УКР РУС

Лунін помстився Алькояно в другому матчі за Реал – Мадрид завдяки українцю та удачі пройшов далі в Кубку Іспанії

6 січня 2022 Читать на русском

Реал з труднощами переміг Алькояно (3:1) в 1/16 фіналу Кубка Іспанії. Огляд матчу та гри Андрія Луніна читайте на "Футбол 24".

Кубок Іспанії, 1/16 фіналу

Алькояно – Реал – 1:3

Голи: Сінтас, 66 – Мілітао, 39, Асенсіо, 76, Іско, 78

Лунін два з половиною роки чекав, щоб зіграти за Реал, а дебют перетворився в кошмар. Минулого січня Мадрид ганебно вилетів з Кубка Іспанії від Алькояно. Український голкіпер ще на рік залишився без ігрової практики. У Прімері та Лізі чемпіонів йому шансів не дають – довелося терпіти до нового Копа дель Рей.

Сейви Луніна у відеоогляді матчу Алькояно – Реал – 1:3

Андрій сьогодні провів другий матч за Реал. Знову 1/16 фіналу, знову жереб подарував Алькояно. Карло Анчелотті, навчений гірким досвідом Зідана, виставив досить сильний склад. Перед Луніним вийшли основні центрбеки Алаба та Мілітао. Нічого не віщувало проблем для Мадрида.

Але труднощі виникли зі стартовим свистком. Вже на третій хвилині Луніну довелося витягувати м'яч з-під поперечини. Футболісти Реала чомусь не були готові до настирливості суперника. Алькояно пресингував рвано, але дуже агресивно. Мадридські зірки не могли не те що атаку провести, а просто заспокоїти гру.

У володіннях Луніна часто виникала пожежа. Українець висловлював партнерам претензії та працював у поті чола. Під час стандартів Андрій грав на виходах, а ближче до перерви дістав м'яч з нижнього кута після дальнього удару Бланко. Погана гра Начо та Марсело давала Луніну роботу.

Першого удару гостей довелося чекати 18 хвилин. Алькояно суттєво переважав Реал за моментами. Мадрид нічого не створив, але пішов на перерву з переможним рахунком – Мілітао замкнув подачу з кутового. Відверто пощастило команді Анчелотті, яка грала гірше за представника третього дивізіону.

Здалося, що на другий тайм Реал вийшов з більшою концентрацією. Моментів "вершкові" все одно не створювали, але принаймні біля власних воріт був спокій. До середини тайму. А потім Мадрид пропустив – вкотре провалився фланг Марсело.

Лунін присів в очікуванні удару від Сінтаса, але хавбек Алькояно примудрився закрутити в дальню "дев'ятку"! Українець лише зачепив м'яч і не врятував. Запахло смаженим. Господарі на куражі забрали м'яч і продовжували атакувати. А Реал нічого, крім гострих кутових, запропонувати не міг.

Втім, за Реал заступилася удача. Мадридці організували чи не єдину класну атаку за весь матч, але погано її завершили. На щастя, удар Асенсіо рикошетом влетів у порожні ворота. Ще через дві хвилини Мадрид забив третій – захисники курйозно вибили м'яч, і той від Іско закотився в сітку.

Алькояно до фінального свистка провів кілька атак, давши Луніну можливість зробити ще один сейв. Українець надійною грою на лінії допоміг Реалу перемогти та вийти в 1/8 фіналу Копа дель Рей. Без спокою Андрія в першому таймі Мадрид міг зазнати катастрофи.

Солідний Лунін з однією бідою і великим позитивом

Андрій провів сильний матч. Завдяки регулярним помилкам партнерів він мав можливість показати себе. Чудово відпрацював на лінії, здійснивши три ефектні сейви. А також контролював повітря під час стандартів – пригадується лише одна помилка на виходах. Впевнено, на твердих ногах, зі сміливими вказівками обороні. Лунін за рік не запліснявів.

Звинувачувати його в пропущеному голі не варто. Лунін був у складній ситуації та намагався підготуватися до найімовірнішого сценарію – він чекав удару в нижній ближній кут. Іспанські журналісти та вболівальники не придираються до Андрія. Його хвалять і називають третім найкращим гравцем Реала після Мілітао та Камавінга. Українець дійсно врятував Мадрид.

Але... жахлива гра ногами. 26% точності передач – навіть для воротаря замало. Лише 4 з 20 дальніх пасів Андрія дійшли до партнерів. Звідси погана оцінка від SofaScore – 6.9. Лунін вибивав як не в аут, то на суперників. До того ж українець не завжди працював під тиском – були невимушені помилки. Це дійсно тривожить, адже зараз гра ногами чи не найбільше цінується у воротарях.

Головний підсумок матчу – Лунін точно ще зіграє в цьому сезоні. Реал пройшов у 1/8 Кубка Іспанії, а це означає, що через 10 днів (базова дата – 15 січня) українець знову захищатиме ворота Королівського клубу.