УКР РУС

ЧС-2022, відбір: Ізраїль з шедевром Соломона здолав Австрію, Данія ледь не зганьбилася, гол Тілля не врятував Люксембург

4 вересня 2021 Читать на русском

У суботу, 4 вересня, в рамках кваліфікації на ЧС-2022 відбулись поєдинки груп А і F. Звіт про зустрічі читайте на Футбол 24.

Група А

Сербія – Люксембург – 4:1

Голи: Мітровіч, 22, 35, Шано, 80 (аг), Міленковіч, 90+6 – О. Тілль, 77

Вилучення: Жерсон (Люксембург), 90+5

Ірландія – Азербайджан – 1:1

Голи: Даффі, 87 – Махмудов, 45+1

Група F

Ізраїль – Австрія – 5:2

Голи: Соломон, 5, Даббур, 20, Захаві, 33, 90+1, Вайссман, 59 – Баумгартнер, 42, Арнаутовіч, 55

Фарерські острови – Данія – 0:1

Гол: Вінд, 85

Вилучення: Єнсен, 84 (Фарерські острови)

Шотландія – Молдова – 1:0

Гол: Дайкс, 14

Україна розписала заслужену нічию з Францією – Шапаренко відзначився шедевром, "Ле Бльо" продовжили безвиграшну серію

Ірландія й Азербайджан розійшлись гольовим миром. Попри мінімальну перевагу у першому таймі підопічні Стівена Кенні пропустили. Махмудову вдалось відзначитись на останніх миттєвостях 45-хвилинки. По перерві острів'яни побігли відігруватись. Це їм вдалось аж на 87-й хвилині – рятівником став Даффі.

1:1 – Ірландія й Азербайджан набрали перші залікові бали у кваліфікації й розташувались на четвертій і п'ятій сходинках групи А відповідно.

Сербія приймала на домашньому полі головну команду Люксембурга. Підопічні Драгана Стойковіча захопили ініціативу на правах господарів, але й гості нерідко огризались. Втім, вийшли вперед у зустрічі саме серби. Це забив Мітровіч, отримавши чудовий розрізний пас із глибини від Мілінковіча-Савіча й реалізувавши вихід віч-на-віч із голкіпером.

Люксембург намагався відігратись ще до перерви, але пропустив. Мітровічу вдалось подвоїти перевагу своєї команди – Алєксандар після ідеальної подачі Костіча з лівого флангу ударом головою з лінії воротарського майданчика розстріляв Моріса. По перерві Люк Хольц випустив замість Енеса Махмутовіча, який грає за Львів, представника Ворскли Олів'є Тілля. І це дало результат. На 77-й півзахиснику вдався шедевральний постріл з-за меж штрафного удару після відскоку від Жерсона Родрігеса. Але всі надії на камбек поховали Шано, який наприкінці зустрічі записав до свого пасиву автогол, і Міленковіч, який забив головою.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Сербії з рахунком 4:1, що допомогло їй очолити квінтет з десятьма заліковими балами. Люксембург із шістьма очками залишився третім.

Ізраїль по-справжньому феєрив у матчі проти австрійців. Підопічних Еліша Леві красиво вивів вперед представник Шахтаря Манор Соломон, а опісля забивали також Даббур і Захаві. "Червоні" ще до перерви відповіли голом Баумгартнера, а в другій 45-хвилинці відзначився Арнаутовіч. Ізраїльтяни все ж зібрались і забили ще двічі – м'ячі до активу записали Вайссман і Захаві. Фінальний свисток зафіксував феєричну звитягу 5:2.

Відео шедевру Соломона:

Матч Шотландії проти Молдови був знаковим для Ендрю Робертсона. Капітан британців став 33-м гравцем, який досягнув позначки у 50 проведених поєдинків за свою збірну. Втім, забити у зустрічі гравцеві Ліверпуля не судилось. За нього це зробив Дайкс, який вивів шотландців вперед на 14-й хвилині. Попри бажання відігратись Молдові так і не вдалось бодай зрівняти рахунок.

ЧС-2022: Нідерланди розтрощили Чорногорію, Хорватія не пустила Росію в одноосібні лідери, Холанд забив переможний гол

Чи не головна сенсація могла статись на Фарерських островах, куди завітала Данія. Команда Каспера Юлманда тотально переважала господарів, маючи чимало гольових нагод, але забити не могла аж до 85 хвилини. Саме тоді голом відзначився Вінд і подарував данцям мінімальну перемогу.

Після 5 зіграних турів Данія очолює квінтет F з 15-ма очками, Ізраїль – другий із десятьма пунктами. Далі розташувались Шотландія (8), Австрія (7), Фарерські острови (1) й Молдова (1).

Фінляндія здобула мінімальну перемогу над Казахстаном, потіснивши Україну з другого місця у групі