УКР РУС

Інтер розписав нічию з Ювентусом: Роналду ефектно відповів на розкішний гол Наінгголана, чемпіонів врятував Щенсни

28 квітня 2019 Читать на русском

Міланський Інтер приймав туринський Ювентус у рамках 34-го туру Серії А. Результат і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Ювентус підходив до матчу в статусі чемпіона Італії – "б'янконері" минулого тижня оформили 8 Скудетто поспіль. Інтер же відстоює свої позиції в зоні Ліги чемпіонів і сподівається відібрати у Наполі друге місце.

Інтер значно краще розпочав зустріч і вже на 7-й хвилині вийшов вперед. "Нерадзуррі" подали кутовий і виграли підбирання, коли суперники винесли м'яч зі штрафного майданчика. Політано відпасував на Наінгголана, а той в дотик, не опускаючи сферу на газон, загнав її під дальню стійку – Щенсни не зумів парирувати постріл.

Наінгголан забив божевільний гол Ювентусу – бельгієць змусив трибуни Джузеппе Меацца шаленіти

Господарі не збавляли обертів і продовжували тиснути на Юве. Швидку контратаку гострим ударом завершував Ікарді, а через декілька миттєвостей навіс з кутового головою замкнув Де Врей. В обох епізодах відмінно зіграв голкіпер "старої синьйори" – Щенсни відверто врятував команду. До кінця тайму пильність Войцеха перевірили ще Перішіч і Ікарді. Удар Мауро за метр від воріт заблокував Матюйді.

На це все Ювентус відповідав пострілами з-за меж штрафного. Бернардескі та Роналду пробили у сантиметрах над воротами, спроби К'єлліні та Бонуччі небезпечними не назвеш. Загалом партнери Кріша виглядали прибитими – Інтер грав краще. У другій половині першого тайму гості нібито вирівняли гру, однак хороших моментів все одно не створювали.

Відразу по перерві кардинально нічого не змінилося. Інтер дуже впевнено контролював м'яч і більш націлено атакував. Першого удару після відпочинку завдав Перішіч – м'яч трішки розминувся зі стійкою. З появою Мойзе Кіна Ювентус двічі вколов суперника непоганими випадами, але в центрі уваги був не він, а Роналду. У Кріштіану знову стався напад геніальності – він обігрався з П'янічем і загнав круглого в ближню "шістку". 1:1.

Роналду забив свій 600-й гол на клубному рівні

Згодом дальніми ударами "б'янконері" намагалися вийти вперед, однак постріл П'яніча парирував Хандановіч, а гармата Джана пролетіла повз ціль. У господарів приціл налаштований був краще. Перішіч зіграв у пас з Ікарді та зблизька розстрілював Щенсни – той на місці. Жоау Маріу з правого півфлангу послав м'яч прямо по центру воріт – поляк знову на висоті. Не забив і Мартінес, який замінив Ікарді.

В останні хвилини зустрічі більше атакував Ювентус, завантажуючи м'яч у штрафний майданчик. Втім, до фінального свистка нічого не змінилося. Інтер набрав 62 очки та наблизився до віце-лідера Наполі на відстань 5 очок. У Юве 88 пунктів – сезон для "старої синьйори" давно завершений.

Інтер – Ювентус: відео голів і огляд матчу

Інтер виглядав впевненішим і мотивованішим

"Нерадзуррі" вийшли на матч з більшим бажанням та ентузіазмом. Що логічно – Ювентус до літа вже не має жодних завдань, натомість Інтер розраховує поборотися за друге місце. Господарі були зарядженими на чужі ворота: грали дуже впевнено, активно пресингували суперника, грамотно контролювали м'яч і будували хороші контрвипади.

Дуже сподобався Іван Перішіч. Він ефективно відпрацював попереду: 6 ударів, 100% вдалого дриблінгу (3 спроби), лідер команди за передачами в фінальну третину. При цьому багато допомагав і без м'яча: 75% виграних дуелей (розкішний показник для гравця атаки), 3 вдалі відбирання (найбільше в команді), 2 перехоплення, 100% успішних верхових єдиноборств (5 спроб).

Передній лінії Інтера забракло реалізації. Щодо інтенсивності тиску на суперника, динаміки атак і гостроти стандартів все було пристойно. Міланці цілком могли вигравати поєдинок, якби забили бодай два голи в періоди свого домінування.

Ювентус врятували Щенсни та Роналду

Макс Аллегрі вирішив експериментувати – здивував схемою з трьома центрбеками, посадивши в оборону Емре Джана. Однак стартовий відрізок з тотальною перевагою Інтера змусив коуча Юве відмовитися від цієї ідеї та повернути німця в центр півзахисту. Показова ситуація, адже сьогодні задуми Аллегрі в основному не працювали. Моментами "стара синьйора" була розібраною та в'ялою. Бракувало швидкості прийняття рішень.

Ювентус завдав 10 ударів по воротах Хандановіча – лише 3 з меж штрафного майданчика (гол Роналду прилетів фактично з лінії). Окрім гола, інші 2 постріли "б'янконері" в площину не створили голкіперу проблем. Кого можна похвалити сьогодні в атаці гостей, то це Кріштіану. Придумав гол (600-й у клубній кар'єрі), цікаво зміщувався у фланги, постійно перебував у пошуку м'яча.

Інтер обіграв Ювентус за очікуваними голами – 1.36xG проти 0.58xG. Чому господарі не перемогли, відповідає Войцех Щенсни. Польський воротар здійснив 5 сейвів – всі після ударів з меж штрафного майданчика. Щенсни заслужив статус героя зустрічі, вплинувши на результат як ніхто інший.