УКР РУС

"Я не скажу, що повинен виграти "Золотий м'яч"!" Модріч – про відхід Роналду і Зідана з Реала та нелюбов до публічності

15 жовтня 2018 Читать на русском

Претендент на "Золотий м'яч-2018" Лука Модріч дав відверте інтерв'ю виданню France Football, яке й вручатиме цю нагороду. Найцікавіше зі слів хавбека Реала читайте далі.

Футбол – гра, яку грають розумом

Є команди, які доводять, що можна одночасно і перемагати, і демонструвати яскраве шоу. Футбол інтерпретують різними способами, але я вважаю, що їх можна поєднувати. Навіть зараз, коли фізична підготовка гравців краща, ніж будь-коли, все одно знаходиться місце для таланту та техніки. Це прекрасно для пошуку та вдосконалення.

І так буде завжди, бо футбол – гра, яку грають розумом. Ви можете довести свою фізичну потужність до ідеалу, але є речі, які називаються футбольним інтелектом, ігровим інтелектом. Вони завжди будуть важливими. Фізика ніколи не витіснить інтелект.

Модріч вивів Хорватію у фінал ЧС-2018, але на батьківщині його не підтримують. Історія, яка зіпсувала репутацію капітана

Бачити елегантність Зідана дивовижно

З ким би я хотів зіграти в одній команді? По-перше, з Бобаном – моїм кумиром хорватської збірної. По-друге, з Зіданом, який, на щастя, був моїм головним тренером. З ним ми пережили найкращі моменти в історії мадридського Реала, зокрема 3 поспіль перемоги в Лізі чемпіонів.

Деколи Зідан приходив з нами пограти. Бачити його елегантність і дії на полі було дивовижно. Я мрію, щоб одного разу він став моїм партнером по команді. А третій мій вибір – бразилець Роналдо.

Лука Модріч: від біженця – до найкращого футболіста світу. 10 цікавих фактів із життя хорватського генія

Не думав, що Зідан і Роналду підуть з Реала

Я – сором'язлива і стримана людина, мені не важлива надмірна увага від ЗМІ. Чесно кажучи, не хочеться далі йти у сфері публічності, мене все влаштовує і так. Роналду перебуває на іншому рівні у футболі, навіть з погляду ЗМІ. І це нормально. Я ж віддаю перевагу простоті.

Я не очікував такого від жодного з них. Не думав, що Зідан піде з Реала. Те саме стосується Роналду. До речі, коли з'явилися чутки про відхід Кріштіану, ми в роздягальні робили ставки. Ми були впевнені, що він залишиться. Але кожен сам робить вибір у своєму житті.

Мбаппе продовжить прогресувати

Мбаппе – незвичайний талант. У нього велике майбутнє, однак він вже зараз демонструє топ-рівень футболу. Він справді дуже особливий. Я пам'ятаю, як мій партнер Даніель Субашіч сказав: "У Монако є молодий гравець. Скоро побачиш, він неймовірний, він колись стане одним з найкращих у світі". Це було ще тоді, коли про Мбаппе взагалі ніхто не чув. Я впевнений, що Кіліан продовжить прогресувати.

Ви не змусите мене сказати, що я повинен виграти "Золотий м'яч"

Насправді, я не люблю кричати: "Так, саме я заслуговую на "Золотий м'яч"!" Для мене важливо перебувати на полі. 2018 рік безумовно найкращий у моїй кар'єрі. Єдина моя мета – продовжувати в тому ж дусі. Ви не змусите мене сказати, що я повинен виграти "Золотий м'яч"! Все вирішують експерти, вони повинні проголосувати.

"Золотий м'яч-2018": стали відомі всі претенденти