УКР РУС

"Зробимо все можливе для збереження плямистих сов", – ультрас Динамо про расистський скандал на матчі з Шахтарем

14 листопада 2019 Читать на русском

Расистський скандал навколо матчу між Шахтарем та Динамо обростає все новими деталями.

Представники організації "WBC Ультрас Динамо" на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook опублікували звернення до всіх українських уболівальників.

Ультрас Динамо не пропагували расизм, а захищали вимираючий вид птахів, – заява фаната киян

"Ми, фанати Динамо Київ, звертаємось до фанатської спільноти України та усіх небайдужих з проханням підтримати нашу боротьбу за збереження рідкісного виду північних плямистих сов. На даний момент у світі залишилось всього 18 птахів цього виду і ми докладемо усіх зусиль, аби північні плямисті сови не зникли з нашої планети. На жаль, на матчі в Харкові стюарди не дозволили нам пронести банер на підтримку сов, тому не всі змогли правильно трактувати нашу першу акцію. Але ми не будемо опускати рук і продовжимо робити все можливе для привернення уваги суспільства до цієї проблеми! Боротьба триває!", – написали у Facebook ультрас Динамо.

Шахтар – Динамо: поліція відкрила кримінальне провадження за расистські вигуки фанатів киян

Все це стало відголоском скандалу, який розгорівся навколо останнього протистояння грандів українського футболу – Динамо та Шахтаря – у матчі 14-го туру української Прем’єр-ліги. Нагадаємо, у другому таймі "Класичного" арбітр Микола Балакін був змушений призупинити матч через нібито расистські вигуки на адресу гравців Шахтаря. За свою гнівну реакцію з поля був вилучений капітан "гірників" Тайсон, який за мить до цього показав непристойний жест у бік уболівальників.

Традиція, олігархи та народне визнання: чому неонацизм на українських стадіонах залишиться непереможним?