УКР РУС

Реал впевнено здолав Ейбар і піднявся на другу сходинку Ла Ліги, обійшовши Барселону, Хетафе розписав мирову з Осасуною

3 квітня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 29-го туру іспанської Прімери відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 29-й тур

Гранада – Вільяреал – 0:3

Голи: Морено, 8 (пен), 18, 59 (пен)

Нереалізований пенальті: Моліна, 80 (Гранада)

Реал Мадрид – Ейбар – 2:0

Голи: Асенсіо, 41, Бензема, 73

Осасуна – Хетафе – 0:0

Уеска здобула перемогу над Леванте завдяки дублю Міра – арагонці покинули останню позицію у таблиці Ла Ліги

Програму дня в Іспанії відкривав домашній поєдинок Гранади проти Вільяреала. Гості в разі перемоги піднялися б на п'яту позицію, тож із голами підопічні Унаї Емері вирішили не затягувати. Вже на 8-й хвилині рахунок відкрив Морено, який реалізував пенальті. Ще через 10 хвилин Жерар оформив дубль, отримавши передачу на лівий край штрафного й перекинувши голкіпера – 0:2! Гранада могла відіграти один гол вже на 20-й хвилині внаслідок виходу Сольдадо віч-на-віч, але переграти Асенхо йому не вдалося.

До перерви ситуація не змінилася, а за 13 хвилин після неї Морено реалізував черговий пенальті, оформивши хет-трик. 0:3! Після цього гру було зроблено. Гранада не змогла навіть розмочити рахунок, хоча шанс був – на 80-й хвилині андалусійці заробили "11-метровий", але Моліна пробив з нього вище воріт. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Вільяреала.

Реал зумів розпакувати ворота одного з аутсайдерів Ла Ліги – Ейбара – лише наприкінці першого тайму. "Вершкові" забили двічі – обидва рази відзначився Марко Асенсіо. Однак, перший його чудо-гол у падінні п'ятою арбітр матчу скасував через офсайд після перегляду VAR.

В середині другої сорокап'ятихвилинки Карім Бензема підтвердив, що недарма став найкращим гравцем минулого місяця. Француз відгукнувся на навісну передачу Жуніора Вінісіуса, який тільки-но з'явився на полі, і головою поцілив у кут воріт. До слова, гол Каземіро, забитий трохи раніше, також не було зараховано через офсайд. Звитяга дозволила мадридцям обійти у турнірній таблиці Барселону і наблизитись до Атлетіко на відстань однієї перемоги.

Хетафе на виїзді зустрічався з Осасуною. Загалом, перша половина зустрічі була досить нудною. Команди обійшлись без особливої гостроти й створили лише кілька моментів, які було важко назвати небезпечними.

У другому таймі гості більше атакували, але очікуваної гостроти так і не було. Памплонці взагалі за увесь матч завдали лише один удар у площину воріт. Безгольова нічия – закономірний результат такого поєдинку.

Реванш для Гвардіоли, німецька війна за Салатницю і дуель філософій у Лондоні: топ-5 матчів вікенду