УКР РУС

Динамо – Олександрія: анонс матчу 1/4 фіналу Кубка України

11 березня 2020 Читать на русском

Динамо в рамках чвертьфіналу Кубка України приймає Олександрію. Анонс та прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Поки бездуховний Захід проводить матчі Ліги чемпіонів, український футбол тішить фанатів кубковим мідвіком. Цьогорічний розіграш точно буде цікавішим за минулорічні, адже в ньому вже немає Шахтаря – "гірники" вилетіли в 1/8 фіналу, програвши Класичне дербі в Києві. Тепер головним фаворитом турніру виступає Динамо, яке в новому році перемагав СК Дніпро-1 і в якого ледь не забрала очки Ворскла. Звісно, з таким грандом боротися набагато легше. Тим паче, коли йдеться про змагання на вибування.

Полунін: Фаворит Кубка України перебуває в парі Динамо – Олександрія

Втім, не варто забувати про повагу до Динамо. Так, у команди великі проблеми з позиційним наступом і не все в порядку з обороною, і так – навіть Колосу в меншості вдалося створити проблеми на НСК Олімпійський, однак за плечами киян відчувався серйозний запас і вміння грати на класі. Характерними в цьому плані були перші тайми останніх двох поєдинків УПЛ – і Олександрія, і Колос майже нічого не дали створити "біло-синім", але перша ж дрібна помилка була покарана голом. В другому таймі підопічним Михайличенка було ще простіше через вилучення суперників, але ж ніхто не змушував їх летіти у дурні підкати. Вони, в свою чергу, слугують індикатором – темп Динамо середнякам контролювати важко, тому вони або не встигають, або намагаються його збити жорстким стилем.

Чотири дні тому цим сильно грішила Олександрія. Команда Володимира Шарана провела дуже непоганий поєдинок проти Динамо, однак за рамки бойовитого середняка так і не вийшла – футболісти багато билися, летіли в підкати та намагалися спіймати гранда на контратаках. Кілька небезпечних ситуацій з них вдалося вичавити, однак загалом в матчі на КСК Ніка було більше нервів, ніж якісного футболу з боку господарів. "Біло-сині" здобули абсолютно заслужену перемогу.

Шаран поскаржився, що суддівство вплинуло на результат матчу з Динамо

Взагалі, Олександрія на старті сезону виглядає доволі тривожно. В першому після зимової паузи турі "жовто-чорні" програли Колосу, потім вони у більшості втратили очки зі Львовом, а далі розгромили Карпати – втім, захисники "левів" влаштували справжню феєрію низькоякісного футболу. З Динамо команда зіграла на емоціях, але пропустила тричі, а в таблиці команда з великою вірогідністю пролетіла повз бронзу. Деяка паніка помітна і у поведінці Володимира Шарана, який публічно критикує своїх футболістів, відправляє їх у дубль та доволі непослідовно коментує дії арбітрів. Словом, в олександрійському королівстві неспокійно.

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Загальна статистика протистояння – 23 матчі, 17 перемог Динамо, 4 нічиї та 2 перемоги Олександрії. Рахунок – 56:12 на користь киян.

2. В рамках Кубка України команди провели три зустрічі. У 2016-му році Олександрія розписала результативну нічию в рідних стінах (1:1) і несподівано перемогла Динамо у матчі-відповіді в Києві, прорвашись у півфінал турніру. Матч 1/8 фіналу Кубка України 2017/18 також був складним: на КСК Ніка суперники забили по два голи, але "біло-сині" виявились сильнішими в овертаймах.

3. Найбільш результативні матчі в історії протистояння – перемоги Динамо 5:1 та 6:0 у сезоні 2016/17.

4. Олександрія більше двох голів у ворота Динамо ніколи не забивала.

5. Динамо в рамках Кубка України пропускало голи у п'ятьох останніх матчах.

Кадрова ситуація

У Динамо проблеми за чотири дні не змінилися. Команді все так же не можуть допомогти травмовані Бурда та Де Пена, а участь Шапаренка залишається під питанням. Циганков у Олександрії не грав, але зараз він працює в загальній групі. Інших негараздів з кадрами у Олексія Михайличенка немає, але можна припустити деяку ротацію складу з його боку.

Динамо – Олександрія: Шепелєв зможе зіграти в матчі Кубка України попри вилучення у попередній стадії

У Олександрії не зможе зіграти дискваліфікований Бабогло. Крім того, залишається невідомою форма Ковальця – на фото з тренувань він є, а в заявці постійно відсутній. По Шасталу інформації також не з'являлося. Обидва травмувалися на зборах і з того часу на поле не виходили. Також у кубковому поєдинку не зіграє Вантух, адже він належить Динамо – в чемпіонаті йому грати не дозволили.

Орієнтовні склади на матч Динамо – Олександрія

Динамо: Бойко – Караваєв, Попов, Шабанов, Миколенко – Сидорчук – Циганков, Шепелєв, Буяльський, Вербіч – Русин

Олександрія: Паньків – Мірошніченко, Бухал, Дубра, Стецьков – Гречишкін, Банада – Лучкевич, Гордієнко, Третьяков – Сітало

Прогноз "Футбол 24" – 1:0

Зміст зустрічі не повинен сильно відрізнятися від того, що ми побачили на КСК Ніка. Олександрія з перших хвилин спробує накрити Динамо пресингом і зіграє в жорсткому контактному стилі, а попереду зробить ставку на контратаки. Підопічні Володимира Шарана зроблять усе для того, щоб збити темп киянам і залишити їх без простору – інша справа, що успіх цього задуму доволі сумнівний.

Бущан: Я не можу ще сказати, що у Динамо є клас як такий

"Біло-сині" вже не раз у цьому чемпіонаті доводили, що звичайним українським автобусом їх не взяти. Так, можна створити серйозні проблеми, але клас та швидкість гри Динамо рано чи пізно призводять до того, що суперник пропускає гол – а далі вже справа техніки. Всі матчі киян навесні, крім зустрічі проти СК Дніпро-1, пройшли за цим сценарієм. Вірогідно, сьогодні ми не побачимо чогось нового – а значить Динамо переможе.

"Фол Шабанова – чистий пенальті": Динамо і Шахтар – із проблемами, сенсаційний кандидат у збірну України і як бути з VAR