УКР РУС

Гвардіола пояснив, чому проігнорував Зінченка, якого на матч проти Шахтаря прийшли підтримати 27 близьких

24 жовтня 2018 Читать на русском

Наставник Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола пояснив своє рішення не вносити Олександра ЗІнченка у заявку на матч проти донецького Шахтаря.

Перед матчем 3 туру Ліги чемпіонів Шахтар – Манчестер Сіті усі українські вболівальники сподівалися побачити на полі Олександра Зінченка, який є вихованцем футбольної академії "гірників".

Шахтар – Манчестер Сіті: Зінченко і ще 4 футболісти, які грали за обидві команди

Підливав олії у вогонь і наставник "містян" Хосеп Гвардіола – перед матчем іспанець заявляв, що Зінченко може зіграти проти Шахтаря на незвичній позиції. Крім того, Пеп взяв Зінченка на передматчеву прес-конференцію, що було хорошим знаком для українця.

Звісно, на появу Олександра в основі Сіті шансів було небагато, все ж його партнерам було надзвичайно важливо здобути 3 очки, а ослаблений склад Шахтаря був чудовою нагодою для цього. А от вихід Олександра на заміну за комфортного "містянам" рахунку був би цілком логічним.

Сподівався вийти на поле і сам Олександр. У передматчевому коментарі він повідомив, що взяв 27 квитків для родичів та друзів. Усі з нетерпінням чекали заявку Манчестер Сіті на матч. Список гравців, яких Гвардіола вніс у протокол, був з неприємним сюрпризом – Зінченка не було навіть на лаві запасних.

Шахтар не зумів протиставити Сіті нічого – "містяни" впевнено перемогли з рахунком 3:0 та повністю контролювали хід поєдинку.

Шахтар – Манчестер Сіті – 0:3 – відео голів та огляд матчу

Після матчу Пеп пояснив, чому Зінченка не було у заявці.

Для мене це було дуже важке рішення. Я знав, що його родина та друзі тут, на стадіоні, але я мав інших гравців і вирішив зробити ставку на них. Я перепросив у нього та поговорив з ним. Він молодий гравець та матиме інші шанси. Зінченко не потрапив у заявку з тактичних міркувань. Якби хтось з футболістів отримав травму, мені було б легше перелаштувати команду тими виконавцями, яких я обрав. Нам потрібен був центральний півзахисник, тому я включив у заявку Фодена.

Цікаво, що у спарингу проти Італії Зінченко діяв саме на позиції центрального хавбека – фанати "містян" були у захваті від гри Олександра.

Залишається сподіватись, що Пеп дотримає слова та розраховуватиме на українця в наступних матчах. Олександр вже довів свою профпридатність та заслуговує на можливість продемонструвати свій прогрес.

Шахтар – Манчестер Сіті: без Тайсона і Марлоса прірва, кінець історичної серії і болюче падіння у домашньому матчі ЛЧ