УКР РУС

Атлетік потіснив Барселону, Бетіс перервав безвиграшну серію, Вільяреал розгромно програв Лас-Пальмасу

13 січня 23:59 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках суботньої програми дня у 20-му турі Ла Ліги провели чотири матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 20-й тур

Лас-Пальмас – Вільяреал – 3:0

Голи: Кіріан, 5, 63, Герцог, 51

Мальорка – Сельта – 1:1

Голи: Ларін, 43 – Аспас, 10

Атлетік – Реал Сосьєдад – 2:1

Голи: Беренгер, 30, 42 – Оярсабаль, 87

Бетіс – Гранада – 1:0

Гол: Іско, 76

Циганков повернувся, особлива роль для Довбика – Жирона оголосила заявку на матч Ла Ліги

Вільяреал зазнав чергової поразки, причому розгромної. "Жовта субмарина" прилетіла на Канари й згоріла Лас-Пальмасу з рахунком 0:3. Таким чином, левантійці пропустили бодай один гол вже у 12 матчах Ла Ліги поспіль – ще один такий поєдинок оновить клубний антирекорд 2002 року.

Варто відзначити нападника Кіріана Родрігеса. Оформивши дубль, він долучився до 4-х голів Лас-Пальмаса у останніх 5-ти виходах на поле у чемпіонаті.

Рафі Бенітесу ніяк не вдається відірвати Сельту від групи аутсайдерів. Галісійці приїхали в гості на інший іспанський архіпелаг – Белеарський – і розписали нічию з Мальоркою.

Аспас вивів гостей вперед на 10-й хвилині, забивши свій 150-й гол у Ла Лізі і ставши тільки 15-м футболістом у історії чемпіонату, якому підкорилась ця планка. Серед гравців Сельти він став лишень другим у історії після Пахіньйо (212 голів між 1944 і 1956 роками). Втім, Ларін зрівняв на 43-й, а більше голів не забивали. Як наслідок, підопічні Рафи Бенітеса залишились у двох очках від зони вильоту.

Атлетік у боротьбі за зону Ліги чемпіонів здолав Реал Сосьєдад. Долю дербі вирішив Беренгер, який ще до перерви оформив дубль. Гості змогли забити гол престижу на останніх хвилинах, але врятувати нічию не вистачило часу. Як наслідок, баски випередили у турнірній таблиці Барселону і піднялись вже на третю сходинку, а Сосьєдад перервав 7-матчеву безпрограшну серію і залишився шостим.

Бетіс перервав 5-матчеву безвиграшну серію в Прімері, здолавши Гранаду в андалусійському дербі завдяки голу Іско. Таким чином, видатний хавбек відсвяткував свій 350-й матч у Ла Лізі, хоча "насриди" могли і зіпсувати вечірку. На 82-й хвилині вони забили у відповідь, однак взяття воріт скасували через офсайд.

Сенсаційні бомбардири: воротарі, які забили гол у Лізі чемпіонів – унікальний "хет-трик" у ворота Ювентуса