УКР РУС

"Грандіозний вплив Ярмоленка". Англійські ЗМІ захоплюються холоднокровним українцем, який приголомшив Челсі

2 липня 2020 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Андрій Ярмоленко ефектним голом вирвав для Вест Хема перемогу над Челсі. У пошуках компліментів можна й не відкривати жовту пресу – навіть респектабельні британські видання вибухнули яскравими словами на адресу українця. Ми зібрали найцікавіше.

The Telegraph: Рятувальний трос "молотобійців". Андрій Ярмоленко пізнім голом приголомшив Челсі та підвищив надії Вест Хема на порятунок

Коли Девід Мойєс за 12 хвилин до кінця матчу замінив Джаррода Боуена на Андрія Ярмоленка, здавалося, що це вчинок відчаю. Боуен разом з Майклом Антоніо постійно загрожували обороні Челсі та створили перші два голи у ворота Кепи.

Ярмоленко ж не забивав за Вест Хем з вересня, а в попередньому матчі проти Вулверхемптона виглядав ким завгодно, тільки не людиною, яка здатна вирвати перемогу.

Втім, українець на 89-й хвилині прийняв пас від Антоніо, прилетів до воріт і зберіг холоднокровність, щоб переграти слабкого Кепу. Девід Мойєс ніби чітко знав, що варто зробити ставку саме на нього. Гол Ярмоленка може стати вирішальним у боротьбі Вест Хема за виживання – у команди 3 очки переваги над зоною вильоту з хорошим календарем попереду.

Вест Хем переміг Челсі: забитий гол і тріумфальний футбол від Ярмоленка, розбір гри українця

The Guardian: Ярмоленко змусив Челсі поплатитися в дербі, відвівши Вест Хем від зони вильоту

У день, коли Хакім Зієш і Тімо Вернер офіційно стали гравцями Челсі, Франк Лампард вкотре зрозумів, що його команда продовжить програвати, якщо не налагодить аварійну оборону. Хмари нависли над Челсі, коли Андрій Ярмоленко змістився в центр і вирвав критично важливу перемогу для Вест Хема.

Фейл оборони Челсі виглядав кричуще. Майкл Антоніо просто познущався з Рюдігера та Крістенсена, а Алонсо не встиг повернутися назад, щоб зупинити контратаку Вест Хема, дозволивши Ярмоленку виграти матч.

Те, як українець розібрався з суперниками, посилить бажання Лампарда придбати нових захисників. Ярмоленко перекинув м'яч на ліву ногу, вийшов на ударну позицію та впевнено розстріляв ворота. Лампард має, над чим працювати.

Ярмоленко забив переможний гол у ворота Челсі – відео фірмового удару українця

The Daily Mail: Андрій Ярмоленко на 90-й хвилині загнав вирішальний гол у захопливому лондонському дербі

Наскільки важливий для Вест Хема переможний гол Андрія Ярмоленка? Судіть самі. З моменту відновлення чемпіонату 5 останніх команд АПЛ розіграли 48 очок. Після гола українця Вест Хем набрав стільки ж пунктів, як 4 суперники "молотобійців" разом взяті.

Три очки. Ні, це не багато, однак у відчайдушній боротьбі за виживання це грандіозний внесок. Вест Хем – перший з п'яти кандидатів на виліт, хто переміг.

Майкл Антоніо геніально приборкав м'яч і класно обігрався з Пабло Форнальсом. Потім підключив Ярмоленка, який вийшов на заміну, не забиваючи голів з вересня. Українець швидко вибіг в атаку, обіграв Рюдігера зміщенням всередину (всі, крім німця, знали, що він так зробить) і розстріляв Кепу ударом у нижній кут.

Вест Хем – Челсі: Невілл знищив захисників, яких Ярмоленко пошив у дурні переможним голом

Sky Sports: Андрій Ярмоленко під завісу зустрічі вирвав перемогу, а "молотобійці" позбулися суперечок щодо VAR

Він вийшов на заміну, забив переможний гол за Вест Хем, відкинув дискусії про VAR і, побивши Челсі, зробив величезний крок до збереження прописки. Оцінка – 8.

Ярмоленко безпомилково розпорядився своїм шансом. Холоднокровний українець продемонстрував зразковий самоконтроль у вирішальний момент, щоб оббігти Рюдігера, розстріляти Кепу та вихопити життєво важливі 3 пункти для своєї команди.

The Independent: Андрій Ярмоленко з'явився з лави запасних, щоб приголомшити в'ялих "пенсіонерів"

Наприкінці матчу з купою пограничних рішень арбітра, коли йде запекла боротьба на обох кінцях таблиці, цей гол може стати одним із вирішальних у всьому сезоні. Андрій Ярмоленко забив Челсі на 89-й хвилині – і цього може бути достатньо, щоб втримати Вест Хем в АПЛ, враховуючи низьку якість команд, які ведуть боротьбу за прописку.

Челсі, своєю чергою, не просто втратив шанс обійти Лестер, а й втратив імпульс, втратив ініціативу. Ярмоленко забезпечив Вест Хему другу перемогу над Челсі в сезоні та подвоїв шанси своєї команди залишитися в елітному дивізіоні. Дорогоцінна перемога для "молотобійців".

Football London: Грандіозний вплив Ярмоленка

Віддав пару неточних пасів, але це не мало жоднісінького значення, адже він проявив фантастичне самовладання, щоб вирвати для господарів перемогу на 90-й хвилині. Гол неймовірної важливості. Оцінка – 8.

The Times: Андрій Ярмоленко винагородив Вест Хем за бійцівський дух

Що найбільше вразило під час вирішального гола, то це не просто реакція Ярмоленка, а й настрій Форнальса та Антоніо. Вони промчали 50 ярдів на останніх хвилинах, щоб створити підтримку, хоча Андрію вона й була непотрібна. Він змістився в центр і скористався втратою концентрації Челсі.

Захисник з досвідом і класом Рюдігера не мав права дозволити Ярмоленку перекласти м'яч під ліву – всім відомо, що українець любить так робити. Ярмоленко знайшов вільний простір і завдав смертельного удару робочою ногою. У Кепи не було жодних шансів.

Вчора Вест Хем, звичайно, не грав, як команда, яка стоїть на виліт. Райс вразив у півзахисті, Боуен асистував, Соучек нав'язував боротьбу, Антоніо невтомно чіплявся за м'ячі, а Ярмоленко вийшов з лави запасних і зробив різницю!

У соцмережах також вихваляють Ярмолу:

Його ліва нога магічна.

Ліва нога Ярмоленка варта уваги. Десять років спостерігали за тим, як він пробивав голкіперів у Європі, підкорював українські міста, деколи з'являвся на міжнародних турнірах. А тепер він прямо перед нами. Яке ж задоволення.

Я думав, що Ярмоленко старий і повільний?

Ярмоленко – справжній GoaT, найкращий гравець у світі.

Вест Хем – Вулверхемптон: неоднозначний камбек Ярмоленка зі звичним мінусом, провал "молотів" знову наближає виліт