УКР РУС

Реал Сосьєдад здолав Осасуну і очолив Ла Лігу, Севілья перемогла Бетіс у дербі, Валенсія врятувала нічию з Атлетіко

7 листопада 2021 Читать на русском

У неділю в рамках 13-го туру чемпіонату Іспанії відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 13-й тур

Вільяреал – Хетафе – 1:0

Гол: Трігерос, 10

Валенсія – Атлетіко – 3:3

Голи: Савіч, 50 (автогол), Дуро, 90+2, 90+6 – Суарес, 35, Грізманн, 58, Врсалько, 62

Мальорка – Ельче – 2:2

Голи: Севілья, 72 (пен.), Маффео, 90+5 – Бойє, 68, 75

Осасуна – Реал Сосьєдад – 0:2

Голи: Меріно, 72, Янузай, 81 (пен.)

Бетіс – Севілья – 0:2

Голи: Окампос, 55, Бельєрін, 81 (автогол)

Вилучення: Г. Родрігес, 45 (Бетіс)

Вільяреал відкривав програму дня в Іспанії домашнім поєдинком проти Хетафе. Краще на гру налаштувалися господарі, які відкрили рахунок вже на 10-й хвилині внаслідок подачі Еступіньяна з лівого флангу в штрафний. Алькасер підрізав її на правий край, а Трігерос звідти вистрілив точно у дальній кут. 1:0! Одразу після цього через травму довелося змінювати Груневельда, але цей хід частково допоміг забити другий гол! Піно, який змінив Данджуму, на 42-й хвилині вивів Алькасера віч-на-віч, а той впевнено пробив у дев'ятку – втім VAR повідомив, що у Пако був офсайд.

Реал переміг Райо Вальєкано й очолив таблицю Ла Ліги

На перерву команди відправились за мінімальної переваги Вільяреала. У Хетафе залишався ще цілий тайм на камбек, однак підопічні Кіке Санчеса Флореса нічого цікавого так і не створили. "Жовта субмарина" теж сильно збавила оберти, але кілька цікавих моментів господарі провели – зокрема, Діа на 85-й хвилині влучив у стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу команди Унаї Емері.

Атлетіко приїхав у гості на Месталью, збираючись перемогти Валенсію й піднятись на друге місце у Ла Лізі. Реалізовувати своє завдання гості почали на 35-й хвилині, відкривши рахунок внаслідок крутої комбінації між Грізманном, Корреа та Суаресом – в її завершенні Луїс переграв захисника, вийшов віч-на-віч з Сілессеном і пробив у дальній кут. 1:0! Саме з цими цифрами на табло команди й відправились відпочивати.

На початку другого тайму Валенсія повернулася у гру, відновивши рівновагу завдяки прострілу на правий край штрафного й потужному удару Гедеша. М'яч після двох рикошетів від захисників залетів у ворота – гол записали на Савіча. Втім, через 8 хвилин Грізманн відновив перевагу мадридців, відібравши м'яч на власній половині й протягнувши його на 40 метрів – у фіналі проходу він вистрілив у ближню дев'ятку. На 62-й же закидушка Гріззі на лінію воротарського завершилась метушнею, в якій Врсалько забив третій гол.

"Кажани" не здавалися, створивши кілька моментів у відповідь, але забити вдруге їм вдалося аж на 90+2-й хвилині – це Дуро, який вийшов на заміну 7 хвилин тому, замкнув простріл Гайя ударом метрів з шести. 2:3! У Валенсії залишилось ще 5 компенсованих хвилин для камбеку – і на 90+6-й господарі таки врятувалися! Героєм став все той же Дуро, який пробив головою після навісу зі стандарту. 3:3! Нічия на Местальї.

Мальорка у домашньому поєдинку з одним з аутсайдерів – Ельче – планувала перервати свою тривалу безвиграшну серію. Вже на 6-й хвилині Анхель надихнув уболівальників прицільним ударом по центру після навісу – кіпер гостей вчасно зреагував на постріл. А далі... далі жодна з команд не спромоглась бодай на один удар у площину воріт, перетворивши матч на нудне видовище в найкращих традиціях УПЛ.

Змінити ситуацію могла лиш чиясь помилка. Вона і сталась на 68 хвилині. Захисники Мальорки загрались біла власного штрафного, Бойє перехопив м'яч, увірвався з ним у воротарський майданчик і легко переграв голкіпера. Відігрались господарі дуже скоро. Хосема, який тільки-но з'явився на полі, порушив правила у власному штрафному і арбітр вказав на позначку. Севілья з пенальті не залишив шансів Едгару Бадії. Та зовсім скоро Бойє оформив дубль і закрутив інтригу з новою силою. Здавалось поєдинок так і завершиться перемогою Ельче, коли на п'ятій доданій хвилині Маффео після подачу з кутового головою влучно замкнув навіс і врятував для Мальорки нічию.

Осасуна та Реал Сосьєдад вирішили переплюнути перший тайм парелельного поєдинку між Мальоркою та Ельче. Надобережна гра з невеличкою перевагою гостей, жодного удару у площину воріт... Так завершився перший тайм. По перерві команди забігали. Спочатку Рубен Гарсія увірвався у штрафний майданчик гостей і цілив під ліву стійку – Реміро зіграв пильно. А згодом Меріно змусив кіпера Осасуни витягати м'яч з сітки. За трохи Унаї Гарсія сфолив у власному штрафному і Янузай з пенальті подвоїв перевагу Реала. Перемога дозволила підопічним Іманоля Альгуасіля знову очолити турнірну таблицю Ла Ліги.

Програму дня закривало Андалусійське дербі, в якому зійшлися головні команди столиці регіону – "народний" Бетіс на рідному Беніто Вільямарін приймав "аристократичну" Севілью. Нинішнє протистояння мало особливо важливе значення, адже обидві команди ведуть боротьбу не тільки за Лігу чемпіонів, а й навіть за перше місце. "Вердібланкос" в разі перемоги наблизились би до вершини на відстань чотирьох очок, а "рохібланкос" у випадку свого тріумфу йшли б у одному заліковому балі від Сосьєдада.

У першомй таймі дещо активнішим був Бетіс, однак великої кількості моментів команда не створила. Відкрити рахунок господарі могли лишень на 22-й хвилині, коли Родрі з правого краю штрафного закрутив м'яч під дальню стійку (Буну парирував). Ну і на 36-й, коли Бельєрін з тієї ж зони прошив Ясіна – втім, його гол скасували через офсайд. Севілья ж була близькою до взяття воріт на 38-й хвилині, коли Ламела замкнув простріл Монтіеля ударом з лінії воротарського. Вийшло точно в руки Браво.

Головною подією першого тайму стало вилучення Гвідо Родрігеса за фол проти Міра прямо перед перервою (він отримав другу жовту). Бетіс залишився у меншості, а Мануелю Пеллегріні в роздягальні довелося зняти з гри нападника (Вілліана Жозе), випустивши замість нього опорника Карвалью. Втім, всього через 10 хвилин після старту другого тайму Севілья реалізувала чисельну більшість, розкатавши перед голом 13 передач (рекорд в історії дербі). Відзначився Акунья, який з лінії карного майданчика потужно пробив у ближню дев'ятку. 0:1!

Після цього Севілья продовжила домінувати. Змарнувавши кілька небезпечних атак і завдавши низку гострих ударів, "рохібланкос" таки дотиснули Бетіс на 81-й хвилині – Монтіель прорвався правим флангом і прострілив, Мір пропустив передачу, а м'яч рикошетом від Бельєріна влетів у ворота Бетіса. 0:2! Цей автогол виявився переможним для нервіонців.

Барселона на 90+6 хвилині втратила перемогу над Сельтою, виграючи 3:0 до перерви – три травми і дивний провал каталонців