УКР РУС

Мілан та Інтер синхронними перемогами тримають чемпіонську інтригу, Болонья шокувала чергового фаворита

1 травня 2022 Читать на русском

У неділю у 35-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 35-й тур

Ювентус – Венеція – 2:1

Голи: Бонуччі, 7 – Араму, 71

Емполі – Торіно – 1:3

Голи: Журковскі, 56 – Белотті, 77 (пен.), 87 (пен.), 90+7

Вилучення: Верре, 59 (Емполі, червона картка), Стояновіч, 86 (Емполі, друга жовта картка)

Мілан – Фіорентина – 1:0

Гол: Леау, 82

Удінезе – Інтер – 1:2

Голи: Пуссетто, 72 – Перішіч, 12, Мартінес, 40

Нереалізовний пенальті: Мартінес, 39 (Інтер)

Рома – Болонья – 0:0

Торіно готується запропонувати за Довбика 15 млн євро – форвард збірної України може замінити чемпіона Європи

Ювентус практично гарантував собі місце у топ-4 Серії А, але остаточно розслабитись можна було тільки після перемоги над Венецією – тоді відрив туринців від п'ятого Лаціо досягнув би 10 очок. Рома, звісно, може скоротити відставання до восьми, але розтринькати таку перевагу за три тури при зручному календарі все одно нереально. У Венеції ж ситуація була максимально простою – команда йшла на дні й відставала від рятівної 17-ї позиції на 6 залікових балів.

Андердог мав 9-матчеву безвиграшну серію при восьми поспіль поразках, тож ніхто не сумнівався у звитязі Ювентуса (тим паче, у рідних стінах). Господарі відкрили рахунок вже на 7-й хвилині завдяки подачі зі стандарту та скидки від Де Лігта – її замкнув Бонуччі. Втім, розвинути успіх довгий час не вдавалося, а на 71-й хвилині гості ще й відігралися внаслідок дальнього пострілу Араму. Венеція в принципі виглядала симпатично, тож у повітрі запахло сенсацією. Втім, Бонуччі був проти. Всього за 5 хвилин після пропущеного голу Лео оформив дубль, вколотивши м'яч у ворота після навісу з кутового та скидки від Даніло. 2:1! Після цього Ювентус вже не відпускав переможний рахунок.

Емполі у матчі з Торіно достатньо було здобути хоча б одне очко, аби гарантувати собі збереження прописки в еліті. Натомість "бики" при будь-яких розкладах не потрапляли у зону єврокубків, тож могли собі дозволити зіграти у власне задоволення. Практично рівна гра у першому таймі звелась лише до одного удару за 45 хвилин у площину "гранатових".

По перерві Пінамонті отримав прострільну передачу, яка виводила його сам на сам з голкіпером суперника, однак поспішив і пробив повз праву стійку. Проте вже у наступній атаці господарі виправились: Журковскі наважився пробити по центру метрів з 25-ти – кіпер у падінні зачепив м'яч руками і сфера влетіла у лівий кут воріт. Майже одразу Верре за підніжку побачив перед собою червону картку і залишив Емполі у меншості. За 5 хвилин до завершення матчу арбітр, за гру рукою, призначив пенальті у ворота господарів. Белотті, який тільки вийшов на заміну, з позначки відновив статус-кво. За трохи Стояновіч отримав другу жовту картку, а Белотті, знову з пенальті, оформив дубль. Вже у доданий час чемпіон Європи записав до свого доробку хет-трик і остаточно поховав шанси суперника на успіх.

Мілан веде відчайдушну боротьбу з Інтером за Скудетто. Перед матчем з Фіорентиною, яка у поточному сезоні вже особливо нічогого не потребувала, "россонеррі" випереджали "зміїв" на два пункти, тож все залежало саме від них. Ернандес вже на початку зустрічі вивів господарів вперед, проте офсайд відібрав радість у вболівальників "червоно-чорних".

Згодом Ігор та Жиру обмінялись небезпечними пострілами – обом бракувало точності. Кессьє по перерві цілив у лівий нижній кут – голкіпер "фіалок" став на заваді. Наприкінці матчу Мілану таки вдалось забити – Леау перехопив сферу поблизу воріт, прибрав захисника і влучно пробив повз Терраччано. Мінімальна перемога зміцнила лідерство підопічних Стефано Піолі – тепер слово за Інтером.

"Нерадзуррі", незважаючи на успіх Мілана, були змушені набирати три очки у матчі з Удінезе. Перішіч вже на 12-й хвилині вивів свою команду вперед, влучно замкнувши навіс з кутового. Під кінець тайму гості здобули право на пенальті, який запоров Мартінес, влучивши у ліву стійку. Та вже за мить він реабілітувався і рахунок став 0:2. На екваторі дургої сорокап'ятихвилинки "б'янконері" один гол відквитали і вболівальники Мілана стиснули кулаки в надії на невдачу Інтера. Відлягло у них і після того, як арбітр не зарахував гол Відаля через офсайд. Однак забити ще раз цього вечора Удінезе не судилося – тим цікавіше буде у наступних турах.

Календар Болоньї у квітні – суцільне випробування. Довелося зіграти з обома міланськими грандами та Ювентусом. Поки Сініша Міхайловіч у лікарні (черговий етап лікування від лейкемії), його команда максимально допомагає своєму тренеру емоційно. "Россоблу" видали безпрограшну серію, розписавши нічиї з Міланом та Юве і обігравши Інтер.

Схоже, Жозе Моурінью недооцінив поточну форму суперника. Португалець вирішив вдатися до ротації після виснажливого виїзду в Лестер. Варто визнати, Рома і так домінувала, а гості покладалися виключно на голкіпера. Лукаш Скорупскі провів неймовірний поєдинок. У першому таймі ще був хоч натяк на рівну гру, а по перерві Болонья лише відбивалася. Зрештою, фінальний свисток зафіксував "суху" нічию. Рома повернула собі п'яте місце, але вже не має переваги над Лаціо. Болонья залишилася 13-ю.

Сампдорія без Супряги здолала Дженоа, Коваленко застав кінцівку яскравої битви Лаціо та Спеції