УКР РУС

Життя обірвалось у дорозі. Найвідоміші футбольні ДТП, що закінчилися летально

22 серпня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" пригадує найвідоміші ДТП за участю футбольних людей, які призвели до смертельних наслідків.

Георгі Аспарухов і Нікола Котков

Дата трагедії: 30 червня 1971 року

Місце ДТП: перевал Вітінья, Болгарія

Найкращий болгарський футболіст ХХ століття зі своїм одноклубником Ніколою Котковим розбився в автокатастрофі в перевалі Вітіня. Автомобіль "Альфа Ромео" з двома знаменитими гравцями рухався на високій швидкості по головній дорозі і врізався у вантажівку, що виїхала з другорядної. На похорон прийшло 550 000 людей.

Віталій Дараселія

Дата трагедії: 13 грудня 1982 року

Місце ДТП: Зестафоні, Грузія

Незадовго до цієї аварії отримав в тбіліському Динамо "Жигулі", на яких і розбився. У цей день Віталій зі своїм другом поїхав виручати молодшого брата – Геннадія, якого заарештувала міліція. ДТП сталася на одному з відтинків гірського "серпантину". Автомобіль зірвався з обриву в гірську річку після зіткнення з іншою машиною. Хто кого зіштовхнув, досі невідомо. Сильною течією річки тіло футболіста віднесло на два кілометри від місця трагедії, тільки через 13 днів тіло Дараселії було знайдено.

Михайло Єрьомін

Дата трагедії: 24 червня 1989 року

Місце ДТП: Зеленоград, Росія

Повертаючись додому після завершення фінального матчу Кубка СРСР, 23-річний воротар ЦСКА потрапив в автокатастрофу. В машині, за кермом якої перебував друг Єрьоміна, лопнуло колесо, машина вилетіла на зустрічну смугу і зіткнулася з автобусом. Михайло не мав шансів вижити.

Гаетано Ширеа

Дата трагедії: 3 вересня 1989 року

Місце ДТП: Бабськ, Польща

Легендарний захисник Ювентуса та збірної Італії виграв всі можливі трофеї клубного європейського футболу, після чого розпочав тренерську кар'єру в штабі Діно Дзоффа в "старій синьйорі". Але тривала вона дуже недовго. Ширеа повертався до Варшави після перегляду матчу Гурніка, майбутнього суперника Ювентуса в Кубку УЄФА, і поспішав на рейс в Турин. Автомобіль, у якому, крім Ширеа, перебували водій, перекладач та представник польського клубу, на трасі неподалік села Бабськ потрапив у ДТП. Після лобового зіткнення з вантажівкою, що відбулося внаслідок ризикованого обгону, здетонували каністри з пальним, які знаходилися у тій вантажівці. У результаті пожежі всі пасажири легковика, крім представника Гурника, загинули.

Степан Беца і Олексій Сасько

Дата трагедії: 21 грудня 1992 року

Місце ДТП: Дніпропетровськ, Україна

22-річні футболісти їхали з Києва до Дніпра. Автомобіль набрав швидкість 120 км/год, що закінчилося трагічно: на зледенілій ділянці траси їхню машину занесло і відкинуло в дерево. "Дніпрянин" Сасько пішов з життя відразу, а "динамівець" Беца помер в лікарні, не приходячи до тями.

Микола Кудрицький

Дата трагедії: 16 березня 1994 року

Місце ДТП: Раанана, Ізраїль

За день до трагедії в Хайфі відбувся товариський матч між збірними України та Ізраїлю. Кудрицький виступав за Бней-Єгуду і заскучав за земляками. Душевні розмови затягнулися до пізньої години, і лише в третій ночі Микола відправився додому в Тель-Авів, але не доїхав 20 км. О 4 ранку машина врізалася в бетонну стіну, яка розділяла шосе, футболіст помер на місці.

Андрій Хомін

Дата трагедії: 29 вересня 1999 року

Місце ДТП: поблизу Івано-Франківська, Україна

Хомін виступав за Динамо та Ворсклу, після чого вирішив повернутися у Прикарпаття. Ще раз пограти за свою першу команду завадила автомобільна катастрофа – загинув неподалік від рідного міста.

Давід Кіпіані

Дата трагедії: 17 вересня 2001 року

Місце ДТП: Тбілісі, Грузія

Відомий грузинський футболіст і тренер повертався з Кобулеті на позашляховику марки Mercedes-Benz ML 320, який на величезній швидкості врізався в горіхове дерево на повороті до села Чардахи. Він помер по дорозі в лікарню. За словами міліціонерів, причиною аварії могло стати те, що Кіпіані розмовляв по мобільному телефону.

Степан Молокуцько

Дата трагедії: 5 жовтня 2002 року

Місце ДТП: смт. Новотроїцьке, Україна

Молокуцько подавав величезні надії, йому пророкували велику кар'єру, але життя перспективного хлопця обірвалося в 23 роки. У черговому сезоні за маріупольський Металург Степан перебрав жовтих карток і мав пропустити гру з Шахтарем через дискваліфікацію. Скориставшись цим, він відпросився в тренера, поїхав у Донецьк за своєю дівчиною, однак назад вже не повернувся. О 14:42 біля селища Новотроїцьке у його автомобілі Volkswagen лопнуло колесо, що привело до зіткнення з деревом та смерті Молокуцька.

Віталій Несін

Дата трагедії: 21 грудня 2004 року

Місце ДТП: Нова Каховка, Україна

Віталій їхав на задньому сидінні в машині свого друга, коли трапилася аварія і машина розбилася. Деякі пасажири померли відразу, а Несіна з розривом селезінки та кровотечею в коматозному стані доставили в районну лікарню, де він протримався менше доби.

Євген Кучеревський

Дата трагедії: 26 серпня 2006 року

Місце ДТП: Дніпро, Україна

Знаменитий тренер Дніпра загинув у ДТП, зіткнувшись на своєму автомобілі з КамАЗом. Як встановила паталогоанатомічна експертиза, у Кучеревського стався інфаркт, внаслідок чого він знепритомнів і не натиснув на гальма, виїхавши на червоне світло на перехрестя. Євген Мефодійович був негайно доставлений до лікарні, але через 40 хвилин помер, не прийшовши до тями.

"Рикуна принесли побитого. Я хотів його шандарахнути". Невмирущі правила життя Євгена Кучеревського

Максим Пашаєв

Дата трагедії: 11 грудня 2008 року

Місце ДТП: смт. Градизьк, Україна

Півзахисник Дніпра і молодіжної збірної України, повертаючись з Києва до Кременчука, потрапив у аварію. Його автомобіль потрапив на обмерзлу ділянку траси і вилетів у кювет. У важкому стані, без свідомості, Максим був доставлений в реанімаційне відділення лікарні, де наступного дня помер.

Владислав Піскун

Дата трагедії: 21 листопада 2010 року

Місце ДТП: Севастополь, Україна

Піскун, який на той час захищав кольори Севастополя, не впорався з керуванням і виїхав на тротуар, де збив на смерть 26-річну жінку і двох її дітей. Сам Піскун отримав струс мозку і перелом гомілки, дівчина, яка їхала з ним в машині, також отримала травми. У той же день він був заарештований, а згодом засуджений на 9 років. Відсидівши половину терміну, вийшов на волю та повернувся в професійний футбол.

Анатолій Заяєв

Дата трагедії: 18 грудня 2012 року

Місце ДТП: біля Мелітополя, Україна

Джип Honda CR-V, на якому Заяєв їхав до Сімферополя, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем-евакуатором, який рухався в бік Запоріжжя. Від удару машина-евакуатор загорілася, а обидва водії загинули на місці. Перший тренер-чемпіон України рухався зі швидкістю 170 км/год і не впорався з керуванням.

Майкон

Дата трагедії: 8 лютого 2014 року

Місце ДТП: Донецьк, Україна

Приблизно о 4 ранку в Донецьку Майкон, який, скоріш за все, повертався з нічного клубу, на своєму Hyundai Elantra, здійснюючи обгін, виїхав на зустрічну смугу та скоїв лобове зіткнення з Skoda Superb. Згодом автомобіль бразильця вдарився об стовп. Відомий за виступами у Волині та Шахтарі форард помер на місці. Стрілка на спідометрі автомобіля Майкона після аварії була на позначці 110 км/год.

Андрій Гусін

Дата трагедії: 17 вересня 2014 року

Місце ДТП: під Києвом, Україна

Легендарний гравець Динамо загинув на автодромі "Чайка", не впоравшись із керуванням мотоцикла. Андрій виїхав на кільцевий трек траси автодрому. На одному з віражів вилетів із сідла, і, не приходячи до тями, помер.

"Якби його відпустили з "Динамо" раніше, може була б інша доля". Яким у нашій пам’яті назавжди залишиться Андрій Гусін

Сергій Закарлюка

Дата трагедії: 5 жовтня 2014 року

Місце ДТП: під Полтавою, Україна

38-річний Закарлюка, який пограв за низку українських клубів, був пасажиром автомобіля, що їхав по трасі Київ-Харків. За 20 км від Полтави це авто наїхало на вантажний автомобіль МАЗ, який з включеними аварійними габаритними вогнями стояв на проїжджій частині. Внаслідок зіткнення Сергій отримав смертельну травму.

Петро Димінський

Дата трагедії: 18 серпня 2017 року

Місце ДТП: с. Ямельня, Україна

Автомобіль Петра Димінського потрапив в ДТП, в якій загинула 31-річна жінка. Вона повертала з траси в сторону села, коли в неї врізався Mercedes S-класу, за кермом якого міг бути президент Карпат. Як інформують обізнані особи, причиною трагедії, ймовірно, став обгін на великій швидкості у недозволеному місці. Наразі триває слідство щодо причетності футбольного функціонера до аварії, однак у мережі з'явилося відео, яке підтверджує присутність Димінського на місці смертельного ДТП.

"Віскі і педаль в підлогу". Радченко і ще два українські гравці, яким нетверезе водіння коштувало кар'єри