УКР РУС

Атлетіко завдяки рекордному голу Морати переграв Бетіс, хет-трик Сьорлота допоміг Вільяреалу знищити Гранадуlight

3 березня 19:21 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках недільньої програми 27-го туру Ла Ліги 2023/24 було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 27-й тур

Вільяреал – Гранада – 5:1

Голи: Сьорлот, 7, 19, 66, Капу, 32, Гедеш, 47 – Корбяну, 90+1

Атлетіко – Бетіс – 2:1

Голи: Сілва, 8 (автогол), Мората, 44 – Карвалью, 62

Нереалізований пенальті: Мората, 28 (Атлетіко)

Реал переконує Луніна красивим контрактом – більша зарплата та три роки життя після Куртуа

Вільяреал у рідних стінах розгромив Гранаду, що й не дивно – "насриди" тримались у зоні вильоту з 6-матчевою безвиграшною серією. "Жовта субмарина" переїхала андалусійців з рахунком 5:1 і відірвалася від аутсайдерів на 13 очок, а Сьорлот відзначився хет-триком. Александр став лідером Ла Ліги за кількістю голів у 2024 році (6), випередивши Вінісіуса й Будіміра.

Атлетіко вдома втримав перемогу над Бетісом. Відкрити рахунок вдалося вже на 8-й хвилині внаслідок проникного пасу на правий край штрафного – Депай звідти прострілив на дальню, а м'яч після рикошету від двох захисників і голкіпера залетів у сітку. На 28-й же хвилині мадридці могли подвоїти перевагу з пенальті, але Руй Сілва париував удар Морати – а потім ще й взяв два його добивання!

Тим не менш, на 44-й хвилині Альваро добився свого, добивши м'яч після пострілу Де Пауля з лінії карного майданчика та сейву Сілви. Таким чином, Мората відзначився 20-м голом у всіх турнірах – востаннє він видавав таку результативність аж у сезоні 2016/17, виступаючи за Реал. Серед футболістів Прімери у поточному чемпіонаті таким же показником може похизуватись тільки Беллінгем.

Бетіс відіграв один м'яч в середині другого тайму. Шедевральним лонгшотом у дальню дев'ятку відзначився Карвалью, який вийшов на заміну по перерві. Це вже 8-й гол, який Атлетіко пропустив після удару з-за меж штрафного – більше подібних голів пропустила тільки Гранада, яка йде у зоні вильоту. Облак же є одноосібним лідером за цим показником.

Тим не менш, розвинути свій успіх Бетіс не зміг. Атлетіко втримав перемогу, відірвавшись від п'ятої позиції на шість очок.

Гол Яремчука допоміг Валенсії спинити Мадрид – Лунін знову рятував, суддя вкрав переможний гол Реала на останній секунді