УКР РУС

ЧС-2022, відбір: Італія обіграла Болгарію, 8 голів від Данії, драматична перемога Іспанії в Грузії

28 березня 2021 Читать на русском

У неділю, 28 березня, завершився другий тур відбору на Мундіаль-2022. Звіт про матчі у групах B, C та F читайте на "Футбол 24".

ЧС-2022, кваліфікація. 2 тур

Група B

Грузія – Іспанія – 1:2

Голи: Кварацхелія, 44 – Торрес, 56, Ольмо, 90+2

Вилучення: Шенгелія, 90+4

Косово – Швеція – 0:3

Голи: Аугустінсон, 12, Ісак, 35, Ларссон, 70 (пен)

Група C

Болгарія – Італія – 0:2

Голи: Белотті, 43 (пен), Локателлі, 83

Швейцарія – Литва – 1:0

Гол: Шакірі, 2

Група F

Данія – Молдова – 8:0

Голи: Дольберг, 19 (пен), 48, Дамсгорд, 22, 29, Ларсен, 35, Єнсен, 39, Сков, 81, Інгвартсен, 89

Австрія – Фарерські острови – 3:1

Голи: Драговіч, 30, Баумгартнер, 37, Калайджич, 44 – Наттестад, 19

Ізраїль – Шотландія – 1:1

Голи: Перец, 44 – Фрейзер, 56

У групі B Іспанія після осічки з греками намагалася здобути першу перемогу у відборі в протистоянні з Грузією. Саме команда Віллі Саньйоля, хоч і менше володіла м'ячем, але мала реальніші шанси для того, щоб забити. Зрештою, на 44-й хвилині Хвіча Кварацхелія завершив контратаку Грузії, відправивши м'яч у дальній кут воріт Унаї Сімона. Але іспанці відігралися в дебюті другого тайму – Альба навісив, Мората пропустив, а Ферран Торрес у падінні замкнув. Здавалося, гра так і завершиться, але вже у компенсований час Дані Ольмо дальнім ударом приніс Іспанії перемогу. 1:2 – у "Фурії Рохи" 4 бали, а от Грузія вкотре програє на останніх хвилинах і не має жодного очка.

Франція обіграла Казахстан з дивовижною статистикою – українець відзначився автоголом, Мбаппе не реалізував пенальті

В іншому матчі квінтету зустрічалися Косово і Швеція. Златан Ібрагімовіч знову вийшов у стартовому складі гостей. Саме він став співавтором першого гола в матчі, асистувавши на Аугустінсона у фірмовому для себе стилі кунг-фу. Ще до перерви Ісак подвоїв перевагу "Тре Крунур". У другому таймі Ібра залишив поле, а через дві хвилини після цього шведи заробили пенальті. Ларссон зробив рахунок розгромним. 0:3.

Програму другого туру в секстеті F відкривали Данія та Молдова. Данці вважалися явним фаворитом поєдинку, що підтвердили п'ятьма забитими м'ячами ще в першому таймі. Спершу Каспер Дольберг реалізував пенальті, а протягом наступних десяти хвилин Дамсгорд оформив дубль, знявши всі питання щодо переможця. В обох випадках форварду данців асистував Андреас Сков Ольсен, якого добре пам'ятає молодіжна збірна України. Вінгер Болоньї неабияк "повозив" команду Руслана Ротаня, оформивши хет-трик на Арені Львів.

Втім, навіть це було не все – до перерви скандинави забили ще двічі зусиллями Ларсена і Єнсена. 5:0 в першому таймі. У другому таймі у ворота бідолашних гостей влетіло "лише" три голи – підсумкові 8:0. Данія йде без втрат, набравши 6 очок після двох турів, а от Молдова має лише 1 бал.

У ще одному поєдинку цієї групи Фарерські острови гостювали в Австрії. Цей матч обслуговувала українка Катерина Монзуль. В середині першого тайму гості сенсаційно відкрили рахунок після розіграшу чергового стандарту. Австрійці відповіли своїм результативним кутовим – відзначився екс-динамівець Драговіч. Ще до перерви господарі вийшли вперед завдяки влучному удару Баумгартнера та зміцнили свою перевагу після голу Калайджича. 3:1 – підсумок гри.

У цій же групі Ізраїль приймав Шотландію, намагаючись набрати перші очки у кваліфікації. Вінгер Шахтаря Манор Соломон з'явився з перших хвилин та став одним із героїв першого тайму – Перец відкрив рахунок перед свистком на перерву саме після його передачі. Втім, шотландці недовго перебували в ролі команди, яка поступається. Фрейзер забив у відповідь незадовго після поновлення гри. Цей гол став останнім у грі.

У групі С Болгарія приймала Італію, яка разом зі Швейцарією очолювала турнірну таблицю після першого туру. Лише за дві хвилини до перерви "Скуадра Адзурра" забила. Андреа Белотті реалізував пенальті. У другому таймі Локателлі подвоїв перевагу гостей і дозволив Італії набрати 6 очок після двох турів.

У паралельному поєдинку Швейцарія екзаменувала Литву. Гра розпочалася на 20 хвилин пізніше через проблеми з воротами. Але це не завадило господарям забити вже на другій хвилині – після помилки литовців у захисті відзначився Шакірі. Більше голів так і не було.

Україна втратила перемогу над Фінляндією у матчі відбору ЧС-2022 – пенальті, червона і драма на фініші