УКР РУС

Тоттенхем завдяки дублю Кейна здолав Ноттінгем, Вест Хем вперше переміг, Ньюкасл врятував нічию з Вулверхемптоном

28 серпня 2022 Читать на русском

У неділю в рамках 4-го туру АПЛ провели три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24"

Чемпіонат Англії 2022/23, 4-й тур

Астон Вілла – Вест Хем – 0:1

Гол: Форнальс, 74

Вулверхемптон – Ньюкасл – 1:1

Голи: Невеш, 38 – Сен-Максімен, 90

Ноттінгем Форест – Тоттенхем – 0:2

Голи: Кейн, 5, 81

Нереалізований пенальті: Кейн, 56

Вест Хем приїхав у в Бірмінгем на матч проти Астон Вілли, намагаючись здобути першу перемогу в сезоні. На або хоча б набрати перше очко. Ну або хоча б забити перший гол – три стартових тури завершились поразками лондонців із сумарним рахунком 0:5. Втім, до перерви "хаммерс" явно не заслуговували виконати бодай одне із вищезгаданих завдань. Підопічні Девіда Мойєса відправились відпочивати, лишень раз пробивши по воротах.

Зінченко ризикує пропустити наступний матч Арсенала в АПЛ – перші подробиці травми українця

Втім, Астон Вілла виглядала не набагато кращою, а в другому таймі господарі ще й втратили контроль над грою. Вест Хем пішов уперед, почав хоч якось загострювати ситуацію біля чужого штрафного і, зрештою, відкрив рахунок на 74-й хвилині – це Форнальс замкнув передачу від Райса точним ударом. М'яч рикошетом від захисника перелетів через голкіпера. 1:0!

Підопічні Стівена Джеррарда у відповідь нічого цікавого не створили. У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Вест Хема. Першу в сезоні!

У паралельній зустрічі Вулверхемптон приймав Ньюкасл, також намагаючись здобути дебютну звитягу в АПЛ 2022/23. Щоправда, після перестрілки "сорок" з Ман Сіті (3:3) в успіх "вовків" мало хто вірив. Втім, у першому таймі вони виглядали активніше й гостріше за гостей – і саме "вулвз" відкрили рахунок на 38-й хвилині. Гол забив Невеш, який пробив у лівий нижній кут з дуги штрафного.

В другому таймі Ньюкасл відчутно додав. В якийсь момент підопічні Едді Хау взагалі змусили суперника грати на відбій, однак на 81-й хвилині Вулверхемптон забив вдруге – на щастя для "сорок", гол скасували через офсайд. Тим не менш, відігратись гостям ніяк не вдавалося.

Все йшло до поразки, але на 90-й хвилині Сен-Максімен врятував свою команду від фіаско влучним ударом з відскоку з лінії штрафного. 1:1! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця. Вулверхемптон залишається без перемог в АПЛ.

Програму 4-го туру закривав поєдинок у Ноттінгемі, де місцевий Форест приймав Тоттенхем. Фаворит був очевидний – вже на 5-й хвилині він підтвердив свій статус, відкривши рахунок. Голом відзначився Кейн, який пробив з-за меж штрафного з рикошетом від захисника. Точно в лівий нижній кут. 0:1. На 17-й хвилині Сон міг подвоїти перевагу лондонців пострілом метрів з 17-ти, однак м'яч пройшов над поперечиною.

Втім, Ноттінгем поступово вирівняв хід зустрічі. Після удару Сона "шпори" перестали загострювати гру, за виключенням невдалого виходу Сона віч-на-віч (кореєць ще й в офсайд заліз), а от Форест огризнувся кількома хорошими атаками. Зокрема, перед перервою Гіббс-Вайт стріляв з центру штрафного, запустивши м'яч над поперечкою.

На початку другого тайму Тоттенхем перехопив ініціативу, конвертувавши її у пенальті на 56-й хвилині. Кейн відправився за дублем, пробивши з "позначки" у лівий кут, але Хендерсон несподівано парирував! Окрилений цим успіхом Ноттінгем пішов уперед, намагаючись зрівняти рахунок, однак команді вдалося тільки влаштувати розмін кількома моментами – причому "шпори" були значно гострішими.

Зрештою, такий футбол на 81-й хвилині вилився у другий гол Кейна – Харрі замкнув подачу свіжого Рішарлісона з лівого флангу. До речі, це був його 201-й гол у англійських лігах. В компенсований час справа могла дійти і до розгрому, але Тоттенхем зупинився на 0:2.

Забарний близький до трансферу в АПЛ – лондонський клуб зробив офіційну пропозицію Динамо