УКР РУС

Євро-2020, кваліфікація: Вербіч дублем приніс важливу перемогу Словенії, Кадар програв з Угорщиною, де Брюйне у вогні

9 вересня 2019 Читать на русском

Триває шостий тур кваліфікації до чемпіонату Європи-2020. Чинний віце-чемпіон світу не зумів обіграти Азербайджан, а представники УПЛ здобули дуже різні результати.

Євро-2020, кваліфікація, 6 тур

Азербайджан – Хорватія – 1:1

Голи: Халізада, 72 – Модріч, 11 (пен)

Угорщина – Словаччина – 1:2

Голи: Собослаї, 50 – Мак, 40, Боженік, 56

Шотландія – Бельгія – 0:4

Голи: Лукаку, 9, Вермален, 24, Алдервейрельд, 32, де Брюйне, 87

Росія – Казахстан – 1:0

Гол: Фернандес, 89

Сан-Марино – Кіпр – 0:4

Голи: Кусулос, 2, 73, Папуліс, 39, Артіматас, 75

Словенія – Ізраїль – 3:2

Голи: Вербіч, 43, 90, Безяк, 66 – Натхо, 50, Зехаві, 63

Латвія – Північна Македонія – 0:2

Голи: Пандєв, 14, Барді, 17

Хорватія, розгромивши у п'ятницю словаків, в чудовому настрої приїхала в Азербайджан. Спершу все для гостей складалося якнайкраще – на 10-й хвилині арбітр призначив сумнівний пенальті за гру рукою від Кривоцюка. Модріч впевнено реалізував 11-метровий.

До слова, в епізоді взяв участь захисник Олександрії Павло Пашаєв, який у власному штрафному не завадив розвернутися Петковічу. У перерві тренер зняв Пашаєва з гри. Оцінка за матч в нього нижча середнього – 6.6.

У першому таймі хорвати домінували, а от по перерві збавили оберти. Як наслідок – під завісу зустрічі Азербайджан зумів відігратися. Халізада самотужки прорвався крізь оборону гостей і зрівняв рахунок. Фінальний свисток зафіксував нічию – 1:1.

Євро-2020: Німеччина здобула впевнену перемогу над Північною Ірландією та очолила групу С

Хорватія записала собі в актив 10 пунктів і очолила групу Е, а Азербайджан набрав перші очки у кваліфікації, однак залишився на останньому місці таблиці. У цій же групі Угорщина зазнала несподіваної домашньої поразки – словаки в Будапешті реабілітувалися за розгром від Хорватії. Тепер у Словаччини та Угорщини по 9 залікових балів.

На гол Мака угорці відповіли класним ударом зі штрафного від юного таланта Собослаї, а от взяття воріт від Боженіка стало переможним для Словаччини. Тамаш Кадар закрив позицію лівого захисника збірної Угорщини. Обидва голи суперника прийшли з його флангу – оборонець Динамо точно міг зіграти агресивніше. Втім, оцінка в нього непогана – 7.1. Це третій показник у команді.

Бельгія на виїзді легко розібралася з Шотландією. Кевін де Брюйне підтвердив, що перебуває в феноменальній формі – він ще в першому таймі оформив хет-трик з асистів: вивів на порожні ворота Лукаку та ідеально подав на Вермалена й Алдервейрельда. КдБ довершив справу власним ефектним голом – удар під дальню стійку.

Бельгія лідирує у групі I з максимальною кількістю очок, а Шотландія відкотилася аж на п'яте місце. В інших матчах цього секстету Кіпр обіграв Сан-Марино, а Росія вирвала перемогу над Казахстаном. На останніх хвилинах Головін зі штрафного знайшов голову Фернандеса – 1:0 на користь росіян, які впевнено засіли на другій сходинці (15 пунктів).

Один з найцікавіших поєдинків подарували Словенія та Ізраїль – там була частинка "українського класичного". Наприкінці першого тайму рахунок відкрив Беньямін Вербіч – "динамівець" результативно завершив зразкову контратаку. Далі слово взяв Манор Соломон – вінгер Шахтаря відмінно подав з кутового, завдяки чому Ізраїль відігрався.

У середині другого тайму команди обмінялися голами Зехаві та Безяка, а крапку в матчі на останній хвилині поставив все той же Вербіч. Футболіст Динамо дублем приніс Словенії дуже важливу перемогу. Збірна Беньяміна виграла третій матч поспіль і піднялася на друге місце групи G. Польща, чиї позиції здавалися більш ніж міцними, підпустила конкурентів до себе, розписавши мирову з Австрією.

Євро-2020: Польща у напруженому матчі розійшлась миром з Австрією і залишилась на першій сходинці групи G

Вербіч, звичайно, став одним з найкращих гравців зустрічі з оцінкою 7.7, а от Соломон дещо загубився в складі Ізраїля – 6.8.