УКР РУС

Юрист Хачеріді розповів про деталі судового провадження між екс-динамівцем та білоруським клубом

30 липня 2022 Читать на русском

Спортивний юрист Ілля Скоропашкін описав, як Євген Хачеріді відреагував на рішення CAS щодо фінансової виплати з боку брестського Динамо.

"Чому Хачеріді покинув команду та мав право на компенсацію? Євген підписав дворічний контракт із Динамо Брест у 2019 році. На той момент клуб був чемпіоном країни та перебував у приватних руках. Через рік ситуація змінилася. Клуб перейшов у державну власність. Виникла невизначеність, пішли затримки щодо виплат. Євген ухвалив рішення розірвати контракт через порушення його умов із боку клубу.

Хачеріді не отримає мільйон доларів від білоруського клубу через рішення CAS – сума суттєво зменшиться

Чому фігурувала сума в розмірі 1 млн доларів? У самому контракті було встановлено цю суму компенсації порушення його умов однієї зі сторін. Позов насамперед подається для встановлення факту порушення умов контракт однієї зі сторін. Спочатку ми звернулися до Палати щодо вирішення спорів ФІФА, яка підтвердила порушення та не змінювала розмір договірної компенсації.

Але одноосібний арбітр CAS, мабуть, дослухався клубу, основним аргументом якого була відсутність грошей для виплати такої суми. Вони посилалися на утримання дитячо-юнацької школи, різновікових команд молодих гравців, недостатнє фінансування та інше.

Хачеріді відмовився переходити в Рух – агент пояснив, чому екс-динамівець закінчує з футболом

Раніше ми розглядали варіанти позасудового розв'язання цього питання, але клуб зайняв тверду позицію. Під час судового розгляду ми довели численні порушення прав футболіста. Сам Євген задоволений рішенням. Воно досить прийнятне.

Наразі банківські операції з Білоруссю повністю зупинені як країною – помічник агресора, який розв'язав в Україні повномасштабну війну, знищує соціальну інфраструктуру, здійснює регулярні терористичні акти проти цивільного населення України. Але клуб підтвердив готовність виконувати рішення CAS. Сподіваємось на допомогу з боку міжнародних футбольних інституцій", – поділився Скоропашкін у коментарі Fanday.

Нагадаємо, Хачеріді розірвав контракт з Динамо Брест у 2021 році та мав отримати 1 млн доларів компенсації. Втім, через рішення CAS українець отримає 600 тисяч.

Динамо розгромно поступилося Евертону – Миколенко промовчав, казковий дебют, кияни пропустили від уболівальника