УКР РУС

Євро-2020: Португалія на виїзді знищила збірну Литви, Роналду оформив покер

10 вересня 2019 Читать на русском

У групі В зустрічались збірні Литви та Португалії. Неоднозначний перший тайм у виконанні гравців Португалії подарував надію вболівальникам господарів, але друга половина зустрічі розставила усе на свої місця.

У групі В зустрічалися суперники збірної України у відборі до Євро-2020. Попередньої суботи збірна Литви приймала Україну на своєму полі, де не зуміла нічого протиставити 3-м голам нашої збірної. Сьогодні ж Вільнюс приймав переможців Ліги Націй збірну Португалії, яка в останньому матчі здолала сербів (2:4)

Початок поєдинку був за господарями. Після подачі з правого флангу португальці не встигли накрити гравців Литви, але акцентованого удару, незважаючи на чисельну перевагу на вістрі атаки, у литовців не вийшло. Втім, селесао несподівано легко зуміли відкрити рахунок. Захисник збірної Литви перекрив політ м'яча рукою після передачі Жоау Феліш, арбітр протрактував цей епізод на користь гостей, а Роналду впевнено реалізував одинадцятиметровий! 0:1. Після цього португальці забрали м'яч під свій контроль, а литовці завдяки пресингу періодично намагалися вибігати в контратаки. Така стратегія господарів не приносила бажаного результату, але на 28-й хвилині спрацювала інша зброя команди Вальдаса Урбонаса. Вітаутас Андрюшкявічус після подачі Кукліс з кутового пробив точно в лівий нижній кут воріт і зрівняв рахунок! 1:1! Кілька можливостей ще мали селесао, щоб вийти вперед, але спочатку удар Канселу був неточним, а після прицільного пострілу Жоау Феліш врятував Шеткус.

Бернарду Сілва сподівається випередити збірну України до кінця відбору на Євро-2020

Забитий м'яч додав впевненості господарям і на другий тайм команда Литви виходила з настроєм дати бій чинним чемпіонам Європи. Однак після перерви періодичні удари у бік воріт суперника від португальців дали результат. Кріштіану Роналду наважився на удар з-за меж штрафного майданчика, м'яч влучив у захисника і дезорієнтував Шеткуса, який не зумів ані відбити, ані зафіксувати м'яч, фактично заштовхавши його у власні ворота. Дуже прикрий гол для господарів, який дещо зламав їхній дух. Уже за 2 хвилини після цього Бернарду Сілва зупинився на підступах до штрафного майданчика, помітив забігання Роналду й віддав прицільний навіс на останнього. Кріштіану не схибив! 1:3! Здавалось, у португальця був невеличкий офсайд, але арбітр вирішив зарахувати цей гол. У литовців практично нічого не виходило у організації власних атак, натомість Португалія забила четвертий! І знову героєм моменту став Роналду, який після класної передачі Бернарду Сілви в дотик відправив м'яч у дальній кут воріт!

Євро-2020: Сербія – Португалія: гнітюча посередність балканців, друга молодість Роналду та результат на користь України

Майже одразу після забитого м'яча Роналду пішов відпочивати, на заміну капітану вийшов Гонсалу Гедеш. Здавалось, відповідальність за підсумковий результат відпала у обох команд, які почали грати фактично без захисту та з широченими вільними зонами, що стимулювало швидкий розвиток атак з обох боків. Уже наприкінці матчу, у додані арбітром хвилини, Вільям Карвалью скористався метушнею литовських захисників та тишком-нишком переправив 5-й м'яч у ворота Шеткуса.

Після цього матчу збірна Португалії має у своєму активі 8 очок і продовжує переслідувати збірну України, натомість Литва безнадійно остання у групі В.