УКР РУС

Шахтар у гольовому фестивалі перестріляв Десну – клас "гірників" переміг навіть ляпи Пятова

12 липня 2020 Читать на русском

Чернігівська Десна програла донецькому Шахтарю (2:4) у рамках 30-го туру Прем'єр-ліги. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Господарі зі стартовим свистком вирішили продемонструвати свої наміри на центральний матч туру. Кузик у першій атаці Десни заробив кутовий, а після виносу обороною донеччан він же небезпечно прострілив, проте безрезультатно. Шахтар на цей вияв активності відреагував спокійно – "гірники" взялися катати м'яч у центрі поля без натяку на загострення.

Десна – Шахтар – 2:4 – відео голів та огляд матчу

На 7-й хвилині нагадав про себе форвард чернігівців Філіппов, пробивши в один дотик після пасу з лівого флангу – неточно. Хлопці Каштру провели свою цікаву атаку, але в ході неї двічі кострубато пробили. Від контролю за ініціативою у виконанні Шахтаря матч трохи відійшов до 15-ї хвилини – Десна вирівняла гру й більшість епізодів відбувалися у центральному колі.

Фернандо на вістрі атак "гірників" у цей час взагалі не зустрічався із м'ячем, тому в якийсь момент подумалося, що українець Сікан на його місці виглядав би не гірше. Та майже відразу бразилець після скидки головою Тете втік від опонента в центрі поля, хитнув Огірю на підступах до штрафного й пробив – на щастя чернігівців, удар вийшов слабким і розминувся зі стійкою.

Побачивши, що подолати насичений центр Десни доволі важко, донеччани резонно змістили акцент атак на фланги. Свої плоди таке рішення принесло майже відразу. На 25-й хвилині "гірники" створили гол фактично з нічого: оборона сіверян винесла м'яч після подачі з кутового, але його на фланзі підхопив Манор Соломон і з кута штрафного несподівано для Паста пробив у ближній верхній кут – 0:1!

Розчарування Десни було таким сильним, що тут же Чернігів пропустив вдруге. Соломон обікрав Імерекова на підході до карної зони й розрізним пасом вивів на ударну позицію Тете – бразилець був точним. Після двох пропущених голів за 120 секунд сіверяни пішла вперед великими силами. Зрештою, це дало результат на 29-й хвилині, коли Андрій Гітченко головою пробив після кутового Кузика, а Пятов невдало відбив м'яч угору й той опустився під дальню стійку.

Зрозумівши, що з експериментальним складом Шахтаря можна грати, Десна на кілька хвилин затиснула "гірників" біля власних воріт, а донеччани в певні моменти навіть губилися. Активний пресинг чернігівців дозволив створити дві хороші нагоди. Та спочатку Філіппов замість удару метрів із 8-ми вирішив асистувати Кузику (вінгер не чекав), а коли другий пробив після зміщення з флангу, то вже Пятов реабілітувався за помилку. Шахтар мав свої моменти, але Соломону, Вітао та Тете забракло влучності.

Друга половина гри вийшла не менш веселою. Уже в дебюті тайму Філіппов вискочив на ударну позицію, але з 12-ти метрів пробив у Пятова. Молодь "гірників" створила свій момент за кілька хвилин – Тете відкинув на Соломона, а Манор знову наважився на удар із середньої дистанції – м'яч за дугою пройшов поруч зі стійкою.

Десна – Шахтар: онлайн-трансляція матчу УПЛ – як це було

Команди взяли паузу, щоб, як виявилося, організувати чергову ударну 5-хвилинку. Для початку Майкон пробив із лінії штрафного точно в кут, залишивши поза справами Паста. А вже на 62-й хвилині Філіппов отримав пас на 20-ти метрах, помітив необачний вихід Пятова з воріт і пробив під стійку кіперу збірної України – 2:3!

Відновити перевагу донеччан спробував Алан Патрік. Він увірвався до штрафного чернігівців і потужно пробив – над перекладиною. Та свій гол бразилець усе ж забив. На 68-й хвилині хавбек змусив Імерекова сфолити на собі в карній зоні, а потім впевнено розвів м'яч і Паста з пенальті.

Повернути Десну до гри знову міг... Пятов. Капітан "гірників" вибіг за межі власних володінь ліквідувати закидання з глибини та не впорався з Будківським, але парашут від екс-форварда Шахтаря опустився зверху на сітку. Втомившись від власних помилок, кіпер "гірників" продемонстрував клас у наступній атаці сіверян, коли парирував постріл Мостового в ближній кут.

Серія замін від обох тренерів трохи заспокоїла гру. Поодинокі спалахи активності від обох команд так і не призвели до реальних нагод забити. А єдиний справді цікавий момент під завісу матчу створили таланти "гірників": Мудрик класно навісив із лівого флангу, а Сікан виграв другий поверх і пробив у кут, але Паст у неймовірному стрибку зумів перевести м'яч у стійку.

Після цього матчу Десна опустилася на 4-те місце в турнірній таблиці. Чернігівці мають в активі 55 очок і відстають на один пункт від Динамо та на 2 – від Зорі. Шахтар – безальтернативно 1-й (78 очок).

Шахтар зобов'язаний виходити у півфінал Ліги Європи – а далі можливе диво, або Зустріч, яку всі чекають