчити своїх підопічних новому стилю гри, але поки його не розуміють.

Зоря дозаявила Сіласа на чемпіонат України – бразилець повністю пропустив літні збори луганців

Утім, Зоря при цьому забиває у кожному матчі при мінімумі моментів. Це було б прекрасно, але ж у луганців доволі привізна оборона – в останніх шести поєдинках "мужики" пропустили вісім голів, лише дивом не пропустивши ще один-два від ЦСКА Софії. Словом, Віктору Скрипнику є над чим працювати, а Карпатам є де розгулятися.

Кадрова ситуація

Травмовані: Вернидуб (Зоря)

Дискваліфіковані: немає

Орієнтовні склади на матч Карпати – Зоря

Карпати: Підківка – Кучер, Халль, Вакуленко – Мартінс, Вербний, Войковіц, Якімець – Гуцуляк, Ді Франко, Понде

Зоря: Шевченко – Каменюка, Абу Ханна, Чеберко, Михайліченко – Хомченовський, Арвеладзе, Кочергін – Юрченко – Русин, Будківський

Прогноз "Футбол 24" – 1:0

Віктор Скрипник після матчу проти Еспаньйола скаржився на страшенну втому – за 27 днів його команда провела 9 матчів. У Барселоні луганців не вистачило на другий тайм, а після довгого перельоту у Львів сил у них не додасться. Карпати ж зараз на ходу, тому можна ризикнути й поставити на перемогу "зелено-білих".

"Швед там помер чи що": фани Селтіка вибухнули гнівом через "чорнобильського Роббена", а тренер усе пояснив