УКР РУС

XSPORT планує безкоштовну трансляцію першого кола УПЛ – "темна конячка" презентував своє бачення телепулу

18 липня 2023 Читать на русском

Черговий претендент на показ матчів УПЛ розкрив свої карти.

Представники клубів УПЛ продовжують дискусії щодо створення єдиного телепулу. Напередодні у боротьбу за право транслювати матчі чемпіонату України втрутився несподіваний претендент – телеканал XSPORT, за яким стоїть колишній віце-президент Шахтаря Борис Колесніков.

"Я буду знімати і показувати сам": президент Колоса висунув ультиматум потенційним трансляторам УПЛ

Що ж пропонує новий гравець? Довгострокове партнерство за схемою 3+2, покриття витрат на організацію зйомки та підготовку до трансляції футбольних матчів, безкоштовну трансляцію матчів першого кола УПЛ на цифровому ефірному каналі XSPORT і через кабельних операторів та YouTube, і платний показ другої частини чемпіонату через ОТТ-платформу. Доходи від продажів матчів на ОТТ-платформі будуть розподілені з клубами у певній пропорції.

Під час трансляції матчів планується задіяти 8-10 HD-камер, 2-3 довгофокусних об'єктиви, 8 постів повторів, повну сумісність з системою VAR, динамічне титрування та коментаторську позицію. Протягом чемпіонату планується поступове введення флеш-інтерв’ю, щотижневої підсумкової програми та післяматчевих прес-конференцій. Клуби зможуть викладати хайлайти матчів на власних ресурсах через 6 годин після завершення матчу та використовувати уривки відео матчів у власних соцмережах.

XSPORT залишає за собою право пошуку спонсорів, рекламодавців та подальший продаж рекламних місць перед початком, у перерві та після матчу. Планується продавати не підписку на сервіс, а "квиток" на матч – глядач платить за перегляд конкретного матчу, або купує "абонемент" на матчі обраної команди. Це дозволить застосовувати специфічний digital-маркетинг для кожного матчу, а саме продавати "квитки" цільовій аудиторії.

Нагадаємо, минулого сезону клуби УПЛ так і не змогли домовитись про єдиний телепул – частину матчів показувала Setanta (яка, в результаті, розірвала співпрацю з УПЛ), а частину транслювала "1+1 media".

Рух підтвердив намір спонсорувати УПЛ ТБ – у конкурента надто тісні зв'язки з Шахтарем