УКР РУС

Астон Вілла перемогла Лідс, Брайтон не забив два пенальті й програв Вест Брому, Ньюкасл розписав нічию з Вулверхемптоном

27 лютого 2021 Читать на русском

В рамках 26-го туру АПЛ Астон Вілла мінімально переграла Лідс, Вест Бромвіч у рідних стінах здолав Брайтон, а Вулверхемптон і Ньюкасл перемжця не виявили. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 26-й тур

Вест Бромвіч – Брайтон – 1:0

Гол: Бартлі, 11

Нереалізовані пенальті: Грос, 19, Велбек, 74 (Брайтон)

Лідс – Астон Вілла – 0:1

Гол: Ель-Газі, 5

Ньюкасл – Вулверхемптон – 1:1

Голи: Ласселс, 52 – Невеш, 72

Брайтон на виїзді зустрічався з одним із аутсайдерів турнірної таблиці Вест Бромвічем. Господарі розпочали значно активніше і вже на 11-й хвилині відкрили рахунок – відзначився Бартлі. На 19-й "чайки" отримали шанс зрівняти завдяки пенальті, однак його не зумів реалізувати Грос – м'яч влучив у поперечину.

Манчестер Сіті дуплетом центрбеків дотиснув Вест Хем – Зінченко спробував новий "костюм", а лондонцям зарано до Європи

У другій половині зустрічі рефері призначив ще один одинадцятиметровий і знову у ворота "дроздів". Однак, удача не всміхнулась "чайкам" і цього разу – Велбек влучив у ліву стійку. Зрештою, господарям вдалось втримати свої ворота "на замку" і фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Вест Бромвіча.

Лідс у рідних стінах приймав Астон Віллу. Гостям вдалось забити швидкий гол – Воткінс навісив у карний майданчик, де Ель-Газі відірвався від захисника, майстерно зупинив м'яч та другим дотиком пробив повз голкіпера. Підопічні Марсело Б'єлси одразу пішли вперед з метою зрівняти рахунок, але в атаці нічого не вдавалось. "Леви" грали на утримання результату та вдало оборонялись, і до кінця матчу рахунок так і не змінився. Мінімальна перемога Астон Вілли.

Програму дня закривав поєдинок на Сейнт-Джеймс Парк між Ньюкасом і Вулверхемптоном. В цій зустрічі можна було очікувати на голи, адже всі 12 матчів АПЛ між "сороками" та "вовками" завершились із забитими обома командами м'ячами. Футболісти не стали зраджувати старій традиції, знову обмінявшись результативними пострілами.

У першому таймі їх не було, однак у другому суперників прорвало. Так, вже на 52-й хвилині Ласселс точним ударом головою замкнув подачу свіжого Фрейзера з правого флангу – 1:0! Гол був першим для Джамала за 29 останніх матчів у АПЛ. На жаль для "сорок", переможним він не став, адже на 72-й хвилині Невеш у прекрасному стрибку пробив з навісу Нету – 1:1! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Арбітр АПЛ через власну помилку тричі змінював рішення після гола, забитого зі штрафного – сюрреалізм дня