УКР РУС

Хто кращий форвард для Динамо: Бєсєдін чи Вербіч – вражаючі цифри і думка Циганкова

10 грудня 2018 Читать на русском

Київське Динамо після травми свого чи не єдиного нападника Артема Бєсєдіна провело експеримент, у якому номінальний вінгер Беньямін Вербіч грав на вістрі атаки. Зараз їхню статистику цілком можна порівнювати.

Останнім часом Динамо активно шукає нового форварда. Назарій Русин і Владислав Супряга не витримують конкуренції в головній команді та грають за молодіжку. Бєсєдін довго лікувався і викликає питання стосовно своєї результативності, Вербіч усе ж віддає перевагу грі на лівому фланзі. Парадокс, але словенець показав значно кращу реалізацію моментів, ніж основний на сьогодні нападник киян.

Суркіс прокоментував чутки про потенційні трансфери Динамо

Бєня провів на полі 11 матчів (або 896 хвилин) на позиції центрального форварда і забив у 3 рази більше (6 голів), ніж Артем (2), який відіграв 13 ігор і 1207 хвилин. Гольових пасів обидва зробили по одному. Відсоток точних передач мінімально кращий у Вербіча (76,2% проти 75,6%).

Цікаво, що Бєсєдін перевершив словенця у кількості та успішності дриблінгу. Артем йшов у обіграш 42 рази (на 4 більше), а показник вдалих обведень в українця на 4% кращий. При цьому саме Вербіч має реноме любителя дриблінгу, але, схоже, на фланзі йому це легше вдається. Вихованець Металіста кращий у виграних єдиноборствах (33,4% проти 32,5%), однак це вже його хліб і результат коливається в межах статистичної похибки.

Інший фланговий півзахисник киян Віктор Циганков, який увірвався в топ-20 найкращих бомбардирів Динамо в історії чемпіонатів України і забив у свої 21 більше за обох, вважає, що вони мають власні переваги: "У кожного футболіста свої плюси. Бєсєдін краще почувається саме в цій позиції, а Вербіч був змушений там грати. У принципі, в мене хороше взаєморозуміння з обома гравцями.

Я ж не тренер, який краще знає, як використовувати гравця. З яким типом форварда легше грати? Я не думаю про це. Виходжу і знаю, що гравець вміє, і судячи з цього розумію, як віддати йому передачу – в ноги чи на хід, чи верхом. Бесєдін кращий вгорі, Бєня – внизу. Це такі нюанси, які лише у грі зможеш зрозуміти.

Спробувати себе на позиції форварда? Не ті габарити. Якщо тренеру потрібно, можу зіграти на будь-якій позиції. Звичайно, краще за все в лінії атаки", – розповів Циганков у "Профутболі".

А як думаєте ви, Вербіч чи Бєсєдін більше підходить для ролі форварда в Динамо? Чи, можливо, єдиний вихід – виходити на трансферний ринок уже в січні? Свою думку озвучуйте в коментарях та опитуванні нижче.

Новий форвард для Динамо – "наступник Рауля" в Реалі, який здолав рак і природжений бути найкращим бомбардиром