УКР РУС

"Він так і не попросив вибачення": голкіпер, який став жертвою "руки Бога", відреагував на смерть Марадони

26 листопада 2020 Читать на русском

Колишній англійський голкіпер Пітер Шилтон прокоментував смерть легендарного аргентинського форварда Дієго Марадони, який помер від зупинки серця у 60 років.

"Він був одним з найвеличніших футболістів усіх часів. Марадона сам виграв чемпіонат світу для Аргентини. Ми в збірній Англії були ображені на нього за той гол. Окей, ти забиваєш гол, шахраюєш, але потім визнаєш, вибачаєшся і йдеш далі. Але ставлення в деяких країнах до такого, як видно, інше.

Віллаш-Боаш закликав вивести з обігу 10 номер для вшанування пам'яті Марадони

Так, у нас були неприємні почуття, але вони вже в минулому. Зараз ми повинні визнати його велич. Марадона був дуже розумний. У тому епізоді він ще й хитнув головою, ніби б'є по м'ячу нею. Він здорово розумів все на футбольному полі.

Я не очікував, що Марадона підійде до судді і скаже, що він забив рукою. Але після гри він почав говорити про "руку Бога". Дієго так і не вибачився. Це було неспортивно", – наводить слова Шилтона Sky Sports.

Нагадаємо, в чвертьфіналі ЧС-1986 між Англією та Аргентиною (1:2) Марадона відзначився дублем та допоміг своїй збірній пройти у наступну стадію турніру. Один із м'ячів легендарний Дієго забив рукою, а потім сам назвав цей гол "рукою Бога".

"Хто під десятим номером? Бог": безсмертні правила життя Дієго Марадони